Jump to content

KW-1 1:35

MACIAS1989
 Share

Recommended Posts

Witam!

Jako iż jest to mój pierwszy post na modelwork'u chciałem się przedstawić. Nazywam się Maciek i pochodzę z Olsztyna. O istnieniu forum dowiedziałem się od kolegi Mr.Bat'a a do napisania tego postu zachęcił mnie kolega reggy.

Chciałem Wam zaprezentować KW-1 w skali 1:35 z Trumpeter'a.

Jest to mój trzeci model, więc nie spodziewajcie się rewelacji

W dwóch miejscach nie usunąłem śladów po formach, umknęły mi i dzisiaj zauważyłem, że na wieży jest mały odcisk palca, ogólnie się starałem. Chciałem pobrudzić jeszcze gąsienice, poprawić troche tłumiki, ale upał tak na mnie działa, że mi się nie chce i nie wiem czy kiedykolwiek zachce

Kilka fotek:

P1030546.JPG

P1030547.JPG

P1030548.JPG

P1030549.JPG

P1030550.JPG

P1030551.JPG

P1030552.JPG

P1030553.JPG

P1030554.JPG

P1030555.JPG

P1030556.JPG

P1030557.JPG

P1030558.JPG

P1030559.JPG

P1030560.JPG

P1030561.JPG

Pozdrawiam

Maciek to mój ziom

Wiesz, że jak na trzeci model jestem w pozytywnym szoku, udało Ci się uniknąć wielu błędów początkujących, wash udał Ci się od razu i to jeszcze jak, obicia mają fajny kolor i są w porządku, ładne przebarwienia. Co najbardziej mi się nie podoba, to koła jezdne- były one stalowe i na styku z gąską powinny być albo wypolerowane od jazdy albo chociaż ciemnostalowe.

I sopelek rządzi.

No Maciek, postępy robisz w zastraszającym tempie. Washa od razu załapałeś Poza kilkoma niedociągnięciami jest super i jak tak dalej pójdzie to na koniec wakacji to ty mnie uczyć będziesz ;)

Się doczekać nie mogę Twojej czwóreczki.

A dlaczemu, fajny jest ten sopelek. Oprócz zwykłego brudzenia czołgu jest w nim coś ciekawszego, fajnego. Ogólnie rzecz biorąc, bardzo fajny model.

Można by powiedzieć tak charosza maszina ale powiem tak Wyrombiasty tank

Bardzo ładnie wyszły ci te ślady eksploatacji.

Za tank należy Ci sie dużżżżżżeeeee

Naprawdę dobrze wygląda ten model. Na mój gust za dużo na nim śladów eksploatacji, ale za to zrobione na dobrym poziomie. Jedynie te obręcze kół.