barti94 Napisano 5 Lutego 2023 Napisano 5 Lutego 2023 Witajcie. Dzisiaj przedstawiam Zundapppa KS750 w skali 1/35 od Italieri Warsztat: 2 Cytuj
patrykd Napisano 5 Lutego 2023 Napisano 5 Lutego 2023 Idzie ci coraz lepiej i widać postęp. Aczkolwiek kolorystyka wyposażenia jest niewłaściwa. Łebki granatów nie były srebrne lecz zielone, menażka i magazynek do MG nie jestem pewien. Popatrz też na YT jak się maluje broń, bo nie widać na niej w ogóle metalicznego połysku. Poszukaj też sobie jak imituje się szkło. 1 Cytuj
PiterATS Napisano 5 Lutego 2023 Napisano 5 Lutego 2023 Godzinę temu, patrykd napisał: Idzie ci coraz lepiej i widać postęp. Aczkolwiek kolorystyka wyposażenia jest niewłaściwa. Łebki granatów nie były srebrne lecz zielone, menażka i magazynek do MG nie jestem pewien. Popatrz też na YT jak się maluje broń, bo nie widać na niej w ogóle metalicznego połysku. Poszukaj też sobie jak imituje się szkło. Z granatami masz rację. Natomiast menażki fabrycznie wychodziły w odcieniach zielonych, a pod koniec wojny trafiały się też emaliowane na odcienie szarości, zieleni, niebieskiego, brązów- był to efekt produkcji w fabrykach robiących pierwotnie garnki i inny sprzęt do kuchni, i wykorzystania tam "garnkowych" emalii do malowania menażek i manierek. Menażki w kolorach piaskowych a nawet w kamuflażach zdarzały się, ale to już była praktyka odmalowywania w warunkach polowych. Jeśli idzie o magazynki to tutaj kolorystyka jest duża- zielone, piaskowe, szare, czarne. 2 Cytuj
wuwumaster Napisano 17 Lutego 2023 Napisano 17 Lutego 2023 Ogólnie sympatycznie, dla mnie tym bardziej że lubię te motorki w barwach pustynnych ale podobnie jak w BMW w galerii obok nie kumam tak dużego skorodowania układu wydechowego, kolanka i owszem się przepalają ale reszta nie ma już takich temperatur i nie ocieka rdzą, to nie wydech w tanku Pozdrawiam serdecznie ww 1 Cytuj
Mr_X Napisano 18 Lutego 2023 Napisano 18 Lutego 2023 Fajnie, fajnie. Rejestracja lotnicza, czyli jak mają być figury to powinny mieć insygnia sił powietrznych. 2 Cytuj
barti94 Napisano 20 Lutego 2023 Autor Napisano 20 Lutego 2023 Mam te figurki i pewnie dołożę do motocykla Będę szlifować warsztat i Wasze porady są mega cenne. Jesli chodzi o broń to dawałem czarny potem gunmetal i pigment zabrakło przecierek aluminiowych. Co do granatów sugerowałem się tym przedstawionym na stronie Muzeum Wojska Polskiego. Źródło http://www.muzeumwp.pl/dictionary/granaty-trzonkowe-stielhandgranate-24,275,duzy.jpg Cytuj
PiterATS Napisano 21 Lutego 2023 Napisano 21 Lutego 2023 (edytowane) Ten z muzeum jest uszkodzony i pozbawiony farby na głowiny. Tak to powinno wyglądać . Głowica była malowana na Feldgrau:) Edytowane 21 Lutego 2023 przez PiterATS 1 Cytuj
Mr_X Napisano 21 Lutego 2023 Napisano 21 Lutego 2023 Dodam na wszelki wypadek, że kolor patek na kołnierzach różnił się w zależności od rodzaju wojsk. Ci z rysunku Tamki to artyleria, więc kolor czerwony. Motocykl mógł się znaleźć praktycznie w każdym oddziale, np. w taborach (również u spadochroniarzy). 1 Cytuj
Rekomendowane odpowiedzi