p2288 Napisano 15 Lipca 2023 Autor Share Napisano 15 Lipca 2023 1 godzinę temu, greatgonzo napisał: przypominała klasyczny przypadek z dziewczyną, którą oczywiście mamy, ale nikt jej nie widział bo chodzi do innej szkoły. ... W Kanadzie. Nie no spoko :). Kolege akurat mogliście zobaczyć w wątku który prowadził na modelworku o pz II 1:35 tamiya chyba africa corps. 1 godzinę temu, greatgonzo napisał: Nie wiem co oznaczają te cyferki Procon 289 jest chyba tylko z dyszą 0,3mm. Procon 270 to 0,2mm. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
p2288 Napisano 15 Lipca 2023 Autor Share Napisano 15 Lipca 2023 Mamy to! Kolega kupuje Procona!!! Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
marskan Napisano 27 Lipca 2023 Share Napisano 27 Lipca 2023 Cytat Jak odbierzesz przesyłkę, to podziel się tutaj swoimi doświadczeniami. No to mogę się podzielić doświadczeniami, bo właśnie przesyłka dotarła. 14 lipca - założyłem konto i dokonałem zamówienia na japońskim Amazonie 21 lipca - po wielu nieudanych próbach udało mi się dokonać płatności kartą - ten etap okazał się najtrudniejszą częścią zakupu ponieważ większość kart z polskich banków jest zabezpieczone i postrzega japoński Amazon jako próbę wyłudzenia dlatego te transakcje mogą być blokowane, straciłem na to prawie tydzień raz dziennie odbywa się próba pobrania z karty, a w niedzielę nie pracują 21 lipca - Amazon wysyła PS- 298 22 lipca - przesyłka we Frankfurcie 23 lipca - przesyłka w Lipsku 24 lipca - przesyłka w Warszawie 25 -26 lipca odprawa celna i małe zamieszanie, musiałem wysłać mailem skan oświadczenia, że zakup do celów prywatnych i nie zamierzam tego odsprzedawać 27 lipca - odebrałem Ostateczne rozliczenie kosztów: aerograf PS-289 kosztował 10 400,00 JPY, przesyłka 2590 JPY, razem 12 990 JPY z karty potrącono mi za to łącznie 370,09 zł (nie płaciłem za przewalutowanie) 2 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
radziu_82 Napisano 27 Lipca 2023 Share Napisano 27 Lipca 2023 Gratuluję zakupu. Oby dobrze służył przez wiele lat. 1 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
p2288 Napisano 1 Sierpnia 2023 Autor Share Napisano 1 Sierpnia 2023 Doszedł! Bardzo się cieszę. Wszystko poszło bez problemowo. Podpiąłem kartę (mBank) do konta. 3h po zamówieniu pobrało 357zł z konta. Nie płaciłem, za żadne przewalutowania itp. W tym miesiącu płaciłem w dolcach, rublach, jenach oraz juanach i nigdy nie było dodatkowych opłat. Obeszło się bez cła. Jedyny problem jaki napotkałem to był kurier który zaznaczał, że nie ma mnie w domu (brak odbioru) Ponimo faktu, że czekałem na niego jak pies przy drzwiach . A na drugi dzień nie wchodził pod dom tylko dzwonił na telefon, jak nie odebrałem to też zaznaczył, że mnie nie było. Koniec końców paczka została dostarczona. Wygrał fetysz dyszy 0,2mm :). Dziękuję wszykim za pomoc. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Super Moderator jawkers Napisano 1 Sierpnia 2023 Super Moderator Share Napisano 1 Sierpnia 2023 8 godzin temu, p2288 napisał: Doszedł! Będziesz Pan zadowolony. 2 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Rekomendowane odpowiedzi