barti94 Napisano 5 Lutego 2023 Share Napisano 5 Lutego 2023 Witajcie. Dzisiaj przedstawiam Zundapppa KS750 w skali 1/35 od Italieri Warsztat: 2 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
patrykd Napisano 5 Lutego 2023 Share Napisano 5 Lutego 2023 Idzie ci coraz lepiej i widać postęp. Aczkolwiek kolorystyka wyposażenia jest niewłaściwa. Łebki granatów nie były srebrne lecz zielone, menażka i magazynek do MG nie jestem pewien. Popatrz też na YT jak się maluje broń, bo nie widać na niej w ogóle metalicznego połysku. Poszukaj też sobie jak imituje się szkło. 1 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
PiterATS Napisano 5 Lutego 2023 Share Napisano 5 Lutego 2023 Godzinę temu, patrykd napisał: Idzie ci coraz lepiej i widać postęp. Aczkolwiek kolorystyka wyposażenia jest niewłaściwa. Łebki granatów nie były srebrne lecz zielone, menażka i magazynek do MG nie jestem pewien. Popatrz też na YT jak się maluje broń, bo nie widać na niej w ogóle metalicznego połysku. Poszukaj też sobie jak imituje się szkło. Z granatami masz rację. Natomiast menażki fabrycznie wychodziły w odcieniach zielonych, a pod koniec wojny trafiały się też emaliowane na odcienie szarości, zieleni, niebieskiego, brązów- był to efekt produkcji w fabrykach robiących pierwotnie garnki i inny sprzęt do kuchni, i wykorzystania tam "garnkowych" emalii do malowania menażek i manierek. Menażki w kolorach piaskowych a nawet w kamuflażach zdarzały się, ale to już była praktyka odmalowywania w warunkach polowych. Jeśli idzie o magazynki to tutaj kolorystyka jest duża- zielone, piaskowe, szare, czarne. 2 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
wuwumaster Napisano 17 Lutego 2023 Share Napisano 17 Lutego 2023 Ogólnie sympatycznie, dla mnie tym bardziej że lubię te motorki w barwach pustynnych ale podobnie jak w BMW w galerii obok nie kumam tak dużego skorodowania układu wydechowego, kolanka i owszem się przepalają ale reszta nie ma już takich temperatur i nie ocieka rdzą, to nie wydech w tanku Pozdrawiam serdecznie ww 1 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Mr_X Napisano 18 Lutego 2023 Share Napisano 18 Lutego 2023 Fajnie, fajnie. Rejestracja lotnicza, czyli jak mają być figury to powinny mieć insygnia sił powietrznych. 2 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
barti94 Napisano 20 Lutego 2023 Autor Share Napisano 20 Lutego 2023 Mam te figurki i pewnie dołożę do motocykla Będę szlifować warsztat i Wasze porady są mega cenne. Jesli chodzi o broń to dawałem czarny potem gunmetal i pigment zabrakło przecierek aluminiowych. Co do granatów sugerowałem się tym przedstawionym na stronie Muzeum Wojska Polskiego. Źródło http://www.muzeumwp.pl/dictionary/granaty-trzonkowe-stielhandgranate-24,275,duzy.jpg Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
PiterATS Napisano 21 Lutego 2023 Share Napisano 21 Lutego 2023 (edytowane) Ten z muzeum jest uszkodzony i pozbawiony farby na głowiny. Tak to powinno wyglądać . Głowica była malowana na Feldgrau:) Edytowane 21 Lutego 2023 przez PiterATS 1 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Mr_X Napisano 21 Lutego 2023 Share Napisano 21 Lutego 2023 Dodam na wszelki wypadek, że kolor patek na kołnierzach różnił się w zależności od rodzaju wojsk. Ci z rysunku Tamki to artyleria, więc kolor czerwony. Motocykl mógł się znaleźć praktycznie w każdym oddziale, np. w taborach (również u spadochroniarzy). 1 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Rekomendowane odpowiedzi