tmajer Napisano 17 Sierpnia 2008 Share Napisano 17 Sierpnia 2008 Od dwóch tygodni sklejam ten model, in-boxa można zobaczyć tu: viewtopic.php?t=8651 Kupiłem go od Fojera chyba z 5 lat temu i wreszcie doczekał się na swoją kolej. Będzie - jak to u mnie - prosto z pudła, bez żadnych przeróbek. Tutaj przymiarki z początku prac: W tej chwili pomalowana jest całość czerwonej zabudowy oraz kabina. Kabina uzyskała zadowalający mnie wygląd dopiero za 4 pomalowaniem - trzy razy lądowała w krecie. Również wszystkie białe części - błotniki i przedni zderzak mają już położony lakier. Po raz pierwszy odważyłem się nieco pobrudzić silnik: A tak wygląda już na ramie: Kolejne etapy budowy: Podwozie i układ napędowy są już praktycznie skończone, zostało mi tylko dołożyć zbiorniki sprężonego powietrza: Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
paffko Napisano 17 Sierpnia 2008 Share Napisano 17 Sierpnia 2008 Całkiem fajnie to wygląda. Troszkę podpada mi brudzenie silnika i jego osprzętu ale tak to bez zarzutu Pozdrawiam Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Truckerek93 Napisano 17 Sierpnia 2008 Share Napisano 17 Sierpnia 2008 Ciekawy projekt zasiadam w pierwszym rzędzie tylko skoczę po popcorn i colerra Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
KRUGER_MAN Napisano 17 Sierpnia 2008 Share Napisano 17 Sierpnia 2008 Ciekawy projekt zasiadam w pierwszym rzędzie tylko skoczę po popcorn i colerra Lol , po 1 nie pij tego szitu , po 2 to popcorn jest neizdrowy . A mnie sie podoba wnetrze , tylko przydał by sie jakis wash na siedzenia . Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Truckerek93 Napisano 17 Sierpnia 2008 Share Napisano 17 Sierpnia 2008 KRUGER_MAN Czemu nie mam miejsc to po pierwsze, zamiast collera może być Tatra ale popcornu nie zamienię.......... P.S jaki ten KRUGER_MAN sprytny umie edytować posty........ respect dal tego Pana...... Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Bartini Napisano 17 Sierpnia 2008 Share Napisano 17 Sierpnia 2008 Mi sie podoba tylko jak napisał KRUGER_MAN mały wash na siedzonka.Powodzenia w budowie Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Praetorian Napisano 17 Sierpnia 2008 Share Napisano 17 Sierpnia 2008 Oj wy niedobre i nieletnie rzezimieszki! Piwa Wam nawet nie sprzedadzą Czekałem na tę relację. Mam nadzieję, że będę mógł być z Ciebie dumny Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
KRUGER_MAN Napisano 17 Sierpnia 2008 Share Napisano 17 Sierpnia 2008 Oj wy niedobre i nieletnie rzezimieszki! Piwa Wam nawet nie sprzedadzą Czekałem na tę relację. Mam nadzieję, że będę mógł być z Ciebie dumny Oj zdziwił bys sie , zapraszam do mnie ;] . A jak Tmajer mowisz ze po 3 docie i tak wyglada ... to respekt , jak ty to czyscisz ;d Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Truckerek93 Napisano 17 Sierpnia 2008 Share Napisano 17 Sierpnia 2008 Przemku założysz się z tym piwem No ja czekam więcej fot silnika i ramy, oraz całej zabudowy.... może kiedyś sam coś podobnego złożę?? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Praetorian Napisano 17 Sierpnia 2008 Share Napisano 17 Sierpnia 2008 Dobra chłopaki... Wypróbujemy na MTM A tymczasem proszę o koniec OT Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Truckerek93 Napisano 17 Sierpnia 2008 Share Napisano 17 Sierpnia 2008 Dobra skończę z Ot ale dorzucę 3 grosze. MTM to zły pomysł nie będę pił przy starszym....... Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Praetorian Napisano 17 Sierpnia 2008 Share Napisano 17 Sierpnia 2008 Kurcze... To na prawdę NIE jest miejsce na taki temat. Autora przepraszamy i sobie idziemy na GG Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
tmajer Napisano 7 Września 2008 Autor Share Napisano 7 Września 2008 Z uwagi na dużą ilość zajęć tylko mała aktualizacja. Fotele i środkowa część podłogi kabiny otrzymały washa. Fotele trzeba jeszcze poprawić. Zacząłem też malować elementy i wyposażenie zabudowy. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Praetorian Napisano 7 Września 2008 Share Napisano 7 Września 2008 Super wyglądają fotele i te duperele w schowkach. A boki foteli są bardziej świecące? W oryginale na brzegach i z tyłu jest skóra, a na samym fotelu jest normalna tkanina. Wiesz o co mi chodzi? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Paweł216 Napisano 7 Września 2008 Share Napisano 7 Września 2008 No ładnie prace idą Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
paffko Napisano 7 Września 2008 Share Napisano 7 Września 2008 Świetnie Ci idzie, te bambetle w schowkach powalają. I tapicerka też się wspaniale prezentuje. Czym robiłeś washa...olejami?? Czekam na więcej. Pozdrawiam Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
tmajer Napisano 8 Września 2008 Autor Share Napisano 8 Września 2008 Super wyglądają fotele i te duperele w schowkach.A boki foteli są bardziej świecące? W oryginale na brzegach i z tyłu jest skóra, a na samym fotelu jest normalna tkanina. Wiesz o co mi chodzi? Żeby zrobić washa, całe fotele pomalowałem sidoluxem. Teraz jeszcze muszę poprawić washa i na koniec machnąć bezbarwnym matowym. I przy okazji pytanie - czy istnieje lakier akrylowy bezbarwny matowy ?? Świetnie Ci idzie, te bambetle w schowkach powalają. I tapicerka też się wspaniale prezentuje. Czym robiłeś washa...olejami?? Czarną Pactrą akrylową, bardzo rozrzedzoną. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Praetorian Napisano 8 Września 2008 Share Napisano 8 Września 2008 No to bezbarwnym tylko tą część która się bezpośrednio styka z plecami i ... pupą Bo reszta jest skórzana, świecąca. Wydaje mi się, że coś takiego jest. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
paffko Napisano 8 Września 2008 Share Napisano 8 Września 2008 I przy okazji pytanie - czy istnieje lakier akrylowy bezbarwny matowy ?? Napewno w palecie Vallejo jest bezbarwny mat, nie jestem pewien ale chyba Gunze też ma. Pozdrawiam Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
tornado Napisano 8 Września 2008 Share Napisano 8 Września 2008 I przy okazji pytanie - czy istnieje lakier akrylowy bezbarwny matowy ?? Napewno w palecie Vallejo jest bezbarwny mat, nie jestem pewien ale chyba Gunze też ma. Pozdrawiam Pactra A48 Clear Matt daje bardzo dobry efekt. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
tmajer Napisano 14 Września 2008 Autor Share Napisano 14 Września 2008 Długo nic nie pisałem, ale prace posuwają się do przodu. Wnętrze kabiny jest już kompletne, zostało wklejone do środka. Drzwi też są już na swoim miejscu. Pozostało jeszcze dokleić do nich lusterka wsteczne oraz szybki. Kabina otrzymała washa. Kończę już szkielet zabudowy. Podwozie jest już kompletne, ze zbiornikami paliwa, sprężonego powietrza, skrzynką narzędziową itd. Pozostaje jeszcze przykleić na stałe koła. Zapraszam do oglądania i komentowania. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
fliper_nx Napisano 15 Września 2008 Share Napisano 15 Września 2008 Czyżby jakiś odprysk na kierownicy ? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
tmajer Napisano 15 Września 2008 Autor Share Napisano 15 Września 2008 Czyżby jakiś odprysk na kierownicy ? Tak, będzie dzisiaj poprawiony . Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Praetorian Napisano 15 Września 2008 Share Napisano 15 Września 2008 Pięknie kabina wygląda... W sensie, że po zapuszczeniu linii podziału. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Lucas HS Napisano 15 Września 2008 Share Napisano 15 Września 2008 Ale szybka kijowa... Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Rekomendowane odpowiedzi