Skocz do zawartości

Gecko Models 1:35 Skid Steer

adamkijak

Rekomendowane odpowiedzi

Hej

następny karaluch skończony, tym razem poszło trochę łatwiej, ale nadal twierdze ze jest to trudny model do złożenia. 
Podstawka jest jaka jest, totalnie nie wyszła jak chciałem. Piasek skleił się razem i wyglada jak kotlet schabowy. 
Txe7WW.jpg

2L4GvE.jpg
dI3Chy.jpg

SUc4G0.jpg

ODAqYW.jpg
VNqAei.jpg

3m7UrP.jpg

Edytowane przez adamkijak
  • Like 14

3 godziny temu, bulik58 napisał:

Moze zamiast piasku uzyles tarta bulke 😃? Co do do malego szkraba co w nim takiego trudnego, moglbys troche uchylic rabka tajemnicy? Mi sie podoba choc porownujac obie fotki to cywil jest na pierwszym miejscu. Te dwa koszyczki to wlasny wyrob czy tez gips?

Hej

Jest w nim bardzo dużo małych części które szybko się łamią jak próbujesz wyciąć z ramek, siłowniki trzeba by wymienić na metalowe bo nawet pustego lemiesza nie trzymają prosto, największy problem jest z elementami fototrawionymi, ta kratka z boku ma być naklejona na oszklenie wiec i trudno pomalować czy zamaskować, sam element jest bardzo cienki i łatwo się wygina. 
Z tylu na gorze chłodnicy jest element który trzeba złożyć ( powyginac) z fototrawionki, normalnie masakra. Ciężko jest złożyć przewody hydrauliczne do kupy z wężami itd. 
W sumie to lepiej poszło z tym drugim bo już wiedziałem po pierwszym czego się spodziewać. Model jak dla mnie przekombinowany, można by go dużo uprościć.

koszyki to produkt od ET model, hasco barrier czy jakoś tak, zostało mi pare jak budowałem D9R od Menga i się przydały. 

11 godzin temu, bulik58 napisał:

Ok, dzieki za info , przymierzalem sie do tego pierwszego ale chyba dam sobie spokoj, a co u ciebie jako nastepne ? Taki moze

1489-entry-2-1634845453.jpg

Może i tak, nie wiem jak na razie. Gdzieś czytałem ze ten producent splajtował, jak to prawda to będzie ciężko dostać, no chyba ze mi się pomyliło. 
Myśle o m920, żeby dokończyć projekt z M978 który zacząłem wcześniej:

lYbZIS.jpg

• Like 1

• 5 weeks later...
  • 3 weeks later...

Fajne kopareczki  :) Do pisaku polecam ten specyfik , sypiesz potem za pomocą pipety zalewasz delikatnie i masz tak jak nasypałeś. Sprawdzone wielokrotnie. Tutaj pokazuje jak zrobiłem to na modelu.

4551_rn.jpg

IMG_20200927_221928.jpg

12121.jpg

• Like 1