mirand Napisano 11 Maja 2011 Share Napisano 11 Maja 2011 Witam.A może by tak udało się wyprodukować opony lub sam bieżnik do samochodów budowlanych ,taki bardziej agresywny. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
lubo89 Napisano 11 Maja 2011 Share Napisano 11 Maja 2011 Albo opony typu low deck. Przydałyby się i to bardzo Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
fliper_nx Napisano 14 Maja 2011 Share Napisano 14 Maja 2011 Mirand pomysł ciekawy, ale... Jeśli sam bieżnik to doklejany do Italerowskich opon ? Sądzę, że lepszym rozwiązaniem jest produkcja całej opony. Low decki masz w KFS. Bo znów się okaże, że ruszy proces produkcji, wszyscy będą ciekawi ale do kupna to nikomu... Tak było z blachą ryflowaną. Podrzucę Wam [nie każdy śledzi wątki z rajdówkami] co Messer wyczarował z tejże blachy: Ps osobiście wkrótce zacznę budowę modelu z elementami waloryzacyjnymi Kuchmodel, gumowe dywaniki oraz blacha ryflowana. Zdjęcia też tutaj wrzucę. Projekt 1[...] Postanowiłem dodać blachę ryflowaną do wnętrza. Jest to produkt firmy Kuchmodel i jest to laserowo wycinana formatka w... papierze/kartonie. Odciąłem górną część blachy zaślepiającej tył i dorobiłem nowa z ryflówki. Zrobiłem szablony z taśmy i na ich podstawie dociąłem właściwe ryflowane. Blaszka pojawi się na podłodze i na części gdzie powinna być tylna kanapa, a także na płycie zaślepiającej tył oraz na kawałku przedniej grodzi. Wnętrze w kolorze "chrom" APP: Nowa płyta tylna ( jeszcze do poprawki - odkleiła mi się górna płyta po jednej stronie): Docięte kawałki na podłogę: Wszystko razem ( na sucho więc krzywo) Wszystko jest luzem, ustawione będzie dopiero jak dojdzie klatka. Na tunelu środkowym blisko mocowania deski rozdzielczej wyszły rysy na plastiku, ale to zniknie pod osprzętem. Pozdrawiam Messer Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Truckerek93 Napisano 14 Maja 2011 Share Napisano 14 Maja 2011 Plusem tutaj jest to ze to karton a nie blaszka. A karton łatwiej jest ciąć, no może gorzej się zagina, ale jednak wychodzi taniej za większy kawałek. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
fliper_nx Napisano 14 Maja 2011 Share Napisano 14 Maja 2011 A na czym chcesz zaginać/zginać? Masz racje, że do prostszych form jest to bardzo dobra alternatywa, widziałem kiedyś na niemieckim forum błotniki zaginane i lutowane przez Niemca... Byłem w szoku ale z drugiej strony nie mam zaplecza do lutowania ani umiejętności... Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Truckerek93 Napisano 15 Maja 2011 Share Napisano 15 Maja 2011 Chodziło o to że blaszka łatwiej będzie się zaginać, na rożnych załamaniach. Karton łatwiej będzie przeciąć odpowiednio. Chodzi mi np. o ten niebieski element. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Adamerio Napisano 12 Maja 2014 Share Napisano 12 Maja 2014 Witam, czy firma "Kuchmodel" jeszcze funkcjonuje ?? Czy jest jakaś możliwość aby coś od nich zamówić / Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
sirmarkor Napisano 23 Kwietnia 2015 Share Napisano 23 Kwietnia 2015 Witam firma istnieje i ma się całkiem dobrze niestety trochę po macoszemu traktuje 1:24 zajęli się bardziej skalą 1:43 i 1:87 ale można kupić to co jest opisane a co więcej ja kupiłem jeszcze do naczep , MACK ,SCANIA , PETERBILT Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Rekomendowane odpowiedzi