halset Napisano 15 Lipca 2023 Share Napisano 15 Lipca 2023 (edytowane) Patrząc z zazdrością jak kolega @robertmodelarz przeciętnie w 14-17 dni rozprawia się z modelem, podczas gdy u mnie w podobnym tempie przybywa pudełek na stosie wstydu, postanowiłem zmierzyć się z czasem i przynajmniej spróbować coś skleić w podobnym tempie (przy okazji robiąc miejsce na kolejne okazje zakupowe z eBaya). Poza tym potrzebuję trochę odprężenia po półrocznej, nierównej walce z Uralem, i zanim wezmę się za podstawkę do niego chciałbym zrobić dla odmiany coś na szybko. Padło na Panterę A z Das Werk/Takom, prosto z pudła, czysto relaksacyjnie i bez szukania godzinami informacji o każdym możliwym detalu. Jedynie pokuszę się o zrobienie zimmeritu i może poprawię spawy. Dlatego biorąc pod uwagę moją niesamowitą wiedzę na temat, fanatyków niemieckiego zoo, ortodoksów i innych hardkorów uprzedzam już na wstępie żeby brali ten temat trochę na luzie Tak wygląda efekt dzisiejszych działań: Zdecydowałem się na takie malowanie, też zawsze to mniej roboty z 2 kolorami niż z trzema Skorzystam z okazji i zapytam, które z tych okrągłych pokryw powinienem zastosować? Edytowane 16 Lipca 2023 przez halset 8 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
robertmodelarz Napisano 15 Lipca 2023 Share Napisano 15 Lipca 2023 W modelarstwie jest wielka moc!!!! Panter i Tygrysów nigdy dosyć. Cążki w dłoń i do boju............ Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
halset Napisano 15 Lipca 2023 Autor Share Napisano 15 Lipca 2023 38 minut temu, robertmodelarz napisał: W modelarstwie jest wielka moc!!!! Panter i Tygrysów nigdy dosyć. Cążki w dłoń i do boju............ Trochę wstyd ale w czacie mojej (krótkiej bo krótkiej ale jednak) modelarskiej "kariery" nigdy nie zrobiłem Pantery. Kiedyś coś się przymierzałem ale w końcu nic z tego nie wyszło. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Bartosz Ciesielski Napisano 15 Lipca 2023 Share Napisano 15 Lipca 2023 Ta pantera ma wnętrze ? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
halset Napisano 15 Lipca 2023 Autor Share Napisano 15 Lipca 2023 44 minuty temu, Bartosz Ciesielski napisał: Ta pantera ma wnętrze ? Ta akurat nie ma. 1 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
zyziek Napisano 17 Lipca 2023 Share Napisano 17 Lipca 2023 Zasiadam do oglądania Chociaż sam na swoim stosie wstydu mam 2 Panterki G to jeszcze nie mam motywacji żeby je ruszyć, póki nie skończę poprzednich zaczętych modeli Apropo Twojej Panther, fartuchy ma z plastiku czy dali blaszki? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Thalgonis Napisano 17 Lipca 2023 Share Napisano 17 Lipca 2023 Jeżeli to przepak z Takoma, to uważaj na tylne spasowanie (okolice płyt nadsilnikowych) - dlatego na mojej (w duecie ze strabokranem) szmaty tak ładnie tam leżą 1 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
xoxsc Napisano 17 Lipca 2023 Share Napisano 17 Lipca 2023 Pantera to jedyny czołg, że mógłbym mieć w kolekcji i 50 sztuk w każdej możliwej wersji Będę stałym obserwującym Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Sebastian76 Napisano 17 Lipca 2023 Share Napisano 17 Lipca 2023 Trzymam kciuki! Właśnie też chciałem odpalić swój pierwszy tutejszy warsztat z moją panterką z Tacoma. No i mam wątpliwości, czy dla kolegów nie za dużo będzie tych panter Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Krzysiek12 Napisano 17 Lipca 2023 Share Napisano 17 Lipca 2023 Panther nigdy za wiele ! 1 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
MayonesEXG7 Napisano 18 Lipca 2023 Share Napisano 18 Lipca 2023 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
halset Napisano 19 Lipca 2023 Autor Share Napisano 19 Lipca 2023 W dniu 17.07.2023 o 08:43, zyziek napisał: Apropo Twojej Panther, fartuchy ma z plastiku czy dali blaszki? Plastik. W dniu 17.07.2023 o 16:11, Sebastian76 napisał: Trzymam kciuki! Właśnie też chciałem odpalić swój pierwszy tutejszy warsztat z moją panterką z Tacoma. No i mam wątpliwości, czy dla kolegów nie za dużo będzie tych panter Ty się nie zastanawiaj tylko odpalaj A tymczasem zmarnowałem trochę czasu na zabawę z zimmeritem z Milliputa, po czym stwierdziłem że tak mi się beznadziejnie z nim pracuję że zrywam i biorę się za green stuff. Tak to na razie wygląda, trochę podeschnie to wyrównam krawędzie i wykończę. Poza tym straciłem czas na rycie spawów tylko po to żeby i tak je potem przykryć zimmeritem Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Rafał B Napisano 20 Lipca 2023 Share Napisano 20 Lipca 2023 8 godzin temu, halset napisał: A tymczasem zmarnowałem trochę czasu na zabawę z zimmeritem z Milliputa, po czym stwierdziłem że tak mi się beznadziejnie z nim pracuję że zrywam i biorę się za green stuff. Tak to na razie wygląda, trochę podeschnie to wyrównam krawędzie i wykończę. Poza tym straciłem czas na rycie spawów tylko po to żeby i tak je potem przykryć zimmeritem Nooo, to Pantera faktycznie na szybko się zapowiada Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Sebastian76 Napisano 20 Lipca 2023 Share Napisano 20 Lipca 2023 13 godzin temu, halset napisał: Ty się nie zastanawiaj tylko odpalaj Przekonałeś mnie - Odpalam. Co do zimmerit-u wygląda super. U mnie ten zabieg nie będzie potrzebny bo już ma Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
halset Napisano 26 Lipca 2023 Autor Share Napisano 26 Lipca 2023 W tym momencie kolega @robertmodelarz pewnie byłby już w połowie malowania, mnie 5 dni zeżarł nieszczęsny zimmerit. Swoją drogą oto przykład jak nie należy wykonywać zimmeritu Teraz myślę że będzie z górki. 3 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
zyziek Napisano 26 Lipca 2023 Share Napisano 26 Lipca 2023 (edytowane) Ale lewa burta trochę grubszy zimmerit Ci wyszedł Edytowane 26 Lipca 2023 przez zyziek Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
halset Napisano 26 Lipca 2023 Autor Share Napisano 26 Lipca 2023 5 minut temu, zyziek napisał: Ale lewa burta trochę grubszy zimmerit Ci wyszedł Tak, ale akurat w tym miejscu będzie zasłonięty zapasowymi ogniwami więc zdecydowałem już się z tym nie męczyć. Na dole wanny w sumie mogłem w ogóle nie robić bo i tak przyjdą fartuchy i też wszystko zasłonią, no ale... brak optymalizacji pracy Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
zyziek Napisano 26 Lipca 2023 Share Napisano 26 Lipca 2023 Ano, tak to już z tym rękodziełem jest : D Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
robertmodelarz Napisano 26 Lipca 2023 Share Napisano 26 Lipca 2023 Nie jest žle, farba zrobi dobrą robotę. Ja nie posiadam stosownych umiejętności w tym temacie. Kupuję gotowe wyroby AtakModel. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
MayonesEXG7 Napisano 26 Lipca 2023 Share Napisano 26 Lipca 2023 (edytowane) Tank hunter robi Pantierę, to teraz wysyp kociaków na forum. Nic nie mam, to tego. Mój prawie " dokończony sherman " po roku czasu, czeka której tu pantierce w czółko z działka walnąć bo tak się lubili Ale czekaj, 10 dni i już hans zimmer orchestra położony to dobre tempo Ale ta dziura to z mojego 76mm ? taka penetra poszła aha Edytowane 26 Lipca 2023 przez MayonesEXG7 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Evildead Napisano 26 Lipca 2023 Share Napisano 26 Lipca 2023 4 minuty temu, MayonesEXG7 napisał: Ale ta dziura to z mojego 76mm ? taka penetra poszła aha Mówią ze pantera to najgorszy czołg był, komu tu wierzyć Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
MayonesEXG7 Napisano 26 Lipca 2023 Share Napisano 26 Lipca 2023 (edytowane) Ja to rozumiem tak jedzie pantiera : Potem, rycerz zbroi coś go boli ucieka Ała...to tylko 76mm przestań się mazać. Mogłeś na większy kaliber trafić Edytowane 26 Lipca 2023 przez MayonesEXG7 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
zyziek Napisano 26 Lipca 2023 Share Napisano 26 Lipca 2023 46 minut temu, MayonesEXG7 napisał: to teraz wysyp kociaków Sam się chyba pokuszę o zakup Panther ausf A przez niego tylko zastanawiam się której firmy Takom czy Meng? Na razie na warsztatach króluje Takom Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Evildead Napisano 26 Lipca 2023 Share Napisano 26 Lipca 2023 3 minuty temu, zyziek napisał: Sam się chyba pokuszę o zakup Panther ausf A przez niego tylko zastanawiam się której firmy Takom czy Meng? Na razie na warsztatach króluje Takom StuG poległ ?, Panter na pęczki.. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
zyziek Napisano 26 Lipca 2023 Share Napisano 26 Lipca 2023 Teraz, Evildead napisał: StuG poległ ?, Tylko który? 3 minuty temu, Evildead napisał: Panter na pęczki.. Sezon w pełni Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Rekomendowane odpowiedzi