Endrju Napisano 2 Marca 2023 Napisano 2 Marca 2023 No niezłe gratki dla wielbicieli polskich pojazdów. Na Matilda I nasi czołgiści z 10 BK rozpoczynali swoją pancerną przygodę w UK. Na Morriskach szkolili się pancerniacy 2 KP a w 1DP służyły jeszcze podczas inwazji w Normandii. W 2022 ta sama firma wypuściła Matildę I i Morrisa w 1:72. Cytuj
martinello Napisano 2 Marca 2023 Napisano 2 Marca 2023 Ciekawe tylko ile sobie policzą za Matildę... Cytuj
AchtungCancer Napisano 2 Marca 2023 Napisano 2 Marca 2023 70 ojro. Nie znam się na tym czołgu, ale tak na dzień dobry to profil wieży wydaje mi się zły (prosty zamiast stożkowego) Cytuj
Endrju Napisano 2 Marca 2023 Napisano 2 Marca 2023 Nie bardzo wiem o co chodzi ale poniżej jest zdjęcie innej Matyldy z tego samego muzeum i tutaj ja mam wrażenie że wieża jest cylindryczna. Może po prostu były różne typy wież stosowane. Cytuj
modelasz Napisano 2 Marca 2023 Napisano 2 Marca 2023 18 minut temu, Endrju napisał: zdjęcie innej Matyldy z tego samego muzeum i tutaj ja mam wrażenie że wieża jest cylindryczna Nie jest, kąt zdjęcia powoduje to, że wieżę konturuje jarzmo i dlatego takie wrażenie. Ta sam Matylda z innej perspektywy. Cytuj
robertmodelarz Napisano 3 Marca 2023 Autor Napisano 3 Marca 2023 skopali wieżę-stożek powinien być: Cytuj
robertmodelarz Napisano 3 Marca 2023 Autor Napisano 3 Marca 2023 20 godzin temu, Endrju napisał: Nie bardzo wiem o co chodzi ale poniżej jest zdjęcie innej Matyldy z tego samego muzeum i tutaj ja mam wrażenie że wieża jest cylindryczna. Może po prostu były różne typy wież stosowane. Złudzenie optyczne: Cytuj
Seb Napisano 3 Marca 2023 Napisano 3 Marca 2023 Godzinę temu, bulik58 napisał: produkty tej firmy są dostępne na Moje Hobby , bywają lepsze i dużo gorsze . Kupiłem ich 3 różne produkty, każdy to był szajs. Cytuj
sas55 Napisano 6 Marca 2023 Napisano 6 Marca 2023 Zanim Matilda będzie dostępna chyba wcześniej dotrze coś takiego. Można rezerwować w podanym linku. https://www.mojehobby.pl/products/Fort-TFC.html kliknąć "powiadom mnie gdy produkt będzie dostępny". Pozdrawiam Andrzej Cytuj
Rekomendowane odpowiedzi