jpl Napisano 12 Maja 2023 Share Napisano 12 Maja 2023 Tym razem model od Eduarda, Grumman F6F-3 zwany Hellcatem. Warsztat jest tutaj. Kalki spoza zestawu (Techmod) bo chciałem mieć malowanie Alexa Vraciu, a zestaw, którym dysponowałem, go nie oferował. Model bardzo dobry w sklejaniu, znakomicie spasowany. Przy jego sklejaniu nie odnotowałem właściwie żadnych problemów, trzeba tylko uważać na lufy karabinów maszynowych i tylne koło. No to teraz garść zdjęć. 8 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
skarczu Napisano 13 Maja 2023 Share Napisano 13 Maja 2023 Ładny, tylko dlaczego dół taki czysty? 1 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
marskan Napisano 14 Maja 2023 Share Napisano 14 Maja 2023 (edytowane) Bardzo ładny. Zgadzam się, że dół wygląda jakbyś zapomniał zapuścić trochę brudu w linie podziału, a szczególnie we wnęki podwozia. Być może to kwestia zdjęcia i tego nie widać ? Spróbuj też poprawić srebrzenie kalek na łopatach śmigieł. Niezależnie od tych uwag model mi się bardzo podoba. Super malowanie i okopcenia Edytowane 14 Maja 2023 przez marskan 1 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
mig Napisano 14 Maja 2023 Share Napisano 14 Maja 2023 Ładny. 1 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Endrju Napisano 14 Maja 2023 Share Napisano 14 Maja 2023 A juści, że ładny. Podoba się. 1 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
jachud3 Napisano 14 Maja 2023 Share Napisano 14 Maja 2023 Z kalkami i nieskazitelną bielą się nie będę powtarzać, ale jeszcze dodam od siebie widoczne łączenie skrzydeł na krawędzi natarcia. Mam też wrażenie, że nie użyłeś żadnego lakieru (ani pod kalki, ani półmatu/matu na koniec)? 1 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
jpl Napisano 26 Maja 2023 Autor Share Napisano 26 Maja 2023 Bardzo dziękuję za wpisy! Lakier był użyty, z kalkami jest cięższa sprawa - lakier wszedł w reakcję z Tamiya Mark Fit Super Strong - jest super swoja drogą, ale trzeba koniecznie odczekać co najmniej dobę po jego użyciu, by nałożyć lakier, a ja o tym zapomniałem. Na szczęście za bardzo nie widać. Niemniej, dziękuję za wszystkie uwagi. Dół faktycznie trochę za czysty, muszę pamiętać na przyszłość. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Rekomendowane odpowiedzi