J35 Napisano 20 Lipca 2006 Autor Share Napisano 20 Lipca 2006 Jak są dwie połówki kadłuba to tylko Revell z igłą. Ale tu masz : podłogę (plus dół kadłuba) ,dwie połówki kadłuba i to ok można zwykłym skleić. Ale z dachem był problem.Głowiłem się nad tym sporo i myślę ,że ta woda ,to najlepsze rozwiązanie.Wykałaczka też uratowała mi życie Klejąc tym gęstym musiałbym posmarować całą "spoinę" i byłaby lipka. Ta woda ,to całkiem przydatna rzecz. Jak mi coś się "nie doklei" ,zapuszczam nim spoinę, przycisnę i jest ok Często go używam Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Artur Domański Napisano 20 Lipca 2006 Share Napisano 20 Lipca 2006 Ściany kadłuba kleiłem Tamiya ekstra thin cement Mam też ten klej, ale jakoś nie mogę się do niego przekonać, może za długo kleję Revellem z igłą? Czemu akurat ten klej? Czy tylko do sklejenia połówek kadłuba, bo jest bardzo rzadki? Czy korzystasz z niego i do innych elementów? Jest to bardzo rzadki klej idealnie penetrujacy wszelakie polaczenia. Ja osobiescie uzywam go do klejenia wszystkich delikatnych detali, kleju z igła tez uzywam nagminnie bo to najlepszy klej Fajny bydlaczek będzie z samolocika. Kiedyś gapiłem się na samo pudełko wiele minut i prawie bym kupił. Na szczęście (albo i nie) byłem tylko przelotem w sklepie modelarskim i nie miałem jak zabrać pudła. U mnie taki model lezy na szafie, faktycznie dosc spory, ale..... ...... porównanie Avangera i obecnego modelu wskazuja na prawdziwa wielkosc. Dodam ze Avenger jest w skali 1:32 a sklejany model w skali 1:48 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
OldMan Napisano 20 Lipca 2006 Share Napisano 20 Lipca 2006 [u mnie taki model lezy na szafie, faktycznie dosc spory, ale..... Ładny wystrój szafy masz Ale modelik ho, ho Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Deco Napisano 22 Lipca 2006 Share Napisano 22 Lipca 2006 Cześć! A gdzie taką "Ciotkę Ju " można nabyć???Bo jak na revella wygląda superr ! Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Artur Domański Napisano 24 Lipca 2006 Share Napisano 24 Lipca 2006 Obecnie Revell wznowił ten model, ewentualnie poszukaj na Allegro Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
SAGITARIUS Napisano 26 Lipca 2006 Share Napisano 26 Lipca 2006 Obecnie Revell wznowił ten model, ewentualnie poszukaj na Allegro Lub pod adresem www.da-ta.com.pl Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
imt Napisano 28 Lipca 2006 Share Napisano 28 Lipca 2006 Allegro: http://www.allegro.pl/item118052729_wyprzedaz_kolekcji_junkers_ju_52_revell.html Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
okonek Napisano 30 Lipca 2006 Share Napisano 30 Lipca 2006 Ju-52 jest przepakiem amerykańskiego oddziału Revella który na tamtym rynku ma nazwe ProModeller. O ile dobrze pamietam to premiere mial w niemczech pod szyldem Revella. Formy powstawaly w niemczech i byly nawet poprawiane po uwagach czytelnikow niemieckiego Model Fana oraz innych czasopism Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
J35 Napisano 17 Sierpnia 2006 Autor Share Napisano 17 Sierpnia 2006 Cześć Silniki z kolektorami wydechu : CDN... Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Jacek Kryszak Napisano 21 Sierpnia 2006 Share Napisano 21 Sierpnia 2006 http://www.allegro.pl/item122292788_italeri_ju_52_3mg4e_nowosc.html Revell? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
marian_anna Napisano 30 Sierpnia 2006 Share Napisano 30 Sierpnia 2006 http://www.allegro.pl/item122292788_italeri_ju_52_3mg4e_nowosc.html Revell? Tak, to jest Revell (nr kat. 04521). Facet na allegro chyba o tym nie wie. Italerka ma cywilną wersje Ju 52 w 1:72. Pozdrawiam Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
salonjarek Napisano 10 Listopada 2006 Share Napisano 10 Listopada 2006 A jak z dokumentacją do cioci? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Erni Napisano 22 Listopada 2006 Share Napisano 22 Listopada 2006 Modelik jest też dostepny w www.padrebooks.pl Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
J35 Napisano 28 Lutego 2007 Autor Share Napisano 28 Lutego 2007 Cześć Co sądzicie o tych krzyżach malowanych z wykorzystaniem szablonów Eduarda? Przez tą pralkowatą fakturę blach są bardzo "rozmyte". Sam nie wiem czy nie lepiej będzie położyć kalkę Tak długą przerwę spowodowało uszkodzenie przezemnie dyszy i igły w aero Revell Master plus IDG950. Kupiłem EW770 i męczę się z nim okrutnie Jeśli ktoś ma namiary na części zamienne do revellowskich psikawek ,to będę wdzięczny za pomoc. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
okonek Napisano 8 Marca 2007 Share Napisano 8 Marca 2007 Pewnie i w orginale tak wygladaly. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Artek Napisano 12 Marca 2007 Share Napisano 12 Marca 2007 Jezu... jak wy kusicie tymi samolotami.... A cioteczka pikna:) Rozumiem że w Żywcu będzie?? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
macotra21 Napisano 16 Maja 2008 Share Napisano 16 Maja 2008 Wlasnie wczoraj do mnie dotarl ten modelik i jestem pod wielkim wrazeniem wielkosci, detali i jakosci. Moze niedlugo zrobie jakis In-Box, a na razie na poleczke az przyjdzie odwaga na spotkanie z tym cackiem Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Rekomendowane odpowiedzi