Bengal Napisano 5 Czerwca 2023 Share Napisano 5 Czerwca 2023 Robi wrażenie Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Robbi Napisano 6 Czerwca 2023 Autor Share Napisano 6 Czerwca 2023 Kolejne koła DEF MODEL, w wersji REMASTERED, oraz bardzo dobra wiadomość. Do produkcji wraca poprawione zawieszenie do M1151. Nie trzeba będzie już kupować dwóch modeli https://armorama.com/news/humvee-bfgr-wheels-suspension Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
mandrivecs Napisano 6 Czerwca 2023 Share Napisano 6 Czerwca 2023 14 godzin temu, Robbi napisał: Kolejne koła DEF MODEL, w wersji REMASTERED, oraz bardzo dobra wiadomość. Do produkcji wraca poprawione zawieszenie do M1151. Nie trzeba będzie już kupować dwóch modeli https://armorama.com/news/humvee-bfgr-wheels-suspension Oby tylko to zawieszenie od DEFa nie kosztowało tyle co cały model Bronco do przeszczepu zawieszenia na promocji... Patrząc na ostatnie ceny nowych zestawów DEF to tanio nie będzie... Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Robbi Napisano 11 Czerwca 2023 Autor Share Napisano 11 Czerwca 2023 (edytowane) Witam. Pojazd znów na kołach, więc działamy dalej. Wciąż walczę z jego drzwiami. Jak wcześniej pisałem, drzwi prosto z pudła, są w wersji mocno dopancerzonej, podobnie jak boki budy. Żeby mój model, przypominał oryginalny, postanowiłem go odchudzić i tak to wychodzi. Przeróbek dokonuje na podstawie zdjęć poniżej i tego co jest na Prime Portal (por hasłem M1114) http://www.primeportal.net/trucks/weichao_chen/m1114/ Zrobienie drzwi z zewnątrz, to niewielki problem. Większym wyzwaniem dla mnie będzie zrobienie drzwi od wewnątrz. Chyba będzie trzeba zeszlifować drzwi z pudła, by została z nich tylko wewnętrzna strona. Na koniec, żeby nie było pusto pod maską i aby wykorzystać jak najwięcej elementów z modelu Bronco, wpsaowałem silnik, wymieniając przy okazji filtr i wysoki chwyt powietrza, na te z Bronco. Chyba fajnie się to zgrało? Edytowane 11 Czerwca 2023 przez Robbi 5 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Robbi Napisano 17 Czerwca 2023 Autor Share Napisano 17 Czerwca 2023 (edytowane) Witam. Po konsultacjach z kolegą Kubiszem, i upewnieniu się, że moje przeróbki, mają jednak sens, brnę dalej. Jedne z czterech drzwi typu LTAS-B kit, są już prawie gotowe. Powoli to idzie, bo zeszlifowanie pudełkowych drzwi do odpowiedniej grubości zajmuje troszkę czasu. Wydaje mi się jednak, że to wychodzi w miarę ok, szczególnie w połączeniu z tymi pourywanymi uszczelkami. Do znudzenia... Pierwsze zdjęcie oryginał i moje wypociny pod spodem.. Edytowane 17 Czerwca 2023 przez Robbi 2 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
makinen Napisano 19 Czerwca 2023 Share Napisano 19 Czerwca 2023 Zdecydowanie brawo za spostrzegawczość, skrupulatność i wykonanie. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
mandrivecs Napisano 19 Czerwca 2023 Share Napisano 19 Czerwca 2023 Kawał dobrej roboty! Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
makinen Napisano 3 Września 2023 Share Napisano 3 Września 2023 Zdechło…? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Rekomendowane odpowiedzi