Martman Napisano 9 Maja 2023 Share Napisano 9 Maja 2023 Cześć, sprężynka zaworu ciśnienia w moim PS 289 uległa uszkodzeniu. Chcę kupić nową, ale sprowadzanie takiego detalu zza granicy nie ma sensu, więc uznałem, że kupię zamiennik. Czy ktoś z forumowiczów w wolnej chwili mógłby zmierzyć długość i szerokość tej sprężynki? Wstawiłem jakąś z taniego chińskiego aerografu, ale kompletnie się nie sprawdza... Chodzi dokładnie o to: https://www.air-craft.net/acatalog/PS-270-Air-Valve-Spring--Part-14--PS_289_14.html#SID=179 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
giberes Napisano 9 Maja 2023 Share Napisano 9 Maja 2023 Popytaj w M-zone, może będą mieli jakąś ofertę na oryginał, jako dystrybutor. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Martman Napisano 9 Maja 2023 Autor Share Napisano 9 Maja 2023 Dzięki, napiszę do nich Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Martman Napisano 15 Maja 2023 Autor Share Napisano 15 Maja 2023 No niestety M-Zone nie odpowiada. Podbijam swoją prośbę o wymiary tej sprężynki. Ktoś byłby w stanie pomóc? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
jarross Napisano 15 Maja 2023 Share Napisano 15 Maja 2023 To zadzwoń do M-zone. 1 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
HKK Napisano 15 Maja 2023 Share Napisano 15 Maja 2023 (edytowane) Sprężynka w moim Procon-ie ma 12.9 mm długości i 2.95 mm średnicy. W Iwatach serii High Performance i High Line są w zasadzie identyczne. Na próbę włożyłem do Procon-a sprężynkę z zaworu chinola FENGDA FE-180. Też działa. Edytowane 15 Maja 2023 przez HKK Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
push-up78 Napisano 15 Maja 2023 Share Napisano 15 Maja 2023 (edytowane) 5 godzin temu, Martman napisał: No niestety M-Zone nie odpowiada. Podbijam swoją prośbę o wymiary tej sprężynki. Ktoś byłby w stanie pomóc? https://www.fine-art.com.pl/sprezyna-zaworu-powietrznego-iwata.html Jeśli potrzebujesz na już to masz taki wybór.ALE DZWONIŁEM WŁAŚNIE DO M-ZONE Z CIEKAWOŚCI I MAJĄ JEDEN DO SKANIBALIZOWANIA AERO 270 jutro zadzwoń przed 17stą i dogadaj ze sprzedawcą cenę wyjdzie na bank taniej niż ta IWATY.-Zadzwoń na ten komórkowy podany na stronie w kontakcie. Edytowane 15 Maja 2023 przez push-up78 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Martman Napisano 16 Maja 2023 Autor Share Napisano 16 Maja 2023 Dziękuję wszystkim za pomoc pozdrawiam Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Rekomendowane odpowiedzi