Super Moderator jawkers Napisano 31 Sierpnia 2008 Super Moderator Share Napisano 31 Sierpnia 2008 Witam. Nie znan się na pojazdach pancernych, więc niewiem też dokładnie jak się nazywa ten czołg. Jak ktoś napisze mi dokładną nazwę to zmienię tytuł tematu. Czołgiem tym jeżdzi moj kolega z pracy, była okazja więc zrobiłem kilka zdjęć tej maszyny, może się komuś przydadzą. Maszyna wewnątrz z tego co wiem to się różni w jakimś procencie od orginału. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Seb Napisano 31 Sierpnia 2008 Share Napisano 31 Sierpnia 2008 Jest to podróbka Panzer II chyba Ausf. F. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Super Moderator jawkers Napisano 31 Sierpnia 2008 Autor Super Moderator Share Napisano 31 Sierpnia 2008 (edytowane) Czołg jak mnie poinformowali, został przerobiony, odnowiony a silnik nie jest orginalny i został zamontowany w innym miejscu. Czołg bierze udział w rekonstrukcjach, dzisiaj jest gdzieś pod Warszawą. Edytowane 29 Czerwca 2009 przez Gość Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Złośliwiec Napisano 31 Sierpnia 2008 Share Napisano 31 Sierpnia 2008 Jest to przeróbka któregoś z wariantów pojazdu Hotchkiss http://www.panzermuseum.com/spz-11-army-scout-vehicle.html Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Zbyszek Napisano 31 Sierpnia 2008 Share Napisano 31 Sierpnia 2008 Podobna dwójka jest w Bielsku Białej Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Super Moderator jawkers Napisano 31 Sierpnia 2008 Autor Super Moderator Share Napisano 31 Sierpnia 2008 To jest właśnie z Bielska Białej. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
JŚ Napisano 31 Sierpnia 2008 Share Napisano 31 Sierpnia 2008 Przecież to nie jest żadna Panzer II, a jedynie próba upodobnienia do Panzer II. Układ zawieszenia to albo ruski T-60, albo T-70. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Złośliwiec Napisano 31 Sierpnia 2008 Share Napisano 31 Sierpnia 2008 Jakub Ślęczka przejrzyj zdjęcia jawkers'a i z linka który podałem, to nie jest podwozie T-60 ani T-70. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
rzelu Napisano 31 Sierpnia 2008 Share Napisano 31 Sierpnia 2008 Ani T-60 ani T-70 Zdecydowanie to atrapa Pz II na podwoziu Hotchkiss Spz 11, więc ta opowieść o czołgu wykopanym z bagna to robienie z kogoś balona Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
valpurgius Napisano 31 Sierpnia 2008 Share Napisano 31 Sierpnia 2008 Przeca to na rekonstrukcjach u nas jeździ i 'robi" za Pz II. Całkiem nieźle wygląda, jak na nasze warunki Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
rzelu Napisano 31 Sierpnia 2008 Share Napisano 31 Sierpnia 2008 No został wyciągnięty z błota, ale nie w sensie archeologicznym tylko zwyczajnie ugrzązł. O ile dobrze pamiętam z programu TVP to właśnie jego właściciel rekonstruuje 7TP, więc chwała mu za to. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Zbyszek Napisano 1 Września 2008 Share Napisano 1 Września 2008 7 TP i nie jestem pewny ale widziałem coś co przypomina samochód pancerny WZ.34 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Gościu Napisano 1 Września 2008 Share Napisano 1 Września 2008 Ach, zato pierwsze fotki tej sztuki, sa niezłym policzkiem, dla wszystkich mądrali od błotka ;p super ! Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Rekomendowane odpowiedzi