Gość Napisano 2 Września 2008 Share Napisano 2 Września 2008 Dokumentację zdjęciową masz zatem bogatą Blaszki się prezentują bardzo fajnie. Super, że są też wagony, bo model będzie "rozwojowy". Tylko nie przesadź z ilością wagonów, bo jak będzie więcej niż 30, to parowóz może mieć problem z rozruchem Aaaa, i tego hitlerowca tam nie wsadzaj Pozdrowienia. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Wojtek Tul Napisano 2 Września 2008 Share Napisano 2 Września 2008 No nie Andrzeju, rozbrajasz mnie już z tymi wagonami, to ile ich będzie tak planowo, bo widzę że jesteś przygotowany na duży skład kolejowy. Chce to widzieć, jak przyjedziesz z tym wszystkim na wystawę. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Tommi Napisano 3 Września 2008 Share Napisano 3 Września 2008 Kolejna lokomotywa na forum. Będę zaglądał. 3mam kciuki, na pewno będzie świetna Pozdrawiam Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
paffko Napisano 3 Września 2008 Share Napisano 3 Września 2008 Prace przy modelu powoli idą do przodu Teraz powoli, ale znając Ciebie, rozpędzisz się jak ta "lokomotywa" i skończysz model nim wszyscy zdążymy się zorientować A co do modelu...cóż tu komentować...jak zawsze pięknie. Pozdrawiam Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Truckerek93 Napisano 3 Września 2008 Share Napisano 3 Września 2008 No , p.Andrzej opowiadał na MTM ze potrafi siedzieć od 7 rano do 2 wieczorem nad modelem, i ma skończony w tydzień, wiec nic nie wiadomo. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
tornado Napisano 4 Września 2008 Autor Share Napisano 4 Września 2008 Jarku z tego co się oriętuję za dużo wagonów nie było na rynku, a więc i skład nie będzie za długi. Co więcej nie uświadczysz ich w żadnym sklepie Ale do rzeczy, zabrałem się za blaszki, były za długie więc skróciłem je o 18 mm. Nie posiadam zaginarki , a musiałem pozaginać ranty deflektora więc sobie sam taką zrobiłem no i gotowe Połączyłem już na stałe podwozie z górą, przykleiłem jeszcze trochę plastiku, no i położyłem pierwszą powłokę czarnej pactry. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
TomaszDudek Napisano 4 Września 2008 Share Napisano 4 Września 2008 Wygląda ciekawie będziesz robił brudzenie ? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
ergie Napisano 4 Września 2008 Share Napisano 4 Września 2008 Malowane oczywiście aero? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
tornado Napisano 4 Września 2008 Autor Share Napisano 4 Września 2008 Wygląda ciekawie będziesz robił brudzenie ? Myślałem o nówce, ale kto wie Przykładowa fotka z netu: Malowane oczywiście aero? Wyłącznie aero. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
TomaszDudek Napisano 4 Września 2008 Share Napisano 4 Września 2008 tornado ja bym ci radził zostawić czystą bynajmniej ja bym tak zrobił. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
paffko Napisano 4 Września 2008 Share Napisano 4 Września 2008 Mnie też jakoś bardziej się czysta widzi a co do modelu...wiem, że to już się powoli nudne robi...ale nie ma się do czego doczepić, bo wszystko jest na tip-top. Pozdrawiam Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Truckerek93 Napisano 5 Września 2008 Share Napisano 5 Września 2008 Jak parowóz nie może być czysty....... Jak tylko pamiętam, Zawsze miały coś ubrudzone. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
tornado Napisano 5 Września 2008 Autor Share Napisano 5 Września 2008 Dzisiaj trochę posklejałem, trochę pomalowałem i tak narazie to wyglada: zbiorniki powietrza: i całość: Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Gość Napisano 5 Września 2008 Share Napisano 5 Września 2008 Coraz fajniej wygląda. Moim zdaniem lekkie brudzenie powinieneś zrobić, jeśli doczepiasz do niego wagony - skoro pracuje, to lśnić nie może. Samo nawęglanie i nawadnianie parowozu powoduje pewne zabrudzenia. Mechanizmy też muszą być stale smarowane, żeby pracowały prawidłowo... Przykładowo, choć to "inna bajka", jak stary "Gagarin" postoi godzinę w jednym miejscu, to z torów można zebrać wiadro smarów i olejów z niego, więc wycieki eksploatacyjne też mogą się śmiało pojawić. Pozdrowienia. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
KRUGER_MAN Napisano 5 Września 2008 Share Napisano 5 Września 2008 A model oczywiście postanie na odcinku torów ? moze nie doczytałem ... A co do brudzenia to lekkie nnapewno sie przyda , byle z umiarem , ubrudzony dół bo góra piękna jest czarna czysta . Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
paffko Napisano 5 Września 2008 Share Napisano 5 Września 2008 Na pierwszym zdjęciu tak jakby obejmy zbiorników były "trochę wyjechane farbką poza linię", albo to tylko wina zdjęcia. Poza tym...bajerancko Pozdrawiam Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
tornado Napisano 6 Września 2008 Autor Share Napisano 6 Września 2008 Moim zdaniem lekkie brudzenie powinieneś zrobić, jeśli doczepiasz do niego wagony - skoro pracuje, to lśnić nie może. Bardziej podoba mi się czysty parowóz ale możliwe, że na finiszu model będzie wyglądał podobnie do tego z poniższej fotki Ze względu na wymiar lokomotywy i brak miejsca (w całości skład miał by około 180 cm)wagoniki raczej będą stały na osobnym torze. A model oczywiście postanie na odcinku torów ? moze nie doczytałem ... W zestawie są tory nie mierzyłem ich ale podobno mają mieć 86 cm długości. Na pierwszym zdjęciu tak jakby obejmy zbiorników były "trochę wyjechane farbką poza linię", albo to tylko wina zdjęcia. Po odklejeniu taśmy maskującej ukazał się mały zaciek ale przed zamontowaniem zbiorników zamalowałem go. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
tornado Napisano 6 Września 2008 Autor Share Napisano 6 Września 2008 Zaczeła się produkcja kół, w zasadzie po wyschnięciu farby pozostało tylko wypolerować metalizer. Od wewnątrz: i od frontu: Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Tomek Hejmo Napisano 6 Września 2008 Share Napisano 6 Września 2008 Czego używasz do mocowania wykałaczek? Klej czy na wcisk? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
tornado Napisano 7 Września 2008 Autor Share Napisano 7 Września 2008 Czego używasz do mocowania wykałaczek? Klej czy na wcisk? Do przednich kół przykleiłem kawałki ramki, a do reszty wcisnąłem patyczki od szaszłyków (wykałaczki były za cienkie). Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Seweryn Napisano 7 Września 2008 Share Napisano 7 Września 2008 Pięknie to zaczyna wygladać. jak będziesz miał chwilkę to zobacz na tę relację. Model w skali 1-25 z kartonu - MISTRZOSTWO ŚWIATA http://www.konradus.com/forum/read.php?f=1&i=125034&t=125034&filtr=0&page=1 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
tornado Napisano 7 Września 2008 Autor Share Napisano 7 Września 2008 Dzieki Seweryn za linka Znam ten temat gdyż ergie podał mi go wcześniej Tornado zobacz sobie ten wątek na forum kartonowym KonradusaKLIK Myślę, że to doskonale Ci pomoże przy Twoim modelu Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
tornado Napisano 7 Września 2008 Autor Share Napisano 7 Września 2008 Stoi na kołach lokomotywa ... Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
TomaszDudek Napisano 7 Września 2008 Share Napisano 7 Września 2008 No i pięknie wygląda. Teraz jeszcze tender Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
paffko Napisano 7 Września 2008 Share Napisano 7 Września 2008 A nie mówiłem...Tornado się rozpędził piękna ta bestia. Pozdrawiam Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Rekomendowane odpowiedzi