MCzarnowicz Napisano 21 Sierpnia 2008 Share Napisano 21 Sierpnia 2008 Dłubiąc a właściwie rzezając sie z modelem tksa made by RPM zapragnąłem skleić sobie coś fajnego ładnego i większego. Myślałem nad T-72. Tu pytanie do znawców tematu, jaki model wybrać by było miło i bez większych przeróbek zrobić z niego Polaka ( nie koniecznie pt91M) PS Zapomniałem dodać, że skala jest mi w zasadzie obojętna (72 czy 35) Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
JŚ Napisano 21 Sierpnia 2008 Share Napisano 21 Sierpnia 2008 Zapomniałem dodać, że skala jest mi w zasadzie obojętna (72 czy 35) Skala, a co za tym idzie cena... Jeśli chodzi o 1/72, to fajnego robi Revell. Nie wiem jak z przeróbkami u niego na wersję Pt - 91. W 1/35, z tego co wiem (i mam taki plan) to warto kupić T-72M z Tamiyi... Wypraski już widziałem - są bardzo ładne... Jest niby zestaw konwersji na Pt - 91, ale jak się coraz częściej dowiaduje, nie jest ona najlepsza i wymaga korekt, aby osiągnąć model zgodny z rzeczywistością. Jednak budowa Pt 91 bez powyższej konwersji, nie wydaje się szybka i przyjemna. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
stroju Napisano 21 Sierpnia 2008 Share Napisano 21 Sierpnia 2008 Właśnie też myślę nad przeróbką T-72 na PT-91 w 1:35 (nawet jestem pewien że to będzie mój następny model, już mam na dysku ok 100 zdjęć twrdego )i wymyślam układ płytek. Gdzie można dostać czołg Tamiyi i ile kosztuje bo szukam i nie mogę znaleźć? Widziałem tylko modele Revella i Zwezdy Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
MCzarnowicz Napisano 21 Sierpnia 2008 Autor Share Napisano 21 Sierpnia 2008 A jak się ma "duży" Ravell?? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
gulus Napisano 22 Sierpnia 2008 Share Napisano 22 Sierpnia 2008 Jest revellowski T-72 w 1/35? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
JŚ Napisano 22 Sierpnia 2008 Share Napisano 22 Sierpnia 2008 Jest revellowski T-72 w 1/35? Nie. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
gulus Napisano 22 Sierpnia 2008 Share Napisano 22 Sierpnia 2008 Już się zdziwiłem, że coś przegapiłem Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
FAHR Napisano 22 Sierpnia 2008 Share Napisano 22 Sierpnia 2008 Revell pakuje wersję z pancerzem reaktywnym made in zvezda/italeri. Tak czy owak powyższe przy tamce wylądają biednie. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Kamil K. Napisano 22 Sierpnia 2008 Share Napisano 22 Sierpnia 2008 A czy Zwezda to przypadkiem nie jest ex. Dragon tak jak Bewupy naprzykład, a nie Italeri? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Chudziutki Napisano 22 Sierpnia 2008 Share Napisano 22 Sierpnia 2008 Jest revellowski T-72 w 1/35? Jest http://www.luckymodel.com/scale.aspx?item_no=RE%2003077 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Rekomendowane odpowiedzi