Evildead Napisano 23 Marca Share Napisano 23 Marca 47 minut temu, Thalgonis napisał: Dzisiejsza blacharka... No, to właściwie został tylko główny pokład do „obróbki skrawaniem” PS. edkowe relingi są trochę „idiotycznie” zaprojektowane... Z jednej strony niektóre ich fragmenty są od razu „ na swoich miesjcach” podczas podklejania jakiegoś pokładu. Z drugiej strony operowanie później takim „gotowcem” to k...urtyna człowieka (d)opada... Nie ma możliwości, żeby nic się nie urwało... PS. tak, wiem, brak doświadczenia też robi swoje Grunt to się uczyć nowego, jest progres, relingi to podstawa to wiadomo muszą być 1 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Thalgonis Napisano 23 Marca Autor Share Napisano 23 Marca (edytowane) 31 minut temu, M.A.V. napisał: bo relingi to się klei NA KOŃCU !!! MAV - ale ja to, wiem! Chodziło mi o to, że edek dał przy pokładach od razu przeczepione na swoim miejscu relingi, wystarczy odgiąć. Ale tylko przy pokładach na kolejnych nadbudówkach. Główne relingi są osobno i dlatego ich jeszcze nie mam doklejonych Np. takie coś (pokłady mam już przyklejone ale tu jest przykład montażu edkowych relingów ): Tak, nadbudówki są na sucho, tylko do zdjęcia - teraz każda osobno będzie malowana. Zastanowię się jeszcze czy to „norweskie” kamo malować także osobno na każdym poziomie nadbudówki, czy jednak po sklejeniu całości (ale wtedy to wchodzi w rachubę chyba tylko pędzelek). Edytowane 23 Marca przez Thalgonis Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Thalgonis Napisano 24 Marca Autor Share Napisano 24 Marca Przy takiej powierzchni blach polecicie jakiś primer do metalu, czy olać to i walić bezpośrednio na wszystko? Posiadam: surfacer od mr.hobby (ale 500 więc chyba za gruby na okręty), podkład od MRP i podkład od MissionModels… Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
taltos1 Napisano 24 Marca Share Napisano 24 Marca Bry, może się przyda... Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Thalgonis Napisano 24 Marca Autor Share Napisano 24 Marca To już jest na wcżeśniejszych stronach, ale dziękuję Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Thalgonis Napisano 26 Marca Autor Share Napisano 26 Marca Dwa pytanka: 1. ma ktoś tę pozycję? Potrzebuję tylko rzutu/szkicu na dziób (włącznie z widocznym - jeżeli jest pokazany - aktywnym sonarem z przodu) 2. ew. „kafelkowanie” jest wogóle gdziekolwiek uwidocznione czy jest to czysto modelarskie uatrakcyjnienie modelu? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
M.A.V. Napisano 26 Marca Share Napisano 26 Marca 3 godziny temu, Thalgonis napisał: 1. ma ktoś tę pozycję? tego nie mam , ale ma to jak wrócę do domu po robocie to się odezwę - ale to po 20 1 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Rekomendowane odpowiedzi