Adalbertus80 Napisano 17 Lipca 2023 Share Napisano 17 Lipca 2023 (edytowane) Uszanowanie, Zgodnie z danym słowem przedstawiam dioramę morską w skali 1/700 dla której inspiracją było poniższe zdjęcie naszych niszczycieli wykonanie gdzieś na wodach brytyjskich w roku 1946. Diorama prezentuje się tak: A na końcu się pochwalę. Trzy tygodnie temu diorama ta zdobyła pierwszą nagrodę w kategorii Ships na wystawie West Anglia Scale Model Show 2023 w Littleport: Zaś w ostatni weekend została doceniona podczas Fen Model Show 2023 w Ely: Edytowane 18 Lipca 2023 przez Adalbertus80 Zastąpienie zdjęć lepszymi. 11 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
zaruk Napisano 18 Lipca 2023 Share Napisano 18 Lipca 2023 Jest klimat, podoba mi się Twoja diorama, wyróżnienia z pewnością zasłużone. Brakuje mi ostrości w dalszych rejonach zdjęć. Czy na oryginalnej fotce widzę polskie bandery na dziobach? 1 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Adalbertus80 Napisano 18 Lipca 2023 Autor Share Napisano 18 Lipca 2023 Tak, są tam na dziobach proporce MW zaś na rufach bandery. One u mnie też się pojawią, czekam aż do mnie dotrą. 1 1 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Adamo722 Napisano 18 Lipca 2023 Share Napisano 18 Lipca 2023 Gratki za skończenie i doprowadzenie projektu do końca. Scenka fajna podoba się . Laury zasłużone 1 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Sampo Napisano 18 Lipca 2023 Share Napisano 18 Lipca 2023 Świetna praca! Każdy okręt z osobna i jako całość świetnie się prezentuje. Gratuluję nagrody. Nasunęło mi się pytanie, a nie znalazłem odpowiedzi w warsztacie. Jakiej grubości linki zastosowałeś do olinowania? Na moje oko wygląda naturalnie, nie za grubo, tak w sam raz. 1 1 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Adalbertus80 Napisano 18 Lipca 2023 Autor Share Napisano 18 Lipca 2023 Po poście @zaruk przyjrzałem się wczoraj wrzuconym zdjęciom na dużym monitorze i zauważyłem to o czym pisał, jak również inne mankamenty, więc zastąpiłem je nowymi, mam nadzieję, że lepszymi. @Sampo stosuję nici UNI-Caenis 20 den. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Adalbertus80 Napisano 23 Lipca 2023 Autor Share Napisano 23 Lipca 2023 Jako bonus ciut lepsze zdjęcia od powyższych (zdecydowanie lepiej mi idzie robienie modeli niż fotografowanie ich). 3 1 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
cdarek Napisano 23 Lipca 2023 Share Napisano 23 Lipca 2023 Piękna jestem pod wrażeniem.... gratuluję 1 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Szydercza Gała Napisano 24 Lipca 2023 Share Napisano 24 Lipca 2023 Wojtku a gdzie są dziobowe flagsztoki na wszystkich trzech? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Adalbertus80 Napisano 24 Lipca 2023 Autor Share Napisano 24 Lipca 2023 (edytowane) Będą Na obecną chwilę straciłem trochę weny do zabawy, ale z czasem wszystko będzie jak należy. Edytowane 24 Lipca 2023 przez Adalbertus80 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
socjo1 Napisano 24 Lipca 2023 Share Napisano 24 Lipca 2023 (edytowane) Świetna praca, bardzo klimatyczna, z tą beczką, holownikiem i burą wodą. No i ważka historycznie. Świetny materiał do porównywania trzech różnych typów niszczycieli. Zazdraszczam, zwłaszcza obecności Błyskawicy w 1/700. Ciekawe, czy ktoś się kiedyś zlituje nad "trzystapięćdziesiątkowcami"? Nie chciałbyś jej pokazać na Britmodellerze? Edytowane 24 Lipca 2023 przez socjo1 1 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Rekomendowane odpowiedzi