Wojtek Tul Napisano 7 Września 2008 Share Napisano 7 Września 2008 Andrzeju tempo porażające model zaj.... Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
ergie Napisano 7 Września 2008 Share Napisano 7 Września 2008 Tornado pędzi niczym parowóz ekspresowy ;) Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
tornado Napisano 8 Września 2008 Autor Share Napisano 8 Września 2008 Tornado pędzi niczym parowóz ekspresowy ;) Hehe, dzsiaj nieco spowolniłem. Tym razem zabrałem się za wnętrze, na bocznych ścianach budki zrobiłem boazerię z listewek, zamontowałem trochę dupereli i wszystko przybrudziłem. Kabina maszynisty nie jest jesscze gotowa bo prace w niej nadal trwają. Fotki trochę przekłamują (jutro postaram się zrobić zdjęcia w świetle dziennym) bo wszystko jest zbyt siwe, w realu troche inaczej to wygląda. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Praetorian Napisano 8 Września 2008 Share Napisano 8 Września 2008 Nonooo Bardzo fajnie wygląda kabinka Brakuje jeszcze jakiejś plamki po oleju, a podłoga powinna być mocno czarna od węgla (samo palenisko też). Tak przynajmniej mi się wydaje Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
tornado Napisano 8 Września 2008 Autor Share Napisano 8 Września 2008 Nonooo Bardzo fajnie wygląda kabinka Brakuje jeszcze jakiejś plamki po oleju, a podłoga powinna być mocno czarna od węgla (samo palenisko też). Tak przynajmniej mi się wydaje Przemku chyba nie zbyt uważnie czytałeś mojego posta Fotki trochę przekłamują (jutro postaram się zrobić zdjęcia w świetle dziennym) bo wszystko jest zbyt siwe, w realu troche inaczej to wygląda. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Praetorian Napisano 8 Września 2008 Share Napisano 8 Września 2008 Ano czytałem, czytałem... Ale nie wiedziałem, że przekłamanie może być tak duże, że prawie nie widać różnicy pomiędzy przybrudzeniem całej pokrywy kotła itd. a paleniskiem. Zwracam honor Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
paffko Napisano 9 Września 2008 Share Napisano 9 Września 2008 pięknie się prezentuje. Od początku, jak zalogowałem się na tym forum, nie mogę wyjśc z podziwu Twojego warszatu Tornado Pozdrawiam Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
ergie Napisano 9 Września 2008 Share Napisano 9 Września 2008 cód mjut malyna - brudzenie modeli dodaje im urok, a gdy jeszcze zrobi się to z wczuciem to jest pięknie. Czym brudziłeś. Pastelami cz farbami i jakimi? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
tornado Napisano 9 Września 2008 Autor Share Napisano 9 Września 2008 Czym brudziłeś. Pastelami cz farbami i jakimi? Zastosowałem suche pastele. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
ergie Napisano 9 Września 2008 Share Napisano 9 Września 2008 Trza będzie w końcu spróbować brudzenia pastelami, może wysmaruję nimi moją "piwną parówkę" ;) Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
tornado Napisano 9 Września 2008 Autor Share Napisano 9 Września 2008 Przypomniało mi się, że miałem zropbić fotki w świetle dziennym. Oto one: Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Truckerek93 Napisano 9 Września 2008 Share Napisano 9 Września 2008 ale to wszystko uwalone, brakuje mi tylko jakiś zacieków olejów czy coś takiego. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
tornado Napisano 9 Września 2008 Autor Share Napisano 9 Września 2008 (edytowane) ale to wszystko uwalone, brakuje mi tylko jakiś zacieków olejów czy coś takiego. Musi być uwalone, jak by nie było od szuflowania węgla kurzy się. Dzisiaj nie miałem czasu, ale jak wrócę z trasy to w kabinie coś jeszcze dorobi się Edytowane 9 Września 2008 przez Gość Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Truckerek93 Napisano 9 Września 2008 Share Napisano 9 Września 2008 Wiem ze musi być uwalone, sam byłem w kabinie TY2 tylko o nr bocznym 911 w skansenie w Chabówce. Wiec tam wszystko jest uwalone. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
norick Napisano 9 Września 2008 Share Napisano 9 Września 2008 barrrrrrrdzo ladnie, biorę się za swoje wynalazki bo trochę wstyd :( Trochę wolnego mnie dopadło to coś podłubię Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
fliper_nx Napisano 10 Września 2008 Share Napisano 10 Września 2008 Wygląda bardzo ładnie, czekam teraz na ubrudzenie całości . Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Wojtek Tul Napisano 10 Września 2008 Share Napisano 10 Września 2008 Rewelacja Tornado Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
norick Napisano 11 Września 2008 Share Napisano 11 Września 2008 Tornado czy masz może jakies fotki wnetrza dymnicy do "teigreka dwójki"? zdaje się ze mam cos co Cie moze zainteresowac Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
tornado Napisano 11 Września 2008 Autor Share Napisano 11 Września 2008 Tornado czy masz może jakies fotki wnetrza dymnicy do "teigreka dwójki"? zdaje się ze mam cos co Cie moze zainteresowac Miałem lub widziałem w necie jedną fotkę z otwartą klapą, w każdym razie nie posiadam jej. Umieram z ciekawości, mów/pisz szybciutko co tam masz dla mnie. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
tornado Napisano 16 Września 2008 Autor Share Napisano 16 Września 2008 Pora na małą aktualkę. Tym razem zabrałem się za malowanie i montaż zespołów napędowych, prawa strona: lewa strona: Nastepnie zabrałem się za deskowanie dachu od wewnątrz: Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
ergie Napisano 16 Września 2008 Share Napisano 16 Września 2008 Przydałyby się jeszcze figurki maszynisty i pomocnika. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Gościu Napisano 16 Września 2008 Share Napisano 16 Września 2008 Kawał świetnej roboty, tylko cosik dojrzałem: to co zaznaczyłem w kółeczku, to tak ma być, idzie na to jeszcze jakas część? Czy to po prostu ryska warsztatowa? p.s. mam nadzieje, że nie masz mi za złe że "modyfikowałem" Twoje zdjecie, ale po prostu nie wiem jak ta częśc/obszar sie nazywa, za co z góry przepraszam Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
tornado Napisano 16 Września 2008 Autor Share Napisano 16 Września 2008 Przydałyby się jeszcze figurki maszynisty i pomocnika. Pomyślę o tym to co zaznaczyłem w kółeczku, to tak ma być, idzie na to jeszcze jakas część?Czy to po prostu ryska warsztatowa? Sprawdziłem - okazało się że klej puścił da się naprawić Ps. Nie gniewam się Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
eKrystian Napisano 16 Września 2008 Share Napisano 16 Września 2008 Jak zwykle perfekcja ! Kawał dobrej roboty Torni. Bardzo mi się podoba. Pozdrawiam,eKrystian Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Bartini Napisano 16 Września 2008 Share Napisano 16 Września 2008 Piękny parowóz!!! Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Rekomendowane odpowiedzi