Czerniawa Napisano 4 Września 2008 Share Napisano 4 Września 2008 Witam, dzisiaj zaczynam budowę Peterbilta. Na razie nie dodaję zdjęć, ponieważ nie jest dużo zrobione. A teraz przejdźmy do konkretów. Model będzie robiony z pudła, bez żadnych zmian. Natomiast po raz pierwszy chciałbym zroić instalacje w swoim modelu No i właśnie, prośba do was. Pamiętam, że gdzieś na forum, bodajże, elefantes dodawał schemat jak, gdzie i co ma być podłączone do ami trucków. Jeśli ktoś byłby w stanie załatwić coś takiego bardzo bym się odwdzięczył ;) . Relacja będzie szła poooowoli. Nie mam po co się spieszyć, a nie chcciałbym spierdzielić kilku rzeczy tak jak w poprzednich modelach. No to byłoby tyle. Pozdrawiam Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
paffko Napisano 4 Września 2008 Share Napisano 4 Września 2008 No to tylko czekamy na foty, a ja już z pełnym zaopatrzeniem siadam na widowni. Pozdrawiam Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Truckerek93 Napisano 5 Września 2008 Share Napisano 5 Września 2008 Widzie Paweł ze robisz tak jak mówiłeś, i kupiłeś tego Petka, życzę powodzenia i siadam koło paffko Pozdro dla Sycowa Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Czerniawa Napisano 7 Września 2008 Autor Share Napisano 7 Września 2008 Witam, no idzie jak idzie. czekam tylko na potrzebne farby i zaczynam malować silnik. Części zostały zaszpachlowane i wyszlifowane. Co prawda nie wiele ale zawsze coś. P.S. Zdjęcia są chyba mierne, ale postaram się zrobić innym aparatem. Ten, widać, jest jednak za dobry Pozdr Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
paffko Napisano 7 Września 2008 Share Napisano 7 Września 2008 Będziesz robił okablowanie ramy albo silnika?? Narazie wszystko wygląda cacy, zobaczymy jak pójdzie Ci malowanie i reszta składania. Pozdrawiam Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Czerniawa Napisano 7 Września 2008 Autor Share Napisano 7 Września 2008 Tak, będe robił okablowanie, co prawda po raz pierwszy no ale zobaczymy Pozdrawiam Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
paffko Napisano 7 Września 2008 Share Napisano 7 Września 2008 Tak, będe robił okablowanie, co prawda po raz pierwszy no ale zobaczymy Jak to mawiają...do odważnych świat należy nic się nie martw, w końcu musi być kiedyś ten pierwszy raz. Pozdrawiam Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Truckerek93 Napisano 9 Września 2008 Share Napisano 9 Września 2008 Otttooo Paffko ma racje, pierwszy raz nie musi być dokładny, ważne że jest. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
elefantes Napisano 17 Września 2008 Share Napisano 17 Września 2008 Podaje linka do schematu ale ty masz 3 osie z tyłu więc musisz to jakoś poprzerabiać http://public.fotki.com/modeltrucks25thscale/model_magazine_articles/car_modeller/cm03_sept_1990_truc/cm_1990_09_sep_01.html PS Prace idą całkiem nieźle Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Czerniawa Napisano 22 Października 2008 Autor Share Napisano 22 Października 2008 Niewiele, ale jest ;) Silniczek. P.S. Zdjęcia są chyba niewyraźne. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
misiek14pl Napisano 22 Października 2008 Share Napisano 22 Października 2008 Prace idą bardzo dobrze:) Pozdro Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Truckerek93 Napisano 22 Października 2008 Share Napisano 22 Października 2008 Paweł , nawet fajne to przybrudzenie silnika........ Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
KRUGER_MAN Napisano 22 Października 2008 Share Napisano 22 Października 2008 Widze chyba łączenie turbiny ... i to przybrudzenie jakieś nienaturalne Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Czerniawa Napisano 22 Października 2008 Autor Share Napisano 22 Października 2008 Łączeń nie ma. Przybrudzenia będą jescze porawione, wszystko w swoim czasie. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
eKrystian Napisano 22 Października 2008 Share Napisano 22 Października 2008 Ogólnie ok , ciekawie się rozpoczyna. Pozdrawiam,eKrystian Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Bodzio Napisano 22 Października 2008 Share Napisano 22 Października 2008 Fajnie że próbujesz coś dodać od siebie (ślady eksploatacyjne ) Tak trzymaj . Ja z chęcią będę tu zaglądał bo też powolutku zmierzam do pierwszego okablowania Pozdrawiam. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Czerniawa Napisano 20 Stycznia 2009 Autor Share Napisano 20 Stycznia 2009 Witam, pora ruszyć temat. Od razu mówię, że zdjęcia dodam jutro. Co zrobiłem przy modelu: - rama (do pomalowania podkładem) - silnik - trochę pomalowanego wnętrza - oczywiście silnik - instalacja (niedokończona), dzięki za pomoc elefantesa - cdn No więc mamy ferie. Postaram się zrobić jak najwięcej. Oczywiście nie za szybko, żeby nie spierdzielić modelu Mam nadzieję, że w czasie dodawania kolejnych zdjęć i relacji, będę mógł liczyć na pomoc Szanownych Kolegów z forum Może trochę o kolorystyce. Silnik jest już pomalowany. Wnętrze będzie beżowo/ochrowe, rama będzie czerwona, natomiast kasta i sleeper taki jak na pudle, czyli ciemnoniebieski. Zastanawiam się nad zbiornikami paliwa, mianowicie czy zeskrobać chrom ( oprócz obejm, czy jak to się tam zwie ) i pomalować na kolor kasty. Co o tym sądzicie ? No i naczepa. Hmm... Chyba nie będzie, trochę dziwnie, bo byłby to mój pierwszy truck bez naczepy. Muszę się zastanowić. Jakieś propozycje ? To by było na tyle. Wszelkie sugestie i komentarze mile widziane Pozdr. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Bodzio Napisano 20 Stycznia 2009 Share Napisano 20 Stycznia 2009 No więc mamy ferie Kto ma ferie to ma ... Żeby po oceniać trzeba jednak czekać do jutra ,bo bez fotek to trochę tak lipnie ... Jedynie to można życzyć powodzonka w dalszym malowaniu Pozdrawiam. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
tornado Napisano 20 Stycznia 2009 Share Napisano 20 Stycznia 2009 No i naczepa. Hmm... Chyba nie będzie, trochę dziwnie, bo byłby to mój pierwszy truck bez naczepy. Muszę się zastanowić. Jakieś propozycje ? Robiłem przymiarki Alaskan'a z różnymi naczepami, w/g mnie najlepiej prezentuje się z lovboy'em. Ewentualnie flatbed też by pasował Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Mechanik Napisano 21 Stycznia 2009 Share Napisano 21 Stycznia 2009 Witam powodzenia w budowie modelu narazie wszystko jest OK Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Mipan Napisano 21 Stycznia 2009 Share Napisano 21 Stycznia 2009 Nie powinieneś na silniku robić śladów rdzy!!!!!!!tam zawsze jest tłusto,więc popraw rdzę na ślady po oleju i kurz Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Czerniawa Napisano 21 Stycznia 2009 Autor Share Napisano 21 Stycznia 2009 Postaram się coś z tym zrobić Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Szakal85 Napisano 21 Stycznia 2009 Share Napisano 21 Stycznia 2009 Są jakieś zdjęcia bo ja żadnych nie widzę :( Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Czerniawa Napisano 21 Stycznia 2009 Autor Share Napisano 21 Stycznia 2009 Niestety dzisiaj zdjęć nie będzie Jutro wrzucę na 100%. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Czerniawa Napisano 22 Stycznia 2009 Autor Share Napisano 22 Stycznia 2009 O zgrozo! Zapowiada się najgorszy model! Nie mam już siły. Nic mi ni wychodzi Jescze na dodatek posypał mi się aerograf... Będę musiał sobie zrobić dłuższą przerwę w modelarstwie. Rama: Chłodnica: Trochę wnętrza: To by było na tyle. P.S. Nawet zdjęcia mi nie wychodzą. P.S. II Przepraszam za musztardę w tle. Pozdrawiam Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Rekomendowane odpowiedzi