Vieh_san Napisano 9 Lipca 2023 Share Napisano 9 Lipca 2023 Za bardzo nie wiedziałem, gdzie mam o tym napisać, więc założyłem tutaj nowy temat. Jak to coś złego to przepraszam. Nie jestem w ogóle okrętowym modelarzem, chociaż mam dobre wspomnienia z mojego Shimakaze i nie znam się specjalnie, ale na stronie tego sklepu jest promocja na włoski ciężki krążownik Gorizia w skali 1/350. Kosztuje 139zł, gdzie w innych sklepach liczą sobie lekko 300. Także ja się nie zastanawiałem i zakupiłem. Nie mam pojęcia jak wygląda merytorycznie, ale jak czytałem opinie to typowy Trumpeter (także coś tam by trzeba było poprawić). Mam nadzieję z że to nie jest cena za jakieś same blaszki xD, jutro go dostanę to zobaczę. W każdym razie chciałem się z wami tą informacją podzielić. Link https://www.banzaisf.ig.pl/promocje?func=productPage&wid=7438&pid=8484&cid=&prid= 2 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
sjr Napisano 9 Lipca 2023 Share Napisano 9 Lipca 2023 Wg mnie to fajny model, gdybym nie miał Zary to pewnie też bym się zdecydował Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
socjo1 Napisano 9 Lipca 2023 Share Napisano 9 Lipca 2023 O, ciekawy nius, wielkie dzięki! Orientujecie się, czy to nowość lub przynajmniej przyzwoity model, czy jakiś stary rupieć? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Vieh_san Napisano 9 Lipca 2023 Autor Share Napisano 9 Lipca 2023 1 minutę temu, socjo1 napisał: O, ciekawy nius, wielkie dzięki! Orientujecie się, czy to nowość lub przynajmniej przyzwoity model, czy jakiś stary rupieć? Według scalemates to jest model z 2021r. na podstawie Zary z 2017 https://www.scalemates.com/kits/trumpeter-05349-italian-heavy-cruiser-gorizia--1329436 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Jaro Napisano 9 Lipca 2023 Share Napisano 9 Lipca 2023 (edytowane) Chodzi o Banzai?Na aledrogo kupiłem od nich Vittorio Veneto za 220 i Colombo za 102 zł,w 1/350,w sklepie mieli jeszcze taniej ale mam smarta Edytowane 9 Lipca 2023 przez Jaro Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
cdarek Napisano 10 Lipca 2023 Share Napisano 10 Lipca 2023 dzięki za podpowiedź, cena super, skorzystałem Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Vieh_san Napisano 10 Lipca 2023 Autor Share Napisano 10 Lipca 2023 13 godzin temu, Jaro napisał: Chodzi o Banzai?Na aledrogo kupiłem od nich Vittorio Veneto za 220 i Colombo za 102 zł,w 1/350,w sklepie mieli jeszcze taniej ale mam smarta Tak, Banzai. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
socjo1 Napisano 11 Lipca 2023 Share Napisano 11 Lipca 2023 (edytowane) W dniu 10.07.2023 o 15:20, Vieh_san napisał: Tak, Banzai. I jak wrażenia z rozpaku? Skusiłem się i ja, wypada podziękować. Żonie tłumacze, że to przez kolegę, to on winien. Sam też tak sobie tłumacze Swoją drogą Włosi ładne te swoje okręty potrafili projektować - i kamuflaż też kozacki... Edytowane 11 Lipca 2023 przez socjo1 1 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Vieh_san Napisano 11 Lipca 2023 Autor Share Napisano 11 Lipca 2023 (edytowane) Godzinę temu, socjo1 napisał: I jak wrażenia z rozpaku? Skusiłem się i ja, wypada podziękować. Żonie tłumacze, że to przez kolegę, to on winien. Sam też tak sobie tłumacze Swoją drogą Włosi ładne te swoje okręty potrafili projektować - i kamuflaż też kozacki... Hehehehe, niech będzie na mnie . No ja tak na okrętach to średnio się znam, ale zrobiłem teraz na szybko foty. Przepraszam, że takie marne, ale dzisiaj jestem wyrąbany i nie chciało mi się całości rozpakowywać z folii. @socjo1 jakbyś chciał foto czegoś konkretnego to mi powiedz. Jak dla mnie sprawia dobre wrażenie. Nie oglądałem drobnych części, które są owinięte dla osłony. Jest kolorowa broszura w której jest opisany ten okręt, na drugiej stronie są informacje chyba o jakiś nowościach z tego 2021r. Oddzielna kolorowa kartka z malowaniem i instrukcja. Są 4 arkusze z blaszkami. No jak dla mnie to jest luj, bo ma ponad pół metra długości. Edytowane 11 Lipca 2023 przez Vieh_san 1 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
socjo1 Napisano 11 Lipca 2023 Share Napisano 11 Lipca 2023 Sprawia dobre wrażenie. Odlotowy jest ten hangar na wodnosamolot pod dziobowym pokładem. Dzięki! Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Vieh_san Napisano 11 Lipca 2023 Autor Share Napisano 11 Lipca 2023 spoko orinoko. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Jaro Napisano 12 Lipca 2023 Share Napisano 12 Lipca 2023 (edytowane) Ja za swoją Gorizia w ubiegłym roku dałem prawie trzy stówy,aż kusiło kupić drugi raz za tą cenę. Colombo i Vittorio Veneto zniknęły już jakiś czas temu a było ich sporo,swoją drogą ciekawe co ich motywuje do takich promocji skoro Fiume mają za dwie i pół stówy, i tak tanio,ale nie aż tak,a wypraski prawie te same. Edytowane 12 Lipca 2023 przez Jaro Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Vieh_san Napisano 12 Lipca 2023 Autor Share Napisano 12 Lipca 2023 18 godzin temu, Jaro napisał: Ja za swoją Gorizia w ubiegłym roku dałem prawie trzy stówy,aż kusiło kupić drugi raz za tą cenę. Colombo i Vittorio Veneto zniknęły już jakiś czas temu a było ich sporo,swoją drogą ciekawe co ich motywuje do takich promocji skoro Fiume mają za dwie i pół stówy, i tak tanio,ale nie aż tak,a wypraski prawie te same. Nie mam pojęcia co ich motywuje, ale dostałem (wydaje mi się) kompletny model ;D Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Jaro Napisano 13 Lipca 2023 Share Napisano 13 Lipca 2023 Moje też są w porządku,nawet pudełka nie draśnięte,szczerze,chętnie będę korzystał ,oby więcej takich:).Tylko rodzi się w bani ciche pytanie,skoro sprzedają tanio to i tak muszą na tym zarobić,a skoro tak to co jest z cenami u innych? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Vieh_san Napisano 13 Lipca 2023 Autor Share Napisano 13 Lipca 2023 (edytowane) Godzinę temu, Jaro napisał: Moje też są w porządku,nawet pudełka nie draśnięte,szczerze,chętnie będę korzystał ,oby więcej takich:).Tylko rodzi się w bani ciche pytanie,skoro sprzedają tanio to i tak muszą na tym zarobić,a skoro tak to co jest z cenami u innych? Jest to co najmniej niepokojące. Chyba, że to jest sposób na przyciągnięcie nowych klientów i w dłuższej perspektywie mieć zysk. Te inne promocje nie zwróciły mojej uwagi tak bardzo. PS. Ale teraz widzę, że chyba normalne ceny mają wyższe. Na przykład za samolot An-14 w 1/72 z Amodelu życzą sobie 189zł, a na mojehobby jest za 140zł. PS2. Za to SBD-3 z Flyhawka w 1/72 na banzai za 99, a mojehobby 120. Teraz już nic nie rozumiem xD Edytowane 13 Lipca 2023 przez Vieh_san Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Jaro Napisano 13 Lipca 2023 Share Napisano 13 Lipca 2023 Cóż,pewnie się nie dowiemy,pozostaje robić jak w przysłowiu:darowanemu koniu nie zagląda się w zęby:) 1 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
socjo1 Napisano 13 Lipca 2023 Share Napisano 13 Lipca 2023 Poza tym pamiętajcie Koledzy, że nadmiar ciekawości grozi dostaniem kociego pyska! Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Szydercza Gała Napisano 13 Lipca 2023 Share Napisano 13 Lipca 2023 Jak to mówią, mniej wiesz dłużej żyjesz Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Vieh_san Napisano 13 Lipca 2023 Autor Share Napisano 13 Lipca 2023 Zgadzam się, nie ma co za dużo dociekać już. Jest jak jest i trzeba z tym żyć ;D w tym wypadku wcale nie tak źle. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Rekomendowane odpowiedzi