pmroczko Napisano 21 Maja 2023 Share Napisano 21 Maja 2023 Dzień dobry! Trafił mi się zestaw dwóch figurek (słynna "Bucza" z ICMu w 1:35) i chciałbym zrobić im właściwy kamuflaż. Czy ktoś mógłby mi pomóc albo doradzić skąd wziąć kalkomanie ze wzorem MM14 w skali 1:35? Ewentualnie mógłby być inny wzór, jeżeli byłby poprawny merytorycznie, albo ewentualnie inny sposób na pokazanie takiego kamuflażu? Z góry dziękuję za pomoc, pozdrawiam i życzę miłego dnia Paweł Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
robertmodelarz Napisano 21 Maja 2023 Share Napisano 21 Maja 2023 3 godziny temu, pmroczko napisał: Dzień dobry! Trafił mi się zestaw dwóch figurek (słynna "Bucza" z ICMu w 1:35) i chciałbym zrobić im właściwy kamuflaż. Czy ktoś mógłby mi pomóc albo doradzić skąd wziąć kalkomanie ze wzorem MM14 w skali 1:35? Ewentualnie mógłby być inny wzór, jeżeli byłby poprawny merytorycznie, albo ewentualnie inny sposób na pokazanie takiego kamuflażu? Z góry dziękuję za pomoc, pozdrawiam i życzę miłego dnia Paweł Ciężka sprawa, najłatwiej kupić kalki MULTICAM i domalować czarny. https://www.befr.ebay.be/itm/-FFSMC-Productions-Decals-1-35-Camouflage-US-Army-Multicam-Pattern/304184980996?pageci=e46f98fc-6bf4-4c9e-9498-2644add1a6c0 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
pmroczko Napisano 27 Maja 2023 Autor Share Napisano 27 Maja 2023 @robertmodelarz- bardzo dziękuję za pomoc, zobaczę co mi się uda wykombinować. Pozdrawiam i życzę miłego dnia! Paweł Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
martinello Napisano 27 Maja 2023 Share Napisano 27 Maja 2023 Nie znam się, ale taki nie jest dobry ? https://www.mojehobby.pl/products/Ukrainian-Digital-Camouflage-Pattern-52046017.html Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
pmroczko Napisano 27 Maja 2023 Autor Share Napisano 27 Maja 2023 Dzięki! Kilka dni temu patrzyłem i był niedostępny! Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
bondarek Napisano 28 Sierpnia 2023 Share Napisano 28 Sierpnia 2023 Kalkomanie oddadzą zapewne szczegóły kamuflażu, ale co ze światłem? Trzeba byłoby rozjaśniać niektóre części munduru, a trzeba pamiętać, że to nie jest proste "dodanie białego". Wydaje mi się, że sam wzór kamo nie jest najważniejszy i nie na tym należy się koncentrować, w tej skali raczej nikt nie będzie liczył poszczególnych "pikseli" na bluzie. Wydaje mi się, że lepsze efekty można osiągnąć właśnie odpowiednim rozjaśnianiem i cieniowaniem., a sam wzór kamuflażu wystarczy jedynie zaznaczyć. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
pmroczko Napisano 3 Września 2023 Autor Share Napisano 3 Września 2023 Cześć! Wielkie dzięki za komentarz. Na razie praca w tym temacie stoi, chociaż można powiedzieć, że prace koncepcyjne trwają Co ciekawe na kalkach jest napisane, żeby kłaść je na jasny podkład, więc myślałem o tym, żeby rozjaśnienia zrobić właśnie na warstwie podkładu i zobaczyć, czy to się jakoś przebije przez kalkomanie. No a cienie to już łatwiej, wash powinien tu dać dobre efekty. Z tym zaznaczaniem jest trochę problem, bo nie wiadomo jak by to musiało być zrobione - ja przynajmniej mam wątpliwości, te malutkie plamki tak się tam mieszają... Jak tylko zacznę eksperymenty, zamieszczę fotki tutaj. Pozdrawiam i życzę miłego dnia Paweł Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Bartosz Ciesielski Napisano 13 Lutego Share Napisano 13 Lutego (edytowane) @pmroczkomoże pomoże tobie to orginalny ukrainski multi cam maja takie zielone wszywki oddychające, dwa następne foto to mundur kontraktowy wiosna ,lato następne foto mundur jesienny rękawice , Edytowane 13 Lutego przez Bartosz Ciesielski Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
pmroczko Napisano 13 Lutego Autor Share Napisano 13 Lutego @Bartosz Ciesielski- bardzo dziękuję za pamięć i za foty. Mam już kalkomanię ze wzorem kamuflażu i jak się już za to zabiorę, to zdjęcia bardzo mi się przydadzą. Pozdrawiam serdecznie! Paweł Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Rekomendowane odpowiedzi