adamkijak Napisano 10 Grudnia 2022 Share Napisano 10 Grudnia 2022 (edytowane) Hej następny karaluch skończony, tym razem poszło trochę łatwiej, ale nadal twierdze ze jest to trudny model do złożenia. Podstawka jest jaka jest, totalnie nie wyszła jak chciałem. Piasek skleił się razem i wyglada jak kotlet schabowy. Edytowane 14 Grudnia 2022 przez adamkijak 14 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
mandrivecs Napisano 10 Grudnia 2022 Share Napisano 10 Grudnia 2022 Podoba się, ciekawy temat. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
adamkijak Napisano 12 Grudnia 2022 Autor Share Napisano 12 Grudnia 2022 3 godziny temu, bulik58 napisał: Moze zamiast piasku uzyles tarta bulke ? Co do do malego szkraba co w nim takiego trudnego, moglbys troche uchylic rabka tajemnicy? Mi sie podoba choc porownujac obie fotki to cywil jest na pierwszym miejscu. Te dwa koszyczki to wlasny wyrob czy tez gips? Hej Jest w nim bardzo dużo małych części które szybko się łamią jak próbujesz wyciąć z ramek, siłowniki trzeba by wymienić na metalowe bo nawet pustego lemiesza nie trzymają prosto, największy problem jest z elementami fototrawionymi, ta kratka z boku ma być naklejona na oszklenie wiec i trudno pomalować czy zamaskować, sam element jest bardzo cienki i łatwo się wygina. Z tylu na gorze chłodnicy jest element który trzeba złożyć ( powyginac) z fototrawionki, normalnie masakra. Ciężko jest złożyć przewody hydrauliczne do kupy z wężami itd. W sumie to lepiej poszło z tym drugim bo już wiedziałem po pierwszym czego się spodziewać. Model jak dla mnie przekombinowany, można by go dużo uprościć. koszyki to produkt od ET model, hasco barrier czy jakoś tak, zostało mi pare jak budowałem D9R od Menga i się przydały. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
adamkijak Napisano 13 Grudnia 2022 Autor Share Napisano 13 Grudnia 2022 11 godzin temu, bulik58 napisał: Ok, dzieki za info , przymierzalem sie do tego pierwszego ale chyba dam sobie spokoj, a co u ciebie jako nastepne ? Taki moze Może i tak, nie wiem jak na razie. Gdzieś czytałem ze ten producent splajtował, jak to prawda to będzie ciężko dostać, no chyba ze mi się pomyliło. Myśle o m920, żeby dokończyć projekt z M978 który zacząłem wcześniej: 1 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
adamkijak Napisano 13 Grudnia 2022 Autor Share Napisano 13 Grudnia 2022 3 godziny temu, bulik58 napisał: To byl model Pandy i firma zamknela interes. Nawet na Alien Ex pisza iz jest nie osiagalny. Tego się obawiałem, pozostanie EBay za wygórowana cenę Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
M.A.V. Napisano 13 Grudnia 2022 Share Napisano 13 Grudnia 2022 świetna kopara ! narzekasz na podstawkę ale wg mnie nie jest źle Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
adamkijak Napisano 19 Grudnia 2022 Autor Share Napisano 19 Grudnia 2022 W dniu 14.12.2022 o 18:17, bulik58 napisał: Zawsze mozna takiego cywila zrobic No fajny Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
imek46 Napisano 18 Stycznia 2023 Share Napisano 18 Stycznia 2023 Model fajnie wykonany. Może jeszcze trochę boki łyżki bym podniszczył. Ale całość wygląda bardzo pozytywnie Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Erni Napisano 7 Lutego 2023 Share Napisano 7 Lutego 2023 Fajne kopareczki Do pisaku polecam ten specyfik , sypiesz potem za pomocą pipety zalewasz delikatnie i masz tak jak nasypałeś. Sprawdzone wielokrotnie. Tutaj pokazuje jak zrobiłem to na modelu. 1 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Rekomendowane odpowiedzi