eldiabllo Napisano 6 Grudnia 2022 Share Napisano 6 Grudnia 2022 Model z tamki w malowaniu Roberta Levine's , 4th F.S., 52nd F.G., La Sebala Tunezja, czerwiec 1943. Malowany Gunze C z dodatków wydechy i lufy działek klasycznie z igieł, kalkomanie AML. 13 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
barszczo Napisano 6 Grudnia 2022 Share Napisano 6 Grudnia 2022 Robota ładna i czysta. W oryginale samolot był wyposażony w inne śmigło, konkretnie de Havilland i miał osłonięte felgi kół. Kolor spodu też był inny . Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
mirage3 Napisano 6 Grudnia 2022 Share Napisano 6 Grudnia 2022 Bardzo ładnie się prezentuje ten Spitfire ! Jednak stara Tamka to klasyka jest 1 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
HK1885 Napisano 6 Grudnia 2022 Share Napisano 6 Grudnia 2022 Przyjemny dla oka, w fajnym malowaniu. 15 minut temu, mirage3 napisał: Jednak stara Tamka to klasyka jest To fakt, choć zdeklasowana przez Eduarda. Ale do szybkiego, prostego modelowania w sam raz. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Helmut Napisano 6 Grudnia 2022 Share Napisano 6 Grudnia 2022 Godzinę temu, barszczo napisał:Kolor spodu też był inny . O? A jaki? Amerykańce przemalowały po swojemu? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Helmut Napisano 6 Grudnia 2022 Share Napisano 6 Grudnia 2022 A można prosić zbliżenie kabiny? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
eldiabllo Napisano 6 Grudnia 2022 Autor Share Napisano 6 Grudnia 2022 Godzinę temu, Helmut napisał: A można prosić zbliżenie kabiny? Niewiem z której strony. Dzięki , fajnie że się podoba, oczywiście jak wiadomo żaden model perfekcyjny nie jest , zawsze się znajdzie jakieś ale ..... Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
HK1885 Napisano 7 Grudnia 2022 Share Napisano 7 Grudnia 2022 14 godzin temu, Helmut napisał: O? A jaki? Amerykańce przemalowały po swojemu? Jakiś Light Mediterranean Blue albo Sky (tak go pokazuje W. Matusiak w swojej książce) Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
eldiabllo Napisano 7 Grudnia 2022 Autor Share Napisano 7 Grudnia 2022 1 godzinę temu, HK1885 napisał: Jakiś Light Mediterranean Blue albo Sky (tak go pokazuje W. Matusiak w swojej książce) Ja się nie wypowiem , użyłem kolory standartowo RAF na kamuflaż pustynny. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Helmut Napisano 7 Grudnia 2022 Share Napisano 7 Grudnia 2022 4 godziny temu, HK1885 napisał: Jakiś Light Mediterranean Blue albo Sky (tak go pokazuje W. Matusiak w swojej książce) Light Mediterranean Blue raczej nie, bo wbrew nazwwie to jest dość ciemny kolor, jak na dolne powierzchnie. Sky - może, ale jaki? Typ S? Widziałem, że Amerykanie używali bladobłękitnego o nazwie Sky Blue. A o której książce Matusiaka mówisz? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
HK1885 Napisano 7 Grudnia 2022 Share Napisano 7 Grudnia 2022 Godzinę temu, Helmut napisał: Light Mediterranean Blue raczej nie, bo wbrew nazwwie to jest dość ciemny kolor, Tego było kilka odcieni, a LMB to bardziej określenie koloru nie-Azure Blue. Godzinę temu, Helmut napisał: Sky - może, ale jaki? Typ S? Widziałem, że Amerykanie używali bladobłękitnego o nazwie Sky Blue. Tego nikt nie wie, ale najprościej przyjąć brytyjski Sky type S. Godzinę temu, Helmut napisał: A o której książce Matusiaka mówisz? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Martinezol Napisano 7 Grudnia 2022 Share Napisano 7 Grudnia 2022 bardzo ladnie czysto bez nadmiernego brudzenia Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
greatgonzo Napisano 7 Grudnia 2022 Share Napisano 7 Grudnia 2022 5 minut temu, HK1885 napisał: najprościej przyjąć brytyjski Sky type S. Dlaczego? W sensie jakie jest uzasadnienie? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
HK1885 Napisano 7 Grudnia 2022 Share Napisano 7 Grudnia 2022 5 minut temu, greatgonzo napisał: Dlaczego? W sensie jakie jest uzasadnienie? 11 minut temu, HK1885 napisał: najprościej Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
greatgonzo Napisano 7 Grudnia 2022 Share Napisano 7 Grudnia 2022 No właśnie. Gdybym teraz brał udział w jakimś quizie i musiał odpowiedzieć na pytanie jakim kolorem malowano spód tego Spita, to Sky type S byłby ostatnim co przyszło by mi do głowy. 2 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
barszczo Napisano 7 Grudnia 2022 Share Napisano 7 Grudnia 2022 Najprawdopodobniej był to odcień Sky Blue. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Helmut Napisano 8 Grudnia 2022 Share Napisano 8 Grudnia 2022 7 godzin temu, HK1885 napisał: Tego nikt nie wie, ale najprościej przyjąć brytyjski Sky type S. Ja też się nie zgodzę. W przypadku malowania pustynnego najprościej jest przyjąć właśnie Azure Blue. Sky type S nie jest kolorem oczywistym w tym teatrze. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
greatgonzo Napisano 8 Grudnia 2022 Share Napisano 8 Grudnia 2022 Ja tylko z ciekawości się dopytuję. Do niezgadzania się brakuje mi wiedzy, co zaznaczam tak tylko, na wszelki wypadek. 1 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
HK1885 Napisano 8 Grudnia 2022 Share Napisano 8 Grudnia 2022 Ja mimo wszystko zaufam Matusiakowi. Spitfajer wygląda ciekawie, a ewentualny grzech Matusiak bierze na siebie. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Helmut Napisano 8 Grudnia 2022 Share Napisano 8 Grudnia 2022 1 godzinę temu, HK1885 napisał: Ja mimo wszystko zaufam Matusiakowi. Spitfajer wygląda ciekawie, a ewentualny grzech Matusiak bierze na siebie. No na pewno jest to jakieś rozwiązanie, a Matusiak na pewno jest tu dalece wiarygodniejszy, niż informacje producentów modeli i kalek. 1 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
greatgonzo Napisano 8 Grudnia 2022 Share Napisano 8 Grudnia 2022 Ale on, Matusiak, tłumaczy to jakoś? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Rekomendowane odpowiedzi