Kolekcjoner WP Napisano 27 Czerwca 2023 Share Napisano 27 Czerwca 2023 14 minut temu, boberm1 napisał: U mnie nawet pod kątem - beznadzieja . Brak 10 cm. Ale.... mam pomysła- zrobie sobie z plexi oslone ,a jako podstawa - slusznego rozmiaru blejtram. Możesz zaszaleć i kupić na olx akwarium! A tak serio, to proponuję jeszcze wydrukować ładną tabliczkę z nazwą samolotu, będzie świetnym uzupełnieniem winiety. 1 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
boberm1 Napisano 27 Czerwca 2023 Autor Share Napisano 27 Czerwca 2023 46 minut temu, Kolekcjoner WP napisał: Możesz zaszaleć i kupić na olx akwarium! A tak serio, to proponuję jeszcze wydrukować ładną tabliczkę z nazwą samolotu, będzie świetnym uzupełnieniem winiety. Akwarium - nie. Ale mam znajome ciete laserem plexi, ergo... BTW: Spróbuje zrobic cos a'la diorama. Zobaczymy czy zapalu i pomysłow wystarczy Ale na razie czeka mnie jeszcze sporo dlubaniny. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
boberm1 Napisano 30 Czerwca 2023 Autor Share Napisano 30 Czerwca 2023 (edytowane) Koledzy drodzy. Pytanie mam dla znawców B 25 o anteny. Wg instrukcji winna być jedna - przeciagnieta miedzy dwoma masztami na grzbiecie kadłuba. Na zdjeciach ktore widziałem pojawiają się także druty rozciągniete w strefie pomiedzy statecznikami a kadlubem. A jak było u Naszych Mitcheli Ktos-coś? Edytowane 30 Czerwca 2023 przez boberm1 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
boberm1 Napisano 6 Lipca 2023 Autor Share Napisano 6 Lipca 2023 Bryłę zamknąłem. Podkład też jest. Teraz spróbujemy zrobić modne ostatnio maziajki przed finalnym malunkiem. A jako że to pierwszy raz bedzie- może być śmiesznie i głośno ( mocne slowa pewnie rzucę w powietrze). 6 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
boberm1 Napisano 8 Lipca 2023 Autor Share Napisano 8 Lipca 2023 (edytowane) Tzw maziajki zrobiłem. Mam mieszane uczucia. Co z tego wyjdzie?! Edytowane 8 Lipca 2023 przez boberm1 1 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
boberm1 Napisano 9 Lipca 2023 Autor Share Napisano 9 Lipca 2023 (edytowane) Nawiązując do poprzedniego postu: Edytowane 9 Lipca 2023 przez boberm1 7 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
barszczo Napisano 9 Lipca 2023 Share Napisano 9 Lipca 2023 Coś tam zaczyna być widać, jest nieźle . 1 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
boberm1 Napisano 9 Lipca 2023 Autor Share Napisano 9 Lipca 2023 Godzinę temu, barszczo napisał: Coś tam zaczyna być widać, jest nieźle . Pierwsze koty ..... jutro bedę robił poprawki , i chyba jeszcze jedna rzadziutką warstwe położę , szczególnie ze i spód wymaga jeszcze co nieco uwagi , ale juz bez maskowania . Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
jachud3 Napisano 9 Lipca 2023 Share Napisano 9 Lipca 2023 30 minut temu, boberm1 napisał: chyba jeszcze jedna rzadziutką warstwe położę Ja bym nie kładł, teraz fajnie wygląda, a trzeba pamiętać że po lakierach, łoszach itp. efekt zaniknie 1 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
boberm1 Napisano 9 Lipca 2023 Autor Share Napisano 9 Lipca 2023 20 minut temu, jachud3 napisał: Ja bym nie kładł, teraz fajnie wygląda, a trzeba pamiętać że po lakierach, łoszach itp. efekt zaniknie Hmmmm ... zaryzykujemy i ....odłożymy aerograf. Wszak to mój pierwszy podmalunek pod malunek .Wydawało mi się ze zbyt widoczne są te róznice , ale pewnie masz rację. 1 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Baas ArK Napisano 9 Lipca 2023 Share Napisano 9 Lipca 2023 Mam to samo. Zawsze wydaje się zbyt wyraźne, to jeszcze jedna warstwa i .... wszystko ginie. 2 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
boberm1 Napisano 12 Lipca 2023 Autor Share Napisano 12 Lipca 2023 Kalki połozone..... czas na resztę "zabawy". 7 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
barszczo Napisano 12 Lipca 2023 Share Napisano 12 Lipca 2023 Fajnie wygląda. Nasze Mitchelle miały dość mocno zmęczone malowania, sporo obić i poprawek na sobie. Masz duże pole do popisu: 2 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
boberm1 Napisano 12 Lipca 2023 Autor Share Napisano 12 Lipca 2023 @barszczo- i tego się boję. Malarz artystyczny ze mnie taki ciut inaczej :-))) Najprościej byłoby "upaćkać" model co niemiara , ale nie w tym sztuka . Zobaczymy. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Baas ArK Napisano 13 Lipca 2023 Share Napisano 13 Lipca 2023 "Ajabym" zostawił tak jak jest.Lepiej za mało jak za dużo. Po za tym zawsze istnieje niebezpieczeństwo, że zlecą się sępy dyskusyjne i będą marudzić, a to że plama/zaciek nie w tym kształcie/odcieniu, a to że jej tu nie było, albo że nie ma a powinna być. 1 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
boberm1 Napisano 13 Lipca 2023 Autor Share Napisano 13 Lipca 2023 38 minut temu, Baas ArK napisał: "Ajabym" zostawił tak jak jest.Lepiej za mało jak za dużo. Po za tym zawsze istnieje niebezpieczeństwo, że zlecą się sępy dyskusyjne i będą marudzić, a to że plama/zaciek nie w tym kształcie/odcieniu, a to że jej tu nie było, albo że nie ma a powinna być. Cos w tym jest . Co najwyżej jakieś minimalne obicia na zamkach od silników , tudzież okopcenia - też delikatnie . Wiecej nie planuję Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
boberm1 Napisano 17 Lipca 2023 Autor Share Napisano 17 Lipca 2023 Ciut pobrudzingowałem kolonistę. Wyszło jak wyszło. Biorac pod uwagę moje zdolnosci plastyczne - lepiej nie bedzie. 5 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
barszczo Napisano 17 Lipca 2023 Share Napisano 17 Lipca 2023 Całkiem dobrze, już bliżej niż dalej . Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Rekomendowane odpowiedzi