Robbi Napisano 6 Marca 2023 Autor Share Napisano 6 Marca 2023 (edytowane) Godzinę temu, makinen napisał: Jeśli potrzebujesz sensowniejszą wieże OGPK np z M1151 Academy, to służę pomocą. Oczywiście mam tez Legend z blaszek…. Wieżyczka z Academy? Hmmm. A gdyby tak... Edytowane 6 Marca 2023 przez Robbi Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
makinen Napisano 6 Marca 2023 Share Napisano 6 Marca 2023 (edytowane) To GPK z M1114 Bronco. W wersji z CROWS ( a chciałeś go użyć) są wypraski z wieża GPK. Edytowane 6 Marca 2023 przez makinen Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
mandrivecs Napisano 6 Marca 2023 Share Napisano 6 Marca 2023 Dla mnie GPK ze zdjęcia zdecydowanie TAK! Obiekt na foto nie ma też przedniej wyciągarki ani zderzaka. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Robbi Napisano 6 Marca 2023 Autor Share Napisano 6 Marca 2023 (edytowane) Modelu M1114 niestety nie posiadam, ale samą wieżyczkę można jeszcze kupić na Moje Hobby. Gdy się tak jednak przyglądam, szczególnie ostatniemu zdjęciu, to widzę, że ten egzemplarz, ma jeszcze coś dokręcone do drzwi. Takie jakby wzmocnienie ? Edytowane 6 Marca 2023 przez Robbi Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
mandrivecs Napisano 6 Marca 2023 Share Napisano 6 Marca 2023 Wygląda, że to inny typ drzwi... Ten pojazd, jak i inne na części zdjęć mają drzwi jak na foto poniżej: A w wydanych modelach jest jak poniżej: Mogę się mylić, ale mimo zdaniem wygląda to pancerz modułowy i drzwi z dolnego zdjęcia (takie jak w zestawach) mają dodatkową płytę pancerną przykręconą na drzwi z górnego zdjęcia. Dookoła drzwi jest też inny układ pancerza. Takie przemyślenia na pierwszy rzut oka. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Robbi Napisano 6 Marca 2023 Autor Share Napisano 6 Marca 2023 Czyli zaś lipa 🫤 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
mandrivecs Napisano 6 Marca 2023 Share Napisano 6 Marca 2023 5 godzin temu, makinen napisał: Jeśli potrzebujesz sensowniejszą wieże OGPK np z M1151 Academy, to służę pomocą. Oczywiście mam tez Legend z blaszek…. Jeśli nie chcesz rozkminiać drzwi, a Piotrek oferuje wieżę z humvee Academy, to... Wbijaj do Piotrka i działaj dalej..! Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Robbi Napisano 6 Marca 2023 Autor Share Napisano 6 Marca 2023 (edytowane) Prawdopodobnie zlinczujecie mnie za tą wieżyczkę, ale spokojnie. Nie jest jeszcze zamocowana na stałe. MCTAGS kusi, choć tam sporo różnic jest, w porównaniu do pudełkowej wersji. Zobaczymy. Może zrobię wersjię bez niczego na dachu . Moim skromnym zdaniem, uważam, że to bardzo fajny wozik i już myślę nad zakupem kolejnego, żeby tym razem pobawić się w jakieś przeróbki Edytowane 6 Marca 2023 przez Robbi Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
makinen Napisano 6 Marca 2023 Share Napisano 6 Marca 2023 Sylwetka świetna i niewykluczone, ze skuszę się na jeszcze jednego. Przydałyby się zdjęcia wnętrza, żeby się pobawić i zostawić otarte drzwi. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
mandrivecs Napisano 6 Marca 2023 Share Napisano 6 Marca 2023 Fajny widok na całą bryłę... Co do wersji to na razie o tyle lipa, że nie ma żadnych zdjęć frontowych / operacyjnych. Tylko poligony i drogi... Może jakieś sztuki na UKR trafią.? No i było info, że razem z Abramsami kupujemy inne wozy zabezpieczenia w pakiecie i podobno JLTV też mają tam być... Zobaczymy... Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
enten Napisano 6 Marca 2023 Share Napisano 6 Marca 2023 Nie doczytałem, co to za koła? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Skinn3r Napisano 6 Marca 2023 Share Napisano 6 Marca 2023 (edytowane) Godzinę temu, enten napisał: Nie doczytałem, co to za koła? RFMowe zapewne. Edytowane 6 Marca 2023 przez Skinn3r Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Robbi Napisano 7 Marca 2023 Autor Share Napisano 7 Marca 2023 3 godziny temu, Skinn3r napisał: RFMowe zapewne. Zgadza się. Dokładnie te... Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Robbi Napisano 7 Marca 2023 Autor Share Napisano 7 Marca 2023 22 godziny temu, Skinn3r napisał: Witam. Nie wiem jak kolega Snajper i Mandrivecs, ale ja kontynuuję zabawę. Dziś niewiele. Oszkliłem wieżyczkę i tarcze, oraz dodałem wszystkie plastikowe i blaszane gadżety do niej. Całość, łącznie z drzwiami, poskładana na przysłowiową "ślinę" i obfotografowana. Na koniec ciekawostka, choć pewnie i tak, wszyscy to widzieli. Tłumik, naszego głównego bohatera, gdyby ktoś się jednak bardzo uparł na wysoki wydech. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Robbi Napisano 7 Marca 2023 Autor Share Napisano 7 Marca 2023 1 minutę temu, bulik58 napisał: Ile jest tych kół w zestawie? Na pudelku widzę 5 , a założonych do modelu 4? W pudełku są 4 drukowane koła. Koło zapasowe pochodzi z modelu. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
makinen Napisano 7 Marca 2023 Share Napisano 7 Marca 2023 Pamiętaj o kablu od joysticka Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
mandrivecs Napisano 7 Marca 2023 Share Napisano 7 Marca 2023 Dobrze idzie... U mnie aktualizacja zdjęciowa z powolnych postępów pod koniec weekendu... No i Sabre doleciało z chińczykowa Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
SnajperTBG Napisano 9 Marca 2023 Share Napisano 9 Marca 2023 Ja mam sporą pauzę od malowania gdyż mam problemy z oddychaniem a w masce to zejdę z tego świata... Ogólnie też miałem skrzywione ścianki ale naprostowalem. Model robię for fun dla siebie więc ogpk zostaje zestawowe. Modlić się do tego modelu nie zamierzam już do humvee m1151 wpakowałem kilka setek i wystarczy, a i tak guzik widać i wie o tym parę osób. Ale powiem z tymi kołami 3d rfm dało D no wiadomo... Gdzie zapas ja się grzecznie pytam? Za połowę wartości modelu jeszcze Co do monitora to się walnęli i kazali go wklejać zgodnie z instrukcją. A idę o dobra flaszkę że wydadzą wersję crows jak zrobili w przypadku m-atv. Napisz PW odleje Ci zapas po kosztach bo aż oczy bolą patrzeć na ładne drukowane i gumę na belkach mocujących. Z tymi radyjkami to chciałem montować od nich ale nie mam dokumentacji więc Lipton. Popytam znajomych z branży może ktoś przykuka z elektro i parę fot cyknie Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Robbi Napisano 11 Marca 2023 Autor Share Napisano 11 Marca 2023 (edytowane) Witam. Snajper, wielkie dzięki za ofertę, odlewanego koła zapasowego, ale nie skorzystam tym razem, gdyż mam zamiar przerobić pakę. Zamiast stelażu na plandekę, zamontuje plandekę i koła zapasowego nie będzie. Dlaczego? A no dlatego, że jak pisałem, cały czas kusi mnie pojazd USMC z wieżyczka MCTAGS. Znalazłem sobie nawet oryginał, który chciałbym ewentualnie odtworzyć, co będzie widać na zdjęciu poniżej. Zdaje sobie sprawę, że tam jest ten wysoki wydech, ale skoro wiem jak wygląda tłumik, jak wygięta jest rura wydechowa, to dlaczego nie spróbować? Oto kilka zdjęć. Pierwsze to pierwowzór, który chciałbym odtworzyć. Reszta to model, bez i z próbną rurą wydechowa. Jeśli cały układ wydechowy mi wyjdzie, zamawiam wieżyczkę Legenda Edytowane 11 Marca 2023 przez Robbi Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Robbi Napisano 11 Marca 2023 Autor Share Napisano 11 Marca 2023 (edytowane) Post pod postem, a zatem przepraszam. Jak pomyślałem, tak zrobiłem. Nie ma już "zapasówki", zamiast tego, pakę przykryła plandeka. Dodałem też, choć nie na stałe, dwie anteny DUKE.Wiezyczke MCTAGS, dorzuciłem do rezerwacji i mam nadzieję, że wkrótce pojawi się u mnie. Edytowane 11 Marca 2023 przez Robbi 1 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
mandrivecs Napisano 11 Marca 2023 Share Napisano 11 Marca 2023 Tłumik wygląda przyzwoicie na tym etapie. Można wiedzieć gdzie zamówiłeś wieżę? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Robbi Napisano 11 Marca 2023 Autor Share Napisano 11 Marca 2023 (edytowane) Wieżyczkę zarezerwowałem w Moje Hobby. Żałuję, że jeszcze kilka dni temu jej nie kupiłem, bo była dostępna. Teraz jest już tylko na zamówienie. Pewnie przyjdzie za pół roku. Edytowane 11 Marca 2023 przez Robbi Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
makinen Napisano 14 Marca 2023 Share Napisano 14 Marca 2023 Z czego zmajstrowałeś ten tłumik? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Robbi Napisano 14 Marca 2023 Autor Share Napisano 14 Marca 2023 2 godziny temu, makinen napisał: Z czego zmajstrowałeś ten tłumik? To plastikowa rurka wzięta z patyczków kosmetycznych. Wetknąłem w nią drucik i wygiąłem. Nie jest to jednak to, co bym chciał. Rurka ulega spłaszczeniu w miejscu zgięcia i nie wygląda to najlepiej. Zrobię rurę wydechową z plastikowego pręcika giętego na ciepło. Potem to nawiercę i powinno być. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
makinen Napisano 28 Marca 2023 Share Napisano 28 Marca 2023 Coś entuzjazm całej trójce Panów opadł… Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Rekomendowane odpowiedzi