unicaunica Napisano 27 Lutego 2023 Share Napisano 27 Lutego 2023 (edytowane) Witam, po raz pierwszy w tej części tego forum. Kiedyś dawno temu popełniłem jedna efke osiemnastkę też w tej skali i nawet mi się spodobało, ale jakoś zawsze było coś innego. Trudno znaleźć tutaj temat żeby nie wejść w bezpośrednie starcie, więc wybrałem growlera w dodatku w takiej skali i żeby było jeszcze egzotyczniej to jak się uda to powstanie aborygen. Edytowane 2 Marca 2023 przez unicaunica Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
panmopsik Napisano 27 Lutego 2023 Share Napisano 27 Lutego 2023 (edytowane) Popieram i kibicuję, wybrałeś Eskadrę ? Edytowane 28 Lutego 2023 przez panmopsik Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
unicaunica Napisano 28 Lutego 2023 Autor Share Napisano 28 Lutego 2023 Czekam na dostawę zaopatrzenia dlatego najpierw poszły ruchomości. Za dużego wyboru to nie ma z tych 12 sztuk ale planowany jest ten ładny na 100 lat Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
marek d Napisano 28 Lutego 2023 Share Napisano 28 Lutego 2023 Trochę pewnie da się podejrzeć https://modelwork.pl/topic/39441-fa-18f-super-hornet-hasegawa-148/ Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
panmopsik Napisano 28 Lutego 2023 Share Napisano 28 Lutego 2023 (edytowane) Z kłami chroniącymi wloty ? Widziałem gdzieś w necie także z osłonami eskadrowymi na dysze wylotowe ale nie potrafię tego odszukać. Poniżej tak dla przyjemności fotki A46-306 i A46-303 z lifestyleqld.com.au , australianaviation.com.au , militaryleak.com , australiandefence.com.au oraz https://www.jetphotos.com/photo/8539303 , Edytowane 28 Lutego 2023 przez panmopsik Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
panmopsik Napisano 28 Lutego 2023 Share Napisano 28 Lutego 2023 (edytowane) Edytowane 28 Lutego 2023 przez panmopsik Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
panmopsik Napisano 28 Lutego 2023 Share Napisano 28 Lutego 2023 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
panmopsik Napisano 28 Lutego 2023 Share Napisano 28 Lutego 2023 (edytowane) Edytowane 28 Lutego 2023 przez panmopsik Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
panmopsik Napisano 28 Lutego 2023 Share Napisano 28 Lutego 2023 (edytowane) Ok, znalazłem. Eskadrowe osłony na dysze jednego z Growlerów, (rej. A46-311 ), oraz link do artykułu z ceremoni https://aviationphotodigest.com/raaf-number-6-squadron/ . Pod tym linkiem jest grafika różnych ujęć w locie malowania okolicznościowego po kliknięciu miniaturki po lewej stronie (można je powiększyć jak otworzysz je myszką Otwórz w nowej karcie ) https://www.digitalcombatsimulator.com/cn/files/3317355/ Dodatkowo różne przydatne fotki dotyczące tego malowania, oraz "różne światła" widoczne nocą na Growlerze ( przejrzyj album) https://www.facebook.com/epixelaerospace/posts/raaf-boeing-ea-18-growler-a46-306-6-squadron-100-years-1917-2017-departing-raaf-/1896432510499488/ Hmm, chyba sam się skuszę na tego Aussie Growlera : ) Edytowane 4 Kwietnia 2023 przez panmopsik Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
unicaunica Napisano 1 Marca 2023 Autor Share Napisano 1 Marca 2023 Widzę że oczekiwania ze strony kolegów raczej z tych ambitniejszych więc będę robił co mogę, a ile mogę to się okaże . Dzięki bardzo za wszystkie sugestie. Zaopatrzenie dotarło więc biorę się za tego dingo. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
unicaunica Napisano 1 Marca 2023 Autor Share Napisano 1 Marca 2023 Na pierwszy rzut poszły skrzydła i już pojawiają się pierwsze przeróbki szerszenia. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
panmopsik Napisano 2 Marca 2023 Share Napisano 2 Marca 2023 (edytowane) Przy okazji tych prac czy mógłbyś napisać słowo lub dwa nt. elementów zestawu, jakiś dopisek, uwagę do szczegółu, który w jakiś sposób zwrócił Twoją uwagę na plus lub minus ? Dzięki (do prośby dołączam załącznik z the-riotact.com/canberra-firm-leads-the-way-on-raaf ) Edytowane 2 Marca 2023 przez panmopsik Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
panmopsik Napisano 2 Marca 2023 Share Napisano 2 Marca 2023 (edytowane) W dniu 1.03.2023 o 08:22, unicaunica napisał: Widzę że oczekiwania ze strony kolegów raczej z tych ambitniejszych więc będę robił co mogę, a ile mogę to się okaże . Dzięki bardzo za wszystkie sugestie. Zaopatrzenie dotarło więc biorę się za tego dingo. Kibicuję i liczę, że przyszłościowo będę się wzorował choć szybciej na 303. Co z zaopatrzenia jest pod tego konkretnego Glowlera z 6 Sqn. a co poprawiające lub ubogacające zestaw ? Edytowane 2 Marca 2023 przez panmopsik Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
_OldMan_ Napisano 2 Marca 2023 Share Napisano 2 Marca 2023 W dniu 27.02.2023 o 12:58, unicaunica napisał: Witam, po raz pierwszy w tej części tego forum. Dobrze by było, gdybyś w swoich wątkach podawał w tytule producenta modelu. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
unicaunica Napisano 2 Marca 2023 Autor Share Napisano 2 Marca 2023 Jeśli chodzi o sam zestaw trumpka to miejscami jest dość luźno spasowany, zobaczymy jak będzie dalej. Na niektórych elementach są też skazy na plastiku chociaż nie powinny stanowić problemu. Mi osobiście to nie przeszkadza że trzeba trochę nad pewnymi rzeczami popracować w sumie przecież o to chodzi. Najistotniejsze jest to że ten zestaw to zasadniczo super hornet z dodanym wyposażeniem pod skrzydła, więc brakuje mu kilka anten, przednia krawędź skrzydła jest inna. Dokupione dodatki Eduarda są właśnie pod super horneta revela. W kokpicie nie ma takich różnić więc jest zgodność z wyjątkiem tego że trumpek jest ciasny pod te blachy ale to akurat dobrze. Dodatkowy zakup to dysze bo te australijskie są inne niż u Amerykanów. No i ostatni dodatek to kalki w 1/48. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
unicaunica Napisano 3 Marca 2023 Autor Share Napisano 3 Marca 2023 Kawałek kokpitu już powstał Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Mario Napisano 3 Marca 2023 Share Napisano 3 Marca 2023 Jak dla mnie trochę "płasko" to wyglada, naprawdę w 1:32 nie zrobili ładnego kokpitu w wyprasce, że musiałeś postawić na blaszki? W tej skali będzie to szczególnie widać. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
unicaunica Napisano 4 Marca 2023 Autor Share Napisano 4 Marca 2023 Fakt boczne panele są dość płaskie, ale wnętrze z samego tworzywa było bardzo "dziurawe". Powoli zaczynam zagęszczać jak mogę Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
rudolf24 Napisano 4 Marca 2023 Share Napisano 4 Marca 2023 Farba na fotelach wydaję się jakoś dziwnie chropowata Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
panmopsik Napisano 4 Marca 2023 Share Napisano 4 Marca 2023 (edytowane) nie jestem pewien czy ten nowy typ poduszki dotyczy także tych Growlerowych foteli ale wklejam https://martin-baker.com/products/mk14-ejection-seat/ Edytowane 4 Marca 2023 przez panmopsik Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
unicaunica Napisano 4 Marca 2023 Autor Share Napisano 4 Marca 2023 Tak podusia miała być w taki kratkowy splot, malowana pędzlem najpierw w jeden kierunek i później prostopadle. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
unicaunica Napisano 5 Marca 2023 Autor Share Napisano 5 Marca 2023 Pierwszy fotel trochę ubrany, nad podusia będzie trzeba popracowac Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Mario Napisano 5 Marca 2023 Share Napisano 5 Marca 2023 Wytnij kawałek jakiegoś podobnego materiału, dopasuj i naklej na fotel Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
panmopsik Napisano 6 Marca 2023 Share Napisano 6 Marca 2023 (edytowane) jakoś tak samo wpadło, widok poduszki siedziska i oparcia 25 sekunda Edytowane 6 Marca 2023 przez panmopsik Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
panmopsik Napisano 6 Marca 2023 Share Napisano 6 Marca 2023 (edytowane) Jeżeli będziesz chciał profesjonalnie zabezpieczyć Growlera przed kurzem, to tutaj masz to na przykładzie A46-311 w AMARG http://www.adf-messageboard.com.au/invboard/uploads/post-6-1549703000.jpg Edytowane 6 Marca 2023 przez panmopsik Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Rekomendowane odpowiedzi