Martman Napisano 9 Maja 2023 Napisano 9 Maja 2023 Cześć, sprężynka zaworu ciśnienia w moim PS 289 uległa uszkodzeniu. Chcę kupić nową, ale sprowadzanie takiego detalu zza granicy nie ma sensu, więc uznałem, że kupię zamiennik. Czy ktoś z forumowiczów w wolnej chwili mógłby zmierzyć długość i szerokość tej sprężynki? Wstawiłem jakąś z taniego chińskiego aerografu, ale kompletnie się nie sprawdza... Chodzi dokładnie o to: https://www.air-craft.net/acatalog/PS-270-Air-Valve-Spring--Part-14--PS_289_14.html#SID=179 Cytuj
giberes Napisano 9 Maja 2023 Napisano 9 Maja 2023 Popytaj w M-zone, może będą mieli jakąś ofertę na oryginał, jako dystrybutor. Cytuj
Martman Napisano 15 Maja 2023 Autor Napisano 15 Maja 2023 No niestety M-Zone nie odpowiada. Podbijam swoją prośbę o wymiary tej sprężynki. Ktoś byłby w stanie pomóc? Cytuj
HKK Napisano 15 Maja 2023 Napisano 15 Maja 2023 (edytowane) Sprężynka w moim Procon-ie ma 12.9 mm długości i 2.95 mm średnicy. W Iwatach serii High Performance i High Line są w zasadzie identyczne. Na próbę włożyłem do Procon-a sprężynkę z zaworu chinola FENGDA FE-180. Też działa. Edytowane 15 Maja 2023 przez HKK Cytuj
push-up78 Napisano 15 Maja 2023 Napisano 15 Maja 2023 (edytowane) 5 godzin temu, Martman napisał: No niestety M-Zone nie odpowiada. Podbijam swoją prośbę o wymiary tej sprężynki. Ktoś byłby w stanie pomóc? https://www.fine-art.com.pl/sprezyna-zaworu-powietrznego-iwata.html Jeśli potrzebujesz na już to masz taki wybór.ALE DZWONIŁEM WŁAŚNIE DO M-ZONE Z CIEKAWOŚCI I MAJĄ JEDEN DO SKANIBALIZOWANIA AERO 270 jutro zadzwoń przed 17stą i dogadaj ze sprzedawcą cenę wyjdzie na bank taniej niż ta IWATY.-Zadzwoń na ten komórkowy podany na stronie w kontakcie. Edytowane 15 Maja 2023 przez push-up78 Cytuj
Martman Napisano 16 Maja 2023 Autor Napisano 16 Maja 2023 Dziękuję wszystkim za pomoc pozdrawiam Cytuj
Rekomendowane odpowiedzi