Thalgonis Napisano 9 Maja 2023 Share Napisano 9 Maja 2023 (edytowane) Czółko, takie cosik wpadło mi w łapska, i jak zwykle u nałogowców, jak wpada to od razu trza zrobić Stare to to jak cholera, to pierwszy wypust, jeszcze „pod silniczek”, przez co trochę mydłowate. Ale że to mój pierwszy flak na warsztacie (tego katafalka od Trumpetera nie liczę) to olałem wiek zestawu Jedyne co musiałem dołożyć do tego starocia, to gąski - te gumowe z zestawu nadawały się tylko do palenia pod URM-em Poniżej etapy produkcyjne. Czas na weathering Edytowane 9 Maja 2023 przez Thalgonis 6 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
robertmodelarz Napisano 9 Maja 2023 Share Napisano 9 Maja 2023 Niezły trup wyciągnięty z szafy. To model z epoki kiedy Krzysztof Ibisz był stary........... Daj mu trochę zieleni 1 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
SFModel Napisano 9 Maja 2023 Share Napisano 9 Maja 2023 Bardzo fajnie wygląda. A będzie w barwach Wehrmachtu czy Luftwaffe? Bo zdaje się że ochrona lotniska należała właśnie do Luftwaffe. 1 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Thalgonis Napisano 9 Maja 2023 Autor Share Napisano 9 Maja 2023 Nie wiem Jak wszem wiadomo, ja się nie bawię w realki PS. producent modelu też przy schemacie malowania nie dał żadnego info, a u mnie jak zawsze PZPR Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
SFModel Napisano 9 Maja 2023 Share Napisano 9 Maja 2023 A jaka rejestracja jest planowana? WH czy WL? Albo inaczej…co dali w tym pudle? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Thalgonis Napisano 9 Maja 2023 Autor Share Napisano 9 Maja 2023 (edytowane) 45 minut temu, SFModel napisał: A jaka rejestracja jest planowana? WH czy WL? Albo inaczej…co dali w tym pudle? NIc nie dali Tylko plastik i trzy krzyżyki Bida z nędzą... PS. a te pojazdy wogóle miały rejestracje? Bo to nie paka blitza przecież... Edytowane 9 Maja 2023 przez Thalgonis Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
SFModel Napisano 10 Maja 2023 Share Napisano 10 Maja 2023 Hmmm, w sumie to możesz mieć rację że nie miały rejestracji, tylko nr przynależności do jednostki. Jest na bazie Pz. IV więc zapewne był traktowany jako czołg a te rejestracji jako takiej nie miały. Ale wszelkie SD'ki już tak. Stąd moja pomyłka. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
MayonesEXG7 Napisano 10 Maja 2023 Share Napisano 10 Maja 2023 (edytowane) Zrobiłem z tego zestawu P4 z wieżą. Uważaj na kalki bo się szybko sypią.Namocz chwile i wyciągaj i je kładź na glossie . Sa cienko warstwowe delikutaśne. Edytowane 10 Maja 2023 przez MayonesEXG7 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Thalgonis Napisano 10 Maja 2023 Autor Share Napisano 10 Maja 2023 Ja krzyżyki ostatnio maskami odwalam Ale dzięki za ostrzeżenie Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Thalgonis Napisano 10 Maja 2023 Autor Share Napisano 10 Maja 2023 Do magic tracków trzeba było piłować zęby w kole napędowym... Pięknie to nie wygląda ale i tak g będzie widać Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
robertmodelarz Napisano 11 Maja 2023 Share Napisano 11 Maja 2023 (edytowane) W dniu 10.05.2023 o 17:57, Thalgonis napisał: Do magic tracków trzeba było piłować zęby w kole napędowym... Pięknie to nie wygląda ale i tak g będzie widać Szkoda tak zacnych gąsienic do tego modelu, takie w zupełności wystarczą......... Edytowane 11 Grudnia 2023 przez robertmodelarz Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Thalgonis Napisano 11 Maja 2023 Autor Share Napisano 11 Maja 2023 Dlaczego od razu „szkoda”? Bardzo dobrze się je skleja, wymagają chyba mniej obróbki od friuli (w których co któreś ogniwo trzeba nawiercać zawias...) no i fajnie wyglądają. Więc nie przesadzajmy kolego Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Thalgonis Napisano 12 Maja 2023 Autor Share Napisano 12 Maja 2023 Zbliżenia są śmiertelnym wrogiem modelarza 1 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Thalgonis Napisano 19 Maja 2023 Autor Share Napisano 19 Maja 2023 Tak, świeci się jak wiadomo co Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Thalgonis Napisano 19 Maja 2023 Autor Share Napisano 19 Maja 2023 2 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
michal0281 Napisano 19 Maja 2023 Share Napisano 19 Maja 2023 Oj, te malowanie wojaków to takie z głowy czy podparte papierami, bo coś mi się tu nie widzi. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Thalgonis Napisano 19 Maja 2023 Autor Share Napisano 19 Maja 2023 Z głowy, u mnie 99% twórczości to SF Gołębie im obsrały mundury - dopiorą Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
michal0281 Napisano 19 Maja 2023 Share Napisano 19 Maja 2023 Malowanie pojazdu, nawet jak z glowy to jest ok, ale malowanie mundurow trzeba poprawic, nawet w ramach SF trzeba dodac wiecej tych kolorowych plamek, max pol godzinki roboty a efekt będzie o niebo lepszy. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Rekomendowane odpowiedzi