Kryssiek Napisano 23 Marca 2023 Share Napisano 23 Marca 2023 Witam zestaw to FLYHAWK 1:700 German Scharnhorst 1943 , robiłem go 2 lata i jest to mój pierwszy model , więc proszę o porady nadczym popracować przy następnym modelu 9 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Vieh_san Napisano 23 Marca 2023 Share Napisano 23 Marca 2023 Muszę przyznać, że jak na telefonie oglądam to bardzo ładnie wyszedł i wcale nie wygląda jak pierwszy model Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
laskonogi Napisano 24 Marca 2023 Share Napisano 24 Marca 2023 fajny, gratulacje Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
filipsg Napisano 4 Maja 2023 Share Napisano 4 Maja 2023 Bardzo ładny! Gratuluję poradzenia sobie z takim ambitnym tematem na początek. Widać naprawdę ładną pracę z blaszkami, ale tym bardziej dziwi mnie, że w paru miejscach wyszedł pośpiech w klejeniu - rzuca się w oczy np. krzywy reflektor na kominie na ostatnim zdjęciu, i krzywe tratwy na hangarze samolotu (1. i 4. zdjęcie w galerii). Więc na przyszłość - wolniej Kamuflaż robiłeś z ręki, czy sprayem/aerografem? Na okręcie nigdy nie wywiesza się dwóch bander, powinna być jedna - albo na flagsztoku na rufie, albo na maszcie głównym. Poza tym, tę na maszcie głównym przykleiłeś do góry nogami. I na koniec pytanie, bo nie znam tematu - Scharnhorst naprawdę miał oznaczenia na głównym pokładzie w formie czerwonych prostokątów w osi kadłuba, zamiast pasów od burty do burty, jak na Bismarcku? Dziwnie to wygląda... Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Endrju Napisano 4 Maja 2023 Share Napisano 4 Maja 2023 Podoba się. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Superbe Napisano 4 Maja 2023 Share Napisano 4 Maja 2023 Very super bardzo gut! Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
M.A.V. Napisano 4 Maja 2023 Share Napisano 4 Maja 2023 (edytowane) 1 godzinę temu, filipsg napisał: I na koniec pytanie, bo nie znam tematu - Scharnhorst naprawdę miał oznaczenia na głównym pokładzie w formie czerwonych prostokątów w osi kadłuba, zamiast pasów od burty do burty, jak na Bismarcku? Dziwnie to wygląda... to camo z grudnia 1943 podczas operacji Ostfront (i jego ostatniego rejsu) . Flagi szybkiej identyfikacji lotniczej były, ale nie jako pasy od burty do burty. Jednak te na modelu też nie są zbyt dobrze zmalowane - z tego co się orientuje pola czerwone były w formie kwadratów. Ale to musiałbym jeszcze sprawdzić bo jestem pewny tylko w 90% @Kryssiek- jak na pierwszy model to wyszło baardzo dobrze, w dodatku od razu wskoczyłeś na "głęboką wodę" która też wyszła całkiem nieźle Edytowane 4 Maja 2023 przez M.A.V. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
taltos1 Napisano 4 Maja 2023 Share Napisano 4 Maja 2023 8 godzin temu, M.A.V. napisał: z tego co się orientuje pola czerwone były w formie kwadratów. Ale to musiałbym jeszcze sprawdzić bo jestem pewny tylko w 90% https://kbismarck.org/forum/viewtopic.php?t=450 1 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
M.A.V. Napisano 4 Maja 2023 Share Napisano 4 Maja 2023 @taltos1 ubiegłeś mnie o kilka minut 1 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
laskonogi Napisano 5 Maja 2023 Share Napisano 5 Maja 2023 Fajowy gratulacje Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Kryssiek Napisano 9 Maja 2023 Autor Share Napisano 9 Maja 2023 W dniu 4.05.2023 o 15:26, M.A.V. napisał: to camo z grudnia 1943 podczas operacji Ostfront (i jego ostatniego rejsu) . Flagi szybkiej identyfikacji lotniczej były, ale nie jako pasy od burty do burty. Jednak te na modelu też nie są zbyt dobrze zmalowane - z tego co się orientuje pola czerwone były w formie kwadratów. Ale to musiałbym jeszcze sprawdzić bo jestem pewny tylko w 90% @Kryssiek- jak na pierwszy model to wyszło baardzo dobrze, w dodatku od razu wskoczyłeś na "głęboką wodę" która też wyszła całkiem nieźle Do zrobienia flag identyfikacji lotniczej wykorzystałam maski co były w pudle , nie szukałem zdjęć by sprawdzić czy jest to prawidłowe z tym co Flayhowk dał . Nauczka na przyszłość najpierw sprawdź na zdjęciach a nie ślepo ufaj producentowi Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
M.A.V. Napisano 10 Maja 2023 Share Napisano 10 Maja 2023 17 godzin temu, Kryssiek napisał: Do zrobienia flag identyfikacji lotniczej wykorzystałam maski co były w pudle , nie szukałem zdjęć by sprawdzić czy jest to prawidłowe z tym co Flayhowk dał . Nauczka na przyszłość najpierw sprawdź na zdjęciach a nie ślepo ufaj producentowi 1 1 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Rekomendowane odpowiedzi