PrzemoL Napisano 30 Sierpnia 2008 Share Napisano 30 Sierpnia 2008 Witam. Ogolnie nie interesuje sie pojazdami cywilnymi, ale jak to mowia wszystkiego trzeba sprobowac. Z modelem jestem na etapie podwozia i zaczalem robic te dwa duze zbiorniki paliwa, moje pytanie to z czego one byly wykonane w oryginale (blacha stalowa, aluminiowa, ocynkowana)? Caly model jest upackany wiec i te zbiorniki tez beda, a nie chcialbym wykonac rdzawych zaciekow tam gdzie nie powinno ich byc. Dam dwie fotki co by nie bylo ze sie lenie Pozdrawiam aha, zapomnialem dodac ze blotnik (to czerwone) jest na etapie produkcji i bedzie mial inny kolor oraz silnik jest pomalowany ale nie brudzony (bedzie) Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Redline Napisano 30 Sierpnia 2008 Share Napisano 30 Sierpnia 2008 Jak narazie to ładnie to wygląda. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
ergie Napisano 30 Sierpnia 2008 Share Napisano 30 Sierpnia 2008 Juuuuuuuuuuupi kolejny cywil robiony z brudzingiem. Bardzo mnie się podoba. A zbiorniki robione ze stalówki. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
PrzemoL Napisano 30 Sierpnia 2008 Autor Share Napisano 30 Sierpnia 2008 Dzieki. Czyli rdza moze sie lac Czytalem tu na forum, ze te samochody mialy bardzo szczelne kabiny i silnik sie nie brudzil, po tym jak wyglada to w modelu wnioskuje jednak, ze syf lecial tam bardzo ostro i silnik wygladal jak w kazdym samochodzie o ile kierowca nie spedza dziennie przynajmniej godzinki na jego czyszczenie. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
ergie Napisano 30 Sierpnia 2008 Share Napisano 30 Sierpnia 2008 Pomaluj paski klinowe na czarno. nie przesadź z tym brudzingiem silnika. Powinieneś na nim dać kilka tłustych plam (olej + kurz). Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
PrzemoL Napisano 30 Sierpnia 2008 Autor Share Napisano 30 Sierpnia 2008 O paskach wiem, tylko ta żółta farba którą malowałem silnik schnie już drugi dzień a jeszcze się klei, siakaś stara chyba była. Pozdrawiam. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
KRUGER_MAN Napisano 30 Sierpnia 2008 Share Napisano 30 Sierpnia 2008 No kolego wygląda miodnie , to co pomyśleć jak kasta bedzie wyglądać . Mam nadzieje ze nie spartaczysz sprawy Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Seweryn Napisano 30 Sierpnia 2008 Share Napisano 30 Sierpnia 2008 Czym brudziłeś ramę, filtr. Jaka technika? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Wojtek Tul Napisano 30 Sierpnia 2008 Share Napisano 30 Sierpnia 2008 Jak narazie wszystko się prezentuję w znakomitym porządku, nawet nieżle, Ci wychodzi to brudzenie. Tylko pomaluj, paski od rozruszników na czarny kolor w silniku i dorub jakieś przewody. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
PrzemoL Napisano 30 Sierpnia 2008 Autor Share Napisano 30 Sierpnia 2008 Tylko pomaluj, paski od rozruszników na czarny kolor O paskach wiem, tylko ta żółta farba którą malowałem silnik schnie już drugi dzień a jeszcze się klei, siakaś stara chyba była. i dorub jakieś przewody na razie tylko tyle, kable zrobie jak wkleje silnik do ramy Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
ergie Napisano 30 Sierpnia 2008 Share Napisano 30 Sierpnia 2008 (...)dorub (...) A Ty się Wojtuś dorób słownika ortograficznego Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
ergie Napisano 30 Sierpnia 2008 Share Napisano 30 Sierpnia 2008 Jak Ci farba kiepsko schnie kup talk i wsadź do niego silnik. Potem otrzep nadmiar talku a na koniec obmieć wytalkowany silnik pędzlem. Jak nie pomoże zmocz pędzel w rozpuszczalniku do farb, których używasz i przemyj delikatnie silnik. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
MiloszKr Napisano 30 Sierpnia 2008 Share Napisano 30 Sierpnia 2008 Generalnie zbiorniki wykonuje się z aluminium a na koniec są polerowane. Już dawno odeszły w niepamięć stalowe na rzecz aluminiowych z wiadomych zalet. Waga + nie rdzewieje. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
paffko Napisano 30 Sierpnia 2008 Share Napisano 30 Sierpnia 2008 Jak dla mnie brudzenie wygląda rewelacyjnie. PrzemoL może kiedyś się zgadamy na jakiegoś browara na mieście ?? Pozdrawiam Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
lubo89 Napisano 31 Sierpnia 2008 Share Napisano 31 Sierpnia 2008 Ja słyszałem że zbiorniki są zrobione ze stali kwasowej... Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Wojtek Tul Napisano 31 Sierpnia 2008 Share Napisano 31 Sierpnia 2008 A jaką pomalowałeś, może sprejem do metali. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
PrzemoL Napisano 31 Sierpnia 2008 Autor Share Napisano 31 Sierpnia 2008 Malowałem Humbrolem, dzisiaj już to wygląda lepiej (nie klei się). Dzisiaj robię zbiorniki paliwa, jak wrócę do domu to zapodam zdjęcia (mam nadzieję). może kiedyś się zgadamy na jakiegoś browara chętnie, jak czas pozwoli. Pozdro Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
PrzemoL Napisano 31 Sierpnia 2008 Autor Share Napisano 31 Sierpnia 2008 Dzisiaj robię zbiorniki paliwa, jak wrócę do domu to zapodam zdjęcia (mam nadzieję). ten z tylu po zmianie obejm, brakuje tej na srodku bo jest inna (szkoda, ze nie zrobilem tego przed malowaniem ramy) i taka mala przerobka tylnego zderzaka przed: po: cel (tzn. oryginal): Temat to pytanie o K100, a tu zaczyna sie rozwijac relacja z budowy. Zdjecia gotowca pokaze w galerii ale to jeszcze troche potrwa, nie bede relacjonowal budowy kabiny, bo takich tematow o K100 jest tu kilka a moja oprocz koloru niczym sie nie bedzie wyrozniala. Bardzo dziekuje za okazana pomoc. Pozdro Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
kozi84 Napisano 31 Sierpnia 2008 Share Napisano 31 Sierpnia 2008 Cześć mam 2 pytanka co do modelu: 1. Te obejmy to są z KFS, czy samoróbka? 2. Widze że w tylnich światłach wywiercileś otwory, czyżbyś wstawiał diody? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
PrzemoL Napisano 31 Sierpnia 2008 Autor Share Napisano 31 Sierpnia 2008 Czesc. 1. Obejmy - samorobka (na jedna obejme: blaszka miedziana, drucik + dwie nakretki z fototrawionek) 2. Wywiercilem otwory zeby zrobic klosze z opakowan po tabletach + w srodku jakis odblysnik. Diody raczej nie. Pozdrawiam Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Seweryn Napisano 1 Września 2008 Share Napisano 1 Września 2008 PrzemoL pokazuj budowę kabiny, wiem jest ich kilka na forum, ale Twój poziom zdecydowanie przewyższa inne relacje. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Truckerek93 Napisano 1 Września 2008 Share Napisano 1 Września 2008 Dołączam się do próśb Seweryn'a pokaż cała relacje z budowy, tego modelu. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
tornado Napisano 1 Września 2008 Share Napisano 1 Września 2008 Zapowiada się całkiem fany model, a opaski na zbiorniki są rewelacyjne Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
PrzemoL Napisano 1 Września 2008 Autor Share Napisano 1 Września 2008 Dziekuje bardzo za mile slowa, chcialem jeszcze dodac, ze to dzieki tornado i jego relacjom (obserwowalem je od okolo roku) skusilem sie na taki model. Pozdrawiam. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
PrzemoL Napisano 19 Lutego 2010 Autor Share Napisano 19 Lutego 2010 Odkopuję bo naszło mnie na kończenie tego modelu. Oczywiście wygrzebane bo mam pytanie do znających temat: z jakiego materiału wykonana jest kabina tzn czy to metal (jeśli tak to jaki, bo chodzi o efekty eksploatacji) czy tworzywo? Dzięki Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Rekomendowane odpowiedzi