KRYSTEK Napisano 28 Sierpnia 2008 Share Napisano 28 Sierpnia 2008 Dzisiaj Święto Lotnictwa Polskiego. Proponuję zdradzić swoje plany jeśli chodzi o maszyny z biało - czerwoną szachownicą.Chociaż mój ojciec jako mechanik Lima -5 mówił że maszyna to jest szycia gaci. Zaczynam jako pierwszy: 1. Mig-21 PFM 2. Bell 206 3. Jantar 2b 4. TU-145 5. ZLIN 42M 6. Bolton Paul Defiant 7. CSS-13 8.PZL 37 ŁOŚ 9.Breguet XIV A2 Co ma biało -czerwoną szachownicę niech lata jak najdłużej. Pozdrawiam wszystkich. Krystek. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
sokol Napisano 28 Sierpnia 2008 Share Napisano 28 Sierpnia 2008 W sumie nie myślałem że na Święto Lotnictwa, no ale też klecę polskie letadło Mig-21 z Mastercraftu 1:72 w takim oto malowaniu: Choć obecnie ten samolot w Muzeum Marynarki Wojennej wygląda znacznie gorzej: Mój jednak będzie przedstawiał maszynę, z okresu jej świetności czyli z Morskiego Airshow Babie Doły (Gdynia), rok 1995. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
ZIO BY NAITT Napisano 28 Sierpnia 2008 Share Napisano 28 Sierpnia 2008 (edytowane) Ja też mam zacząć wymieniać Napiszę tylko to co planuję w tym roku : Albatros D.III Albatros D.Va Nieuport 23c1 Fokker E.V RWD-13 Spitfire Mk.I PZDR Edytowane 30 Sierpnia 2008 przez Gość Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
elcin Napisano 28 Sierpnia 2008 Share Napisano 28 Sierpnia 2008 A więc (mój nauczyciel polskiego by mnie potępił za takie zaczęcie ale on chyba nie jest modelarzem): Su-22 MiG 29 TS-11 Iskra P51-Mustang - Stanisław Skalski Mnóstwo Spitfire'ów, pewnie się trafi jakiś polski ;) P.11 PZL-23 Karaś An-2 - Pewnie Trumpetera MiG 21 - Academy No i może jeszcze jednego F-16 bo ten pierwszy mi słabo wyszedł. A i jakoże MON ogłosiło, że chce kupić Hawki to oczywiście conajmniej jednego w polskich barwach bym zlepił (źródło: http://wiadomosci.wp.pl/kat,1342,title,MON-kupuje-samoloty-Hawk-z-Finlandii,wid,10303971,wiadomosc.html?ticaid=16826 ) No i wszystkie inne, o których zapomniałem wspomnieć. Na razie będe kleił modele nowocześniejszych maszyn a później dla przyjemności te ze śmigłami. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
METYS Napisano 28 Sierpnia 2008 Share Napisano 28 Sierpnia 2008 Spitfire IX i Mustang mk III - oba Stanisława Skalskiego. Wszystko co jest poza WW II jest poza moim obiektem zainteresowań. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Marwaw Napisano 29 Sierpnia 2008 Share Napisano 29 Sierpnia 2008 Latham 43 HB3 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
ZIO BY NAITT Napisano 30 Sierpnia 2008 Share Napisano 30 Sierpnia 2008 A i jakoże MON ogłosiło, że chce kupić Hawki to oczywiście conajmniej jednego w polskich barwach bym zlepił C-130 też w tym roku będą Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Marcin_C Napisano 30 Sierpnia 2008 Share Napisano 30 Sierpnia 2008 P-47 M Witolda Łanowskiego i to tyle na razie Możecie mnie na stos ale ja głównie teutońskie maszyny kleję Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Leszek.Sz. Napisano 30 Sierpnia 2008 Share Napisano 30 Sierpnia 2008 (edytowane) Mig-15bis z hobbyboss 1/72, a po skończeniu F-15E napewno zacznę Su-22 albo Mig-29. pozdr Edytowane 30 Sierpnia 2008 przez Gość Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
ArmiA Napisano 30 Sierpnia 2008 Share Napisano 30 Sierpnia 2008 Iskra, Wilga, SM-1, Mi-2, jakaś rura (nie zdecydowałem jeszcze jaka), Su-22, Spitfire Skalskiego, P-11, RWD 5,6,8,13. Może Orlik. W sumie to mi wyszedł plan na pięć lat Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
brabazon Napisano 30 Sierpnia 2008 Share Napisano 30 Sierpnia 2008 CSS-13, PWS-26, RWD-5, sanitarny Mi-2 z wnętrzem od podstaw-czeka i czeka, MiG-29, może Zlina 326 od podstaw?-długo kiełkuje mi ta myśl...a dalej...się zobaczy ;) Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
krys Napisano 30 Sierpnia 2008 Share Napisano 30 Sierpnia 2008 Ja jeszcze w tym roku chce zacząć MIGa-21MF (Academy 1:48), a w późniejszym okresie także: SU-22 (1:48) MIG-29 (1:48) F-16C (1:48) C-130 (1:72) i w odległej przyszłości TS-11(może i dwie [1:48]) Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
ArmiA Napisano 30 Sierpnia 2008 Share Napisano 30 Sierpnia 2008 Może projekcik grupowy? Co? No proszę Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Melex Napisano 31 Sierpnia 2008 Share Napisano 31 Sierpnia 2008 Nie będę gorszy Ił-28 (1:72) P-47D (!:72) Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Lucas HS Napisano 31 Sierpnia 2008 Share Napisano 31 Sierpnia 2008 A ja kleję polskiego MiGa 29 UB i jest spoko. F-16c też planuję, ale w dalekiej przyszłości. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
krys Napisano 31 Sierpnia 2008 Share Napisano 31 Sierpnia 2008 Może projekcik grupowy? Co? No proszę W sumie czemu nie , może pt. Polskie Szachownice (w skrócie PS )? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Grzes Napisano 31 Sierpnia 2008 Share Napisano 31 Sierpnia 2008 Dzisiaj Święto Lotnictwa Polskiego.Proponuję zdradzić swoje plany jeśli chodzi o maszyny z biało - czerwoną szachownicą. A jak bardzo rozbudowane w czasie plany mozna podawać? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
sokol Napisano 1 Września 2008 Share Napisano 1 Września 2008 Projekt grupowy, nawet tytuł jest - zaczerpnięty z Grześkowego podpisu: "90 lat Polskich Skrzydeł" Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Grzes Napisano 2 Września 2008 Share Napisano 2 Września 2008 Jeśli są chętni i tli się w nich energia do budowania modeli z "biało-czerwoną" to z przyjemnością użyczę podpisu do projektu grupowego To jak? są chętni? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
sokol Napisano 2 Września 2008 Share Napisano 2 Września 2008 Ja jestem chętny Z kolekcją polskich Migów mogę wystartować Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Leszek.Sz. Napisano 2 Września 2008 Share Napisano 2 Września 2008 Ja aktualnie robię MiG-15bis 1/72, może zadam pytanie debilne ale na czym polega projekt grupowy? Pozdr Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
ArmiA Napisano 2 Września 2008 Share Napisano 2 Września 2008 Na tym, że kilka osób robi modele w jakiś sposób powiązane tematycznie, np. pomalowane w tygrysie pasy itp. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Lucas HS Napisano 2 Września 2008 Share Napisano 2 Września 2008 Okey, bierzemy się za to, a ja poprostu będę relację zdawał i w moim temacie i w grupowym... Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Leszek.Sz. Napisano 2 Września 2008 Share Napisano 2 Września 2008 No dobra, jak skończę MiG-15 to gdzie mam wrzucić zdjęcia, w tym temacie? Pozdr Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Lucas HS Napisano 2 Września 2008 Share Napisano 2 Września 2008 Okey, i trzeba będzie zmienić temat. Do roboty! Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Rekomendowane odpowiedzi