Lipstein Napisano 28 Listopada 2022 Share Napisano 28 Listopada 2022 (edytowane) Jakiś czas temu rozgrzebałem ostatni z modeli zrobionych w czasie studiów, amerykańskie działo oznaczone chyba jako M101 105mm Howitzer. Mało kasy miałem, więc znowu było to tanie Italeri nr 319. Z tego co było w pudełku, po latach o dziwo ostał się figurant i pociski, które już odpowiednio pomalowałem. Pomalowałem całość na nowo i strugam podstawkę, zrobię ją w klimacie trochę pustynnym. Edytowane 29 Listopada 2022 przez Lipstein Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Lipstein Napisano 29 Listopada 2022 Autor Share Napisano 29 Listopada 2022 1 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Lipstein Napisano 23 Stycznia 2023 Autor Share Napisano 23 Stycznia 2023 (edytowane) Koledzy, planuje dorobić z balsy skrzynie na pociski do tego działa - może ktoś jakimś cudem ma fotkę takiej? Szukam jakichś żywicznych imitacji, ale chyba jednak sam ulepię kilka sztuk, ale potrzebują wymiarów i zdjęcia oryginału; znalazłem w necie takie coś, jak na razie: https://www.mitchellsadventure.com/military/ammo-boxes/105mm-green-wooden-ammo-box/ebxg013.aspx - te II wojenne mogły być podobne? Edytowane 23 Stycznia 2023 przez Lipstein Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Lipstein Napisano 23 Stycznia 2023 Autor Share Napisano 23 Stycznia 2023 Kolego Bulik, jak sam widzisz to co wrzucasz na zdjęciu trochę się różni w szczegółach od tego, co na rysunkach, np. sposobem łączenia desek i rodzajem zamknięcia - 3 metalowe paski . To nie jest moje lenistwo, bo tą frazę wooden, 105, ammo itd wpisywałem w różnych konfiguracjach i wymiarów nie znalazłem, może za szybko trawiłem informacje... Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Lipstein Napisano 23 Stycznia 2023 Autor Share Napisano 23 Stycznia 2023 Po powrocie z ferii działam... Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Lipstein Napisano 24 Stycznia 2023 Autor Share Napisano 24 Stycznia 2023 15 godzin temu, bulik58 napisał: A te wymiary masz w twoim linku ktory wrzuciles Ślepym... Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
push-up78 Napisano 24 Stycznia 2023 Share Napisano 24 Stycznia 2023 16 minut temu, Lipstein napisał: Ślepym... Mam troch ę bambetli żywicznych do US Army.Na zbyciu i podobne KRZYNKI: Trza by je sobie trochę dopieścić.bo to jakieś kopie.Stare dosyć. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Lipstein Napisano 24 Stycznia 2023 Autor Share Napisano 24 Stycznia 2023 Szczegóły na PW? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Lipstein Napisano 10 Lutego 2023 Autor Share Napisano 10 Lutego 2023 Żeby nie było, że sam nie próbuję. Sznureczki dorobię chyba już po pomalowaniu na docelowy kolor. 2 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Lipstein Napisano 10 Lutego 2023 Autor Share Napisano 10 Lutego 2023 (edytowane) Nie przeskoczę niestety braku napisów na skrzyniach, robionych od szablonów (stencils) Edytowane 10 Lutego 2023 przez Lipstein Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Lipstein Napisano 11 Lutego 2023 Autor Share Napisano 11 Lutego 2023 (edytowane) I jeszcze 8 skrzyń: Edytowane 11 Lutego 2023 przez Lipstein Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
pmroczko Napisano 11 Lutego 2023 Share Napisano 11 Lutego 2023 Cześć! Niezłe te skrzynie - miałbym kilka uwag jak można je jeszcze ulepszyć... Może np. niezbyt intensywnym washem (brązowym? albo szarym?) je potraktować, żeby pokazać, że daleka droga za nimi... A w środku skrzyni były jeszcze dwie/trzy poprzeczki/podstawki z wycięciami w których pociski leżały tak, żeby nie mogły się obijać ani o siebie, ani o ścianki skrzyni. I nie wiem na pewno, ale spodziewam się, z w skrzyni mogło jeszcze być jakieś wypełnienie typu wióry, dla dodatkowego zabezpieczenia... Życzę powodzenia w dalszych pracach i pozdrawiam Paweł Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Lipstein Napisano 11 Lutego 2023 Autor Share Napisano 11 Lutego 2023 Daleką drogę przeszły, zaiste... Kilka portów, Atlantyk... Mam nadzieję, że łosza choć trochę widać. Sznurki założę, jak to wszystko wyschnie. wsad w środku też będzie, w tych dwóch pustych, jak dorwę zdjęcia. 1 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Lipstein Napisano 7 Czerwca 2023 Autor Share Napisano 7 Czerwca 2023 Koniec tematu: model, skrzynie, 2 figurantów i podstawka wylądowały w gablocie. 1 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Rekomendowane odpowiedzi