Skocz do zawartości

Rekomendowane odpowiedzi

Napisano

Jak są dwie połówki kadłuba to tylko Revell z igłą.

Ale tu masz : podłogę (plus dół kadłuba) ,dwie połówki kadłuba i to ok można zwykłym skleić.

Ale z dachem był problem.Głowiłem się nad tym sporo i myślę ,że ta woda ,to najlepsze rozwiązanie.Wykałaczka też uratowała mi życie

Klejąc tym gęstym musiałbym posmarować całą "spoinę" i byłaby lipka.

Ta woda ,to całkiem przydatna rzecz. Jak mi coś się "nie doklei" ,zapuszczam nim spoinę, przycisnę i jest ok

Często go używam

Napisano
Ściany kadłuba kleiłem Tamiya ekstra thin cement

Mam też ten klej, ale jakoś nie mogę się do niego przekonać, może za długo kleję Revellem z igłą? Czemu akurat ten klej? Czy tylko do sklejenia połówek kadłuba, bo jest bardzo rzadki? Czy korzystasz z niego i do innych elementów?

Jest to bardzo rzadki klej idealnie penetrujacy wszelakie polaczenia. Ja osobiescie uzywam go do klejenia wszystkich delikatnych detali, kleju z igła tez uzywam nagminnie bo to najlepszy klej

Fajny bydlaczek będzie z samolocika. Kiedyś gapiłem się na samo pudełko wiele minut i prawie bym kupił. Na szczęście (albo i nie) byłem tylko przelotem w sklepie modelarskim i nie miałem jak zabrać pudła.

U mnie taki model lezy na szafie, faktycznie dosc spory, ale.....

porownanie.jpg

...... porównanie Avangera i obecnego modelu wskazuja na prawdziwa wielkosc. Dodam ze Avenger jest w skali 1:32 a sklejany model w skali 1:48

Napisano

Cześć! A gdzie taką "Ciotkę Ju " można nabyć???Bo jak na revella wygląda superr !

Napisano

Ju-52 jest przepakiem amerykańskiego oddziału Revella który na tamtym rynku ma nazwe ProModeller.

O ile dobrze pamietam to premiere mial w niemczech pod szyldem Revella. Formy powstawaly w niemczech i byly nawet poprawiane po uwagach czytelnikow niemieckiego Model Fana oraz innych czasopism

• 3 weeks later...
  • 2 weeks later...
  • 2 months later...
  • 2 weeks later...
  • 3 months later...
Napisano

Cześć

Co sądzicie o tych krzyżach malowanych z wykorzystaniem szablonów Eduarda?

Przez tą pralkowatą fakturę blach są bardzo "rozmyte".

Sam nie wiem czy nie lepiej będzie położyć kalkę

Tak długą przerwę spowodowało uszkodzenie przezemnie dyszy i igły w aero Revell Master plus IDG950.

Kupiłem EW770 i męczę się z nim okrutnie

Jeśli ktoś ma namiary na części zamienne do revellowskich psikawek ,to będę wdzięczny za pomoc.

ju5222ah0.jpg

ju522qs0.jpg

ju5212yq3.jpg

ju5213lo7.jpg

ju5214xe0.jpg

• 2 weeks later...
  • 1 year later...
Napisano

Wlasnie wczoraj do mnie dotarl ten modelik i jestem pod wielkim wrazeniem wielkosci, detali i jakosci. Moze niedlugo zrobie jakis In-Box, a na razie na poleczke az przyjdzie odwaga na spotkanie z tym cackiem