tornado 0 Posted August 13, 2008 Share Posted August 13, 2008 (edited) Firma KUCHMODEL podesłała mi do przetestowania kilka swoich wyrobów. Postanowiłem zaprezentować je na forum gdyż niebawem będą dostępne na rynku. Gumowe dywaniki i chlapacze: Poszczególnych elementów nie trzeba wycinać, można je łatwo wycisnąć z formatki: Siatka z dużymi oczkami - świetnie nadaje się do oklejenia kangura: Siatka z drobnymi oczkami: Żaluzja: Blachy ryflowane - różne wzory: Kostka brukowa: Kostkę można układać w dowolnych wymiarach - świetnie nadaje się na makietę np. parkingu: Wypukła tablica rejestracyjna: Poza gumowymi dywanikami z chlapaczami wszystkie akcesoria wykonane są ze sztywnego zaimpregnowanego lakierem kartonu. Zarówno ryflówki jak i siatki są bardzo cienkie (nareszcie koniec ze szlifowaniem ich grubości )ale wypukłe (wycięte laserem). Wymiarów arkusików nie podaję gdyż nie wiem czy w sprzedaży będą takie jak moje Edited June 15, 2009 by Guest Quote Link to post Share on other sites
KRUGER_MAN 0 Posted August 13, 2008 Share Posted August 13, 2008 Kurka no fajne żeczy , dywaniki mi sie podobają , ciekawe jak bedzie z ceną . A paleta tam leży to jaka ;> Quote Link to post Share on other sites
tornado 0 Posted August 14, 2008 Author Share Posted August 14, 2008 A paleta tam leży to jaka ;> drewniana Quote Link to post Share on other sites
janex 0 Posted August 14, 2008 Share Posted August 14, 2008 No no no bardzo ciekawe dodatki. Quote Link to post Share on other sites
ITALERITRUCK 0 Posted August 14, 2008 Share Posted August 14, 2008 Ale będzie to do nabycia w Polsce i czy będą tam takie cześci jak w KFS Quote Link to post Share on other sites
janex 0 Posted August 14, 2008 Share Posted August 14, 2008 Na pewno będzie to do nabycia w Polsce bo to polska firma. Quote Link to post Share on other sites
KRUGER_MAN 0 Posted August 14, 2008 Share Posted August 14, 2008 A paleta tam leży to jaka ;> drewniana troche źle sie sprecyzowałem . Chciałem zapytać czy to tez kuchmodel bo nie ma jej opisanej . Quote Link to post Share on other sites
tornado 0 Posted August 14, 2008 Author Share Posted August 14, 2008 A paleta tam leży to jaka ;> drewniana troche źle sie sprecyzowałem . Chciałem zapytać czy to tez kuchmodel bo nie ma jej opisanej . Paleta jest moja, ale z tego się oriętuję Kuchmodel też ma mieć je w swojej ofercie. Quote Link to post Share on other sites
KRUGER_MAN 0 Posted August 14, 2008 Share Posted August 14, 2008 Aha no dzieki , a kuchmodel nie posiada jakiejś stronki internetowej na której można by sie rozejrzeć , lub jakis kataog moze ;> Quote Link to post Share on other sites
tornado 0 Posted August 14, 2008 Author Share Posted August 14, 2008 Z tego co się oriętuję firma Kuchmodel nie posiada jeszcze stronki, a katalogu też chyba nie Quote Link to post Share on other sites
Paweł216 0 Posted August 14, 2008 Share Posted August 14, 2008 A czy będą tez dywaniki do Scani??? Quote Link to post Share on other sites
tornado 0 Posted August 14, 2008 Author Share Posted August 14, 2008 A czy będą tez dywaniki do Scani??? Nie wiem Quote Link to post Share on other sites
kennysp 0 Posted August 14, 2008 Share Posted August 14, 2008 tornado viewtopic.php?p=127976&sid=024e29e622162b9566f294c9c8f34176#127976 wiem widzałem to bardzo mi sie podoba ale zdradz moze gdzie to mozna kupic bo zestaw jest ekstra!! Quote Link to post Share on other sites
tornado 0 Posted August 14, 2008 Author Share Posted August 14, 2008 tornado viewtopic.php?p=127976&sid=024e29e622162b9566f294c9c8f34176#127976 wiem widzałem to bardzo mi sie podoba ale zdradz moze gdzie to mozna kupic bo zestaw jest ekstra!! Nie wiem gdzie ani kiedy akcesoria będą w sprzedaży, narazie są testowane (przeze mnie ). W pierwszej kolejności będę testował kostkę brukową (będzie to podstawka pod zestaw) ale to dopiero wtedy gdy Kuchmodel podeśle mi jeszcze 8 formatek. Ps. Dzisiaj rozmawiałem telefonicznie z producentem o ewentualnych indywidualnych zamówieniach - niestety narazie nie przyjmują ich. Quote Link to post Share on other sites
Bocian 0 Posted August 15, 2008 Share Posted August 15, 2008 Fajne te akcesoria, ale coś wam powiem: Kiedyś chciałem zrobić właśnie kostkę, (odlewy) ale jakoś nie miałem do tego zdolności. P.S Może jeszcze o tym pomyślę Quote Link to post Share on other sites
kennysp 0 Posted August 15, 2008 Share Posted August 15, 2008 nie no jak juz komus takie potrzebne to mozna zawsze isc do sklepu i kupic okładzine kostko podobną widzałem są takie powycinac koteczki sobie i utwardzic Quote Link to post Share on other sites
tornado 0 Posted August 23, 2008 Author Share Posted August 23, 2008 nie no jak juz komus takie potrzebne to mozna zawsze isc do sklepu i kupic okładzine kostko podobną widzałem są takie powycinac koteczki sobie i utwardzic Wykładzina jest w skali 1:24 bo kostka od kuchmodel jest przeskalowana. Ps. Zdanie zaczyna się z wielkiej litery i stosuj znaki interpunkcyjne Quote Link to post Share on other sites
tornado 0 Posted September 3, 2008 Author Share Posted September 3, 2008 Dzisiaj postanowiłem sprawdzić niektóre wyroby gumowe z Kuch model. Na pierwszy rzut poszły chlapacze do Volvo. Delikatnie oderwałem je z ramki (obeszło się bez nożyczek) i pomalowałem zagłębione napisy białą pactrą. Po wyschnieciu zacząłem zginać i rolować chlapacze, po tym zabiegu okazało sie, że fartuchy są jak nowe a farba z nich nie odpryskuje Na koniec wylądowały w moim volvo betoniarce Pech chciał, że nie mam żadnego niesklejonego modelu do którego mógł bym przymierzyć dywaniki i inne chlapacze Dlatego wziąłem pierwsze lepsze nadkole i podłogę, które wpadły mi w ręce: Myślę że zarówno dywaniki jak i chlapacze w dedykowanym im modelom będą super wyglądać Quote Link to post Share on other sites
szwendacz 0 Posted September 3, 2008 Share Posted September 3, 2008 Fajnie to wygląda na modelu ciekawe ile będzie kosztować? Quote Link to post Share on other sites
Guest Posted September 3, 2008 Share Posted September 3, 2008 tornado jak będzie coś wiadomo, odnośnie dostępności, to daj znać, bo ja się na takie gadżety piszę jako jeden z pierwszych Pozdrowienia. Quote Link to post Share on other sites
kozi84 0 Posted September 3, 2008 Share Posted September 3, 2008 ja bym wzioł blache ryflową Quote Link to post Share on other sites
tornado 0 Posted September 3, 2008 Author Share Posted September 3, 2008 tornado jak będzie coś wiadomo, odnośnie dostępności, to daj znać, bo ja się na takie gadżety piszę jako jeden z pierwszych Pozdrowienia. O ile wiadomo mi produkcja mogła by ruszyć niebawem, a ceny mają być konkurencyjne w stosunku do KFS Zanim ruszy masowa produkcja producent chciał by dowiedzieć się czy będzie zapotrzebowanie na te akcesoria. Szczerze mówiąc tak mi przypadły do gustu, że mam zamiar być stałym klientem Kuch model'u. Mam też nadzieję że rozszerzą asortyment dywaników nie tylko w euro ale i w ami Quote Link to post Share on other sites
Paweł216 0 Posted September 3, 2008 Share Posted September 3, 2008 No ja też się pisze na to. Hehe to niedługo będziemy mieli Polski KFS xD Quote Link to post Share on other sites
tornado 0 Posted September 3, 2008 Author Share Posted September 3, 2008 Przed chwilą ukończyłem oklejać kangura kartonową siateczką, w obróbce i klejeniu jest Ps. Arkusz siatki wystarcza na oklejenie kilku takich kangurów Quote Link to post Share on other sites
Garek 0 Posted September 3, 2008 Share Posted September 3, 2008 No kangur wygląda prześlicznie. Zresztą dywaniki też sie ładnie prezentują. Już zbieram kase:D hehe... Quote Link to post Share on other sites
Recommended Posts