tornado Napisano 13 Sierpnia 2008 Share Napisano 13 Sierpnia 2008 (edytowane) Firma KUCHMODEL podesłała mi do przetestowania kilka swoich wyrobów. Postanowiłem zaprezentować je na forum gdyż niebawem będą dostępne na rynku. Gumowe dywaniki i chlapacze: Poszczególnych elementów nie trzeba wycinać, można je łatwo wycisnąć z formatki: Siatka z dużymi oczkami - świetnie nadaje się do oklejenia kangura: Siatka z drobnymi oczkami: Żaluzja: Blachy ryflowane - różne wzory: Kostka brukowa: Kostkę można układać w dowolnych wymiarach - świetnie nadaje się na makietę np. parkingu: Wypukła tablica rejestracyjna: Poza gumowymi dywanikami z chlapaczami wszystkie akcesoria wykonane są ze sztywnego zaimpregnowanego lakierem kartonu. Zarówno ryflówki jak i siatki są bardzo cienkie (nareszcie koniec ze szlifowaniem ich grubości )ale wypukłe (wycięte laserem). Wymiarów arkusików nie podaję gdyż nie wiem czy w sprzedaży będą takie jak moje Edytowane 15 Czerwca 2009 przez Gość Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
KRUGER_MAN Napisano 13 Sierpnia 2008 Share Napisano 13 Sierpnia 2008 Kurka no fajne żeczy , dywaniki mi sie podobają , ciekawe jak bedzie z ceną . A paleta tam leży to jaka ;> Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
tornado Napisano 14 Sierpnia 2008 Autor Share Napisano 14 Sierpnia 2008 A paleta tam leży to jaka ;> drewniana Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
janex Napisano 14 Sierpnia 2008 Share Napisano 14 Sierpnia 2008 No no no bardzo ciekawe dodatki. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
ITALERITRUCK Napisano 14 Sierpnia 2008 Share Napisano 14 Sierpnia 2008 Ale będzie to do nabycia w Polsce i czy będą tam takie cześci jak w KFS Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
janex Napisano 14 Sierpnia 2008 Share Napisano 14 Sierpnia 2008 Na pewno będzie to do nabycia w Polsce bo to polska firma. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
KRUGER_MAN Napisano 14 Sierpnia 2008 Share Napisano 14 Sierpnia 2008 A paleta tam leży to jaka ;> drewniana troche źle sie sprecyzowałem . Chciałem zapytać czy to tez kuchmodel bo nie ma jej opisanej . Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
tornado Napisano 14 Sierpnia 2008 Autor Share Napisano 14 Sierpnia 2008 A paleta tam leży to jaka ;> drewniana troche źle sie sprecyzowałem . Chciałem zapytać czy to tez kuchmodel bo nie ma jej opisanej . Paleta jest moja, ale z tego się oriętuję Kuchmodel też ma mieć je w swojej ofercie. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
KRUGER_MAN Napisano 14 Sierpnia 2008 Share Napisano 14 Sierpnia 2008 Aha no dzieki , a kuchmodel nie posiada jakiejś stronki internetowej na której można by sie rozejrzeć , lub jakis kataog moze ;> Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
tornado Napisano 14 Sierpnia 2008 Autor Share Napisano 14 Sierpnia 2008 Z tego co się oriętuję firma Kuchmodel nie posiada jeszcze stronki, a katalogu też chyba nie Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Paweł216 Napisano 14 Sierpnia 2008 Share Napisano 14 Sierpnia 2008 A czy będą tez dywaniki do Scani??? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
tornado Napisano 14 Sierpnia 2008 Autor Share Napisano 14 Sierpnia 2008 A czy będą tez dywaniki do Scani??? Nie wiem Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
kennysp Napisano 14 Sierpnia 2008 Share Napisano 14 Sierpnia 2008 tornado viewtopic.php?p=127976&sid=024e29e622162b9566f294c9c8f34176#127976 wiem widzałem to bardzo mi sie podoba ale zdradz moze gdzie to mozna kupic bo zestaw jest ekstra!! Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
tornado Napisano 14 Sierpnia 2008 Autor Share Napisano 14 Sierpnia 2008 tornado viewtopic.php?p=127976&sid=024e29e622162b9566f294c9c8f34176#127976 wiem widzałem to bardzo mi sie podoba ale zdradz moze gdzie to mozna kupic bo zestaw jest ekstra!! Nie wiem gdzie ani kiedy akcesoria będą w sprzedaży, narazie są testowane (przeze mnie ). W pierwszej kolejności będę testował kostkę brukową (będzie to podstawka pod zestaw) ale to dopiero wtedy gdy Kuchmodel podeśle mi jeszcze 8 formatek. Ps. Dzisiaj rozmawiałem telefonicznie z producentem o ewentualnych indywidualnych zamówieniach - niestety narazie nie przyjmują ich. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Bocian Napisano 15 Sierpnia 2008 Share Napisano 15 Sierpnia 2008 Fajne te akcesoria, ale coś wam powiem: Kiedyś chciałem zrobić właśnie kostkę, (odlewy) ale jakoś nie miałem do tego zdolności. P.S Może jeszcze o tym pomyślę Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
kennysp Napisano 15 Sierpnia 2008 Share Napisano 15 Sierpnia 2008 nie no jak juz komus takie potrzebne to mozna zawsze isc do sklepu i kupic okładzine kostko podobną widzałem są takie powycinac koteczki sobie i utwardzic Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
tornado Napisano 23 Sierpnia 2008 Autor Share Napisano 23 Sierpnia 2008 nie no jak juz komus takie potrzebne to mozna zawsze isc do sklepu i kupic okładzine kostko podobną widzałem są takie powycinac koteczki sobie i utwardzic Wykładzina jest w skali 1:24 bo kostka od kuchmodel jest przeskalowana. Ps. Zdanie zaczyna się z wielkiej litery i stosuj znaki interpunkcyjne Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
tornado Napisano 3 Września 2008 Autor Share Napisano 3 Września 2008 Dzisiaj postanowiłem sprawdzić niektóre wyroby gumowe z Kuch model. Na pierwszy rzut poszły chlapacze do Volvo. Delikatnie oderwałem je z ramki (obeszło się bez nożyczek) i pomalowałem zagłębione napisy białą pactrą. Po wyschnieciu zacząłem zginać i rolować chlapacze, po tym zabiegu okazało sie, że fartuchy są jak nowe a farba z nich nie odpryskuje Na koniec wylądowały w moim volvo betoniarce Pech chciał, że nie mam żadnego niesklejonego modelu do którego mógł bym przymierzyć dywaniki i inne chlapacze Dlatego wziąłem pierwsze lepsze nadkole i podłogę, które wpadły mi w ręce: Myślę że zarówno dywaniki jak i chlapacze w dedykowanym im modelom będą super wyglądać Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
szwendacz Napisano 3 Września 2008 Share Napisano 3 Września 2008 Fajnie to wygląda na modelu ciekawe ile będzie kosztować? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Gość Napisano 3 Września 2008 Share Napisano 3 Września 2008 tornado jak będzie coś wiadomo, odnośnie dostępności, to daj znać, bo ja się na takie gadżety piszę jako jeden z pierwszych Pozdrowienia. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
kozi84 Napisano 3 Września 2008 Share Napisano 3 Września 2008 ja bym wzioł blache ryflową Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
tornado Napisano 3 Września 2008 Autor Share Napisano 3 Września 2008 tornado jak będzie coś wiadomo, odnośnie dostępności, to daj znać, bo ja się na takie gadżety piszę jako jeden z pierwszych Pozdrowienia. O ile wiadomo mi produkcja mogła by ruszyć niebawem, a ceny mają być konkurencyjne w stosunku do KFS Zanim ruszy masowa produkcja producent chciał by dowiedzieć się czy będzie zapotrzebowanie na te akcesoria. Szczerze mówiąc tak mi przypadły do gustu, że mam zamiar być stałym klientem Kuch model'u. Mam też nadzieję że rozszerzą asortyment dywaników nie tylko w euro ale i w ami Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Paweł216 Napisano 3 Września 2008 Share Napisano 3 Września 2008 No ja też się pisze na to. Hehe to niedługo będziemy mieli Polski KFS xD Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
tornado Napisano 3 Września 2008 Autor Share Napisano 3 Września 2008 Przed chwilą ukończyłem oklejać kangura kartonową siateczką, w obróbce i klejeniu jest Ps. Arkusz siatki wystarcza na oklejenie kilku takich kangurów Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Garek Napisano 3 Września 2008 Share Napisano 3 Września 2008 No kangur wygląda prześlicznie. Zresztą dywaniki też sie ładnie prezentują. Już zbieram kase:D hehe... Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Rekomendowane odpowiedzi