FLECZER Napisano 22 Lutego 2023 Share Napisano 22 Lutego 2023 Cześć. Uwaga temat kontrowersyjny. Nie zamierzam w żaden sposób gloryfikować napaści Rosjan na Ukrainę. Nie chcę wdawać się w dyskusje polityczne itp. Spodobał mi się pojazd, jego sylwetka na jednym ze zdjęć. Mimo że brakuje nam dystansu czasowego moim zdaniem wykonanie takiego modelu niczym nie różni się od prezentacji pantery spod znaku "SS" czy pojazdu pseudowyzwolicieli z czerwoną gwiazdą. Rozumiem że ktoś może mieć zgoła odmienne zdanie ale nie chcę żeby ten temat stał się miejscem na takie dyskusje. Są na to inne miejsca. Tyle tytułem wstępu. Zakładam wątek bo potrzebuję pomocy. Wierzę w moc Modelworka. Buduję od jakiegoś czasu takiego oto BRDM-2A Mimo że znalazłem sporo zdjęć tego pojazdu to brakuje mi informacji na temat wyglądu płyty nad silnikiem. Możliwe że nie "umiem w google'' ale udało mi się wyszperać jedynie zdjęcia kiepskiej zabawki i ciężko na tej podstawie odwzorować ten element. Gdyby ktoś posiadał zdjęcia, rysunki czy schematy tego "garba" od góry to proszę o pomoc. Temat BRDM mimo że nie zwykłem robić pojazdów po 1945 jakoś dziwnie mi się rozrósł i jak będzie zainteresowanie to wrzucę w temat pozostałe moje dłubanki. Poniżej to jak model wygląda aktualnie. Zdjęcia kiepskie za co przepraszam ale biała żywica jest trudna do fotografowania. 3 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
chorąży Napisano 22 Lutego 2023 Share Napisano 22 Lutego 2023 .. w takim wypadku Szanowny jest drugą osobą, która "dłubie" takiego brdm-a. O ile wiem, to ten, o którym piszę, do malowania zakończony/przygotowany został w ubiegłym tygodniu, może kolega, który go robił odezwie się , czasami tu zagląda . Zaświadczam, wyszedł świetnie, czeka na malowanie, acha, skala 1/35. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
FLECZER Napisano 22 Lutego 2023 Autor Share Napisano 22 Lutego 2023 No i już mam. Dziękuję za pomoc. Mogę ruszać z tematem do przodu Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Bartosz Ciesielski Napisano 22 Lutego 2023 Share Napisano 22 Lutego 2023 spokojnie działaj siadam i dopinguje Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
FLECZER Napisano 2 Marca 2023 Autor Share Napisano 2 Marca 2023 Gotowy do malunków 3 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Grzes Napisano 2 Marca 2023 Share Napisano 2 Marca 2023 O! Super skala Nawierć lufę póki nie jest za późno. Możesz podać z jakiej firmy jest model? (przy okazji dopisz w tytule wątku) Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
FLECZER Napisano 2 Marca 2023 Autor Share Napisano 2 Marca 2023 34 minuty temu, Grzes napisał: O! Super skala Nawierć lufę póki nie jest za późno. Możesz podać z jakiej firmy jest model? (przy okazji dopisz w tytule wątku) Lufa już dawno rozwiercona Co do firmy to jest to żywiczna kopia s-modela. Koła i figuranci to też kopie ale nie znam producentów a reszta to scratch. Tylko ta nieszczęsna lufa to oryginalny element Przy okazji fotki z różnicą oświetlenia w BRDM-2 i BRDM-2A 2 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Grzes Napisano 2 Marca 2023 Share Napisano 2 Marca 2023 1 minutę temu, FLECZER napisał: jest to żywiczna kopia s-modela Dzięki, bo właśnie mam te karaluchy z S-model w magazynie. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
FLECZER Napisano 29 Maja 2023 Autor Share Napisano 29 Maja 2023 Zorro będzie do obejrzenia na Babierybie. 4 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
FLECZER Napisano 29 Maja 2023 Autor Share Napisano 29 Maja 2023 Następny z kolekcji na ostatniej prostej do ukończenia jest ,,Jabol" 5 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
FLECZER Napisano 20 Września 2023 Autor Share Napisano 20 Września 2023 Trwa walka z czasem. Taka trójka będzie do obejrzenia w najbliższy weekend Poznaniu 5 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
FLECZER Napisano 25 Września 2023 Autor Share Napisano 25 Września 2023 Co prawda subiektywnie uważam, że ACDC jest dużo lepszy i bardziej dopracowany ale cieszę się z sukcesu "Jabola" 3 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
OLO Napisano 26 Września 2023 Share Napisano 26 Września 2023 Fleczer a mógł byś podać wymiar bocznych drzwi w. Jabolu pozdrawiam OLO,ładna kolekcja Berdków 1 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Bartosz Ciesielski Napisano 26 Września 2023 Share Napisano 26 Września 2023 W dniu 25.09.2023 o 09:21, FLECZER napisał: Co prawda subiektywnie uważam, że ACDC jest dużo lepszy i bardziej dopracowany ale cieszę się z sukcesu "Jabola" nie bądź taki skromny jeden i drugi super ale ten dla tego że Polski 2 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
FLECZER Napisano 15 Maja Autor Share Napisano 15 Maja Walka z czasem. Mam nadzieję że uda się zdążyć na Babarybę. 4 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
FLECZER Napisano 1 Czerwca Autor Share Napisano 1 Czerwca Jeszcze jutro do obejrzenia na Babierybie. 3 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
SnajperTBG Napisano 1 Czerwca Share Napisano 1 Czerwca Ładne widziałem dzisiaj na żywca:) 1 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
FLECZER Napisano 3 Czerwca Autor Share Napisano 3 Czerwca Niestety sędziom się nie spodobały. Niebawem kolejne cztery sztuki powinny dołączyć do kolekcji. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
SnajperTBG Napisano 3 Czerwca Share Napisano 3 Czerwca Wiesz wystawy są po to żeby ludziom pokazać coś ciekawego. Nie zawsze dogodzisz gustom sędziów Aczkolwiek warto przyjeżdżać i pokazywać swoje dzieła !!! Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
FLECZER Napisano 3 Czerwca Autor Share Napisano 3 Czerwca Następne w kolejce do ukończenia. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Rekomendowane odpowiedzi