Kryssiek Napisano 23 Marca 2023 Napisano 23 Marca 2023 Witam zestaw to FLYHAWK 1:700 German Scharnhorst 1943 , robiłem go 2 lata i jest to mój pierwszy model , więc proszę o porady nadczym popracować przy następnym modelu 9 Cytuj
Vieh_san Napisano 23 Marca 2023 Napisano 23 Marca 2023 Muszę przyznać, że jak na telefonie oglądam to bardzo ładnie wyszedł i wcale nie wygląda jak pierwszy model Cytuj
filipsg Napisano 4 Maja 2023 Napisano 4 Maja 2023 Bardzo ładny! Gratuluję poradzenia sobie z takim ambitnym tematem na początek. Widać naprawdę ładną pracę z blaszkami, ale tym bardziej dziwi mnie, że w paru miejscach wyszedł pośpiech w klejeniu - rzuca się w oczy np. krzywy reflektor na kominie na ostatnim zdjęciu, i krzywe tratwy na hangarze samolotu (1. i 4. zdjęcie w galerii). Więc na przyszłość - wolniej Kamuflaż robiłeś z ręki, czy sprayem/aerografem? Na okręcie nigdy nie wywiesza się dwóch bander, powinna być jedna - albo na flagsztoku na rufie, albo na maszcie głównym. Poza tym, tę na maszcie głównym przykleiłeś do góry nogami. I na koniec pytanie, bo nie znam tematu - Scharnhorst naprawdę miał oznaczenia na głównym pokładzie w formie czerwonych prostokątów w osi kadłuba, zamiast pasów od burty do burty, jak na Bismarcku? Dziwnie to wygląda... Cytuj
M.A.V. Napisano 4 Maja 2023 Napisano 4 Maja 2023 (edytowane) 1 godzinę temu, filipsg napisał: I na koniec pytanie, bo nie znam tematu - Scharnhorst naprawdę miał oznaczenia na głównym pokładzie w formie czerwonych prostokątów w osi kadłuba, zamiast pasów od burty do burty, jak na Bismarcku? Dziwnie to wygląda... to camo z grudnia 1943 podczas operacji Ostfront (i jego ostatniego rejsu) . Flagi szybkiej identyfikacji lotniczej były, ale nie jako pasy od burty do burty. Jednak te na modelu też nie są zbyt dobrze zmalowane - z tego co się orientuje pola czerwone były w formie kwadratów. Ale to musiałbym jeszcze sprawdzić bo jestem pewny tylko w 90% @Kryssiek- jak na pierwszy model to wyszło baardzo dobrze, w dodatku od razu wskoczyłeś na "głęboką wodę" która też wyszła całkiem nieźle Edytowane 4 Maja 2023 przez M.A.V. Cytuj
taltos1 Napisano 4 Maja 2023 Napisano 4 Maja 2023 8 godzin temu, M.A.V. napisał: z tego co się orientuje pola czerwone były w formie kwadratów. Ale to musiałbym jeszcze sprawdzić bo jestem pewny tylko w 90% https://kbismarck.org/forum/viewtopic.php?t=450 1 Cytuj
Kryssiek Napisano 9 Maja 2023 Autor Napisano 9 Maja 2023 W dniu 4.05.2023 o 15:26, M.A.V. napisał: to camo z grudnia 1943 podczas operacji Ostfront (i jego ostatniego rejsu) . Flagi szybkiej identyfikacji lotniczej były, ale nie jako pasy od burty do burty. Jednak te na modelu też nie są zbyt dobrze zmalowane - z tego co się orientuje pola czerwone były w formie kwadratów. Ale to musiałbym jeszcze sprawdzić bo jestem pewny tylko w 90% @Kryssiek- jak na pierwszy model to wyszło baardzo dobrze, w dodatku od razu wskoczyłeś na "głęboką wodę" która też wyszła całkiem nieźle Do zrobienia flag identyfikacji lotniczej wykorzystałam maski co były w pudle , nie szukałem zdjęć by sprawdzić czy jest to prawidłowe z tym co Flayhowk dał . Nauczka na przyszłość najpierw sprawdź na zdjęciach a nie ślepo ufaj producentowi Cytuj
M.A.V. Napisano 10 Maja 2023 Napisano 10 Maja 2023 17 godzin temu, Kryssiek napisał: Do zrobienia flag identyfikacji lotniczej wykorzystałam maski co były w pudle , nie szukałem zdjęć by sprawdzić czy jest to prawidłowe z tym co Flayhowk dał . Nauczka na przyszłość najpierw sprawdź na zdjęciach a nie ślepo ufaj producentowi 1 1 Cytuj
Rekomendowane odpowiedzi