kopernik Napisano 7 Kwietnia 2024 Autor Napisano 7 Kwietnia 2024 Według autora, próbne składanie. Skala 1:32. Cytuj
Grzes Napisano 7 Kwietnia 2024 Napisano 7 Kwietnia 2024 56 minut temu, kopernik napisał: Kurcze, expresowo to idzie... Cytuj
kopernik Napisano 10 Kwietnia 2024 Autor Napisano 10 Kwietnia 2024 (edytowane) Gotowy model, 1:32. Terminy realizacji zamówień faktycznie, wydłużają się. Moce przerobowe nie są chyba gotowe na taką ilość zamówień. Więcej zdjęć modelu na str projektanta/producenta ( zamieszczone pochodzi z tego źródła ) Edytowane 10 Kwietnia 2024 przez kopernik Cytuj
Grzes Napisano 10 Kwietnia 2024 Napisano 10 Kwietnia 2024 @kopernik jak jest więcej zdjęć tego Sm-2 to prosiłbym. Cytuj
kopernik Napisano 10 Kwietnia 2024 Autor Napisano 10 Kwietnia 2024 Proszę. Model podobno sklejony prosto z pudła. Autor zapowiada, że nie będzie skali 1:72. Cytuj
Grzes Napisano 10 Kwietnia 2024 Napisano 10 Kwietnia 2024 (edytowane) 11 minut temu, kopernik napisał: Proszę Dzięki 11 minut temu, kopernik napisał: Autor zapowiada, że nie będzie skali 1:72 Ciekawe czemu? Ale jak nie, to nie. Mam go w du... pupie Edytowane 10 Kwietnia 2024 przez Grzes 1 Cytuj
kopernik Napisano 10 Kwietnia 2024 Autor Napisano 10 Kwietnia 2024 17 minut temu, Grzes napisał: Dzięki Ciekawe czemu? Ale jak nie, to nie. Mam go w du... pupie Info z dyskusji : W 1:72 chyba nie będę robił, bo będzie problem z strasznie cienkimi ramkami szyb; Ja wydrukuję tylko wklejenie szkła w 1:72 słabo widzę Cytuj
kopernik Napisano 10 Kwietnia 2024 Autor Napisano 10 Kwietnia 2024 21 minut temu, Grzes napisał: Ale jak nie, to nie. Mam go w du... pupie A ja mam Broplana i musi wystarczyć. Do leżenia w szafie może być, nawet nie wiem kiedy może trafić na warsztat 1 Cytuj
Grzes Napisano 10 Kwietnia 2024 Napisano 10 Kwietnia 2024 Teraz, kopernik napisał: A ja mam Broplana Ja również, dlatego luzik Cytuj
BRAVO112 Napisano 11 Kwietnia 2024 Napisano 11 Kwietnia 2024 szkoda tylko, ze w tle balagan u mnie na warsztacie takiego nie ma, a zeby zaprezentoeac zrobiony model ( jako reklame ),ktory wyglada niezle ( ! ), mozna by troche posprzatac, albo wyniesc model na trawnik Cytuj
rymulus Napisano 11 Kwietnia 2024 Napisano 11 Kwietnia 2024 13 godzin temu, kopernik napisał: Info z dyskusji : W 1:72 chyba nie będę robił, bo będzie problem z strasznie cienkimi ramkami szyb; Ja wydrukuję tylko wklejenie szkła w 1:72 słabo widzę To chyba mądra decyzja bo jak widać już w 1/32 spasowanie szyb jest delikatnie mówiąc rozczarowujące. Cytuj
BRAVO112 Napisano 11 Kwietnia 2024 Napisano 11 Kwietnia 2024 " dach " i nos robilbym juz z przezroczystego plastiku i maskowal "okna" dach jest plaski, wiec zaden problem, a nos to juz wytloczka Co z reszta? to juz trzeba by pokombinowac, jak na przyklad z Wilga os Amodela... Cytuj
Piotr Dmitruk Napisano 11 Kwietnia 2024 Napisano 11 Kwietnia 2024 17 godzin temu, kopernik napisał: Proszę. Model podobno sklejony prosto z pudła. Autor zapowiada, że nie będzie skali 1:72. Z rozmowy z autorem wynika że może jednak będzie, ma wypróbować inny sposób na ramki Cytuj
India Napisano 11 Kwietnia 2024 Napisano 11 Kwietnia 2024 Kochani, coś się tu smutno-dziwne dzieje. A to w pupie, a to porządek za modelem. Człowiek coś robi, ocenia logicznie, czego może się podjąć. Czasem łapie się za model bez dobrej dokumentacji i ma spory oper.. Ale coś robi i chwała mu za to. Komentujący? Już niekoniecznie mają coś na swoim fizycznym koncie... 4 1 Cytuj
kopernik Napisano 11 Kwietnia 2024 Autor Napisano 11 Kwietnia 2024 No i jest też wersja z gondolami ( więcej zdjęć str Art of Trans ). Cytuj
kopernik Napisano 11 Kwietnia 2024 Autor Napisano 11 Kwietnia 2024 8 godzin temu, BRAVO112 napisał: szkoda tylko, ze w tle balagan u mnie na warsztacie takiego nie ma, a zeby zaprezentoeac zrobiony model ( jako reklame ),ktory wyglada niezle ( ! ), mozna by troche posprzatac, albo wyniesc model na trawnik Ale można też podpatrzeć co tam na warsztacie jest używane ... A model czysto sklejony, schludnie, nic nie czepia się farby ani nie przywiera do oszklenia. Nie widać śmieci i całego bajzlu po wycinaniu, szlifowaniu , rozlanych farb itd ... Cytuj
BRAVO112 Napisano 11 Kwietnia 2024 Napisano 11 Kwietnia 2024 no ten z gondolami juz wyniesiony na trawnik 14 minut temu, kopernik napisał: Ale można też podpatrzeć co tam na warsztacie jest używane noooo aceton nie zakrecony.... 2 Cytuj
Grzes Napisano 11 Kwietnia 2024 Napisano 11 Kwietnia 2024 3 godziny temu, India napisał: Kochani, coś się tu smutno-dziwne dzieje. A to w pupie, Ojtam, nie bierz moich słów tak dosłownie. To tylko szybka reakcja na rezygnację z robienia Sm-2 w skali 1:72. 3 godziny temu, India napisał: Ale coś robi i chwała mu za to Dlatego też nigdzie nie krytykuję tego co i jak robi, a jedynie z ciekawością obserwuję. Cytuj
kopernik Napisano 11 Kwietnia 2024 Autor Napisano 11 Kwietnia 2024 Godzinę temu, BRAVO112 napisał: no ten z gondolami juz wyniesiony na trawnik noooo aceton nie zakrecony.... Pewnie był też bez kapci. Bez sensu. Jaki wpływ na prezentację całkowicie swojego projektu ma niezakręcony aceton ? Cytuj
JJ62 Napisano 12 Kwietnia 2024 Napisano 12 Kwietnia 2024 10 godzin temu, kopernik napisał: Jaki wpływ na prezentację całkowicie swojego projektu ma niezakręcony aceton ? Nie wiesz? Jak nie wdychałeś to nie zauważasz, że świat staje się piękniejszy, śpiewają ptaszki, wokół kwiaty... Cytuj
India Napisano 12 Kwietnia 2024 Napisano 12 Kwietnia 2024 I dzięki tym zapachom człowiek opracował tyle modeli naszych samolotów i teraz, śmigłowców. Teraz żart: i z powodu stężenia, tychże występują czasami błędy . ( Koniec żartu). PS, A na serio - szacun. Cytuj
TM48 Napisano 12 Kwietnia 2024 Napisano 12 Kwietnia 2024 12 godzin temu, kopernik napisał: Jaki wpływ na prezentację całkowicie swojego projektu ma niezakręcony aceton ? Żaden, tak jak prezentacja na zaśmieconym stole, a sam mam nawet gorszy. Tyle, że to świadczy o poczuciu estetyki i lenistwie autora któremu nie chce się dać kawałek białego tła i zrobić w miarę porządnych i wyraźnych zdjęć do oceny modelu. Co klient ma sądzić o estetyce modeli w takim kontekście? 4 Cytuj
BRAVO112 Napisano 12 Kwietnia 2024 Napisano 12 Kwietnia 2024 13 godzin temu, kopernik napisał: Jaki wpływ na prezentację całkowicie swojego projektu ma niezakręcony aceton ? zaden po prostu obserwowalem warsztat... Cytuj
kopernik Napisano 12 Kwietnia 2024 Autor Napisano 12 Kwietnia 2024 (edytowane) No to popatrzcie co w bajzlu powstaje. Ruszył kolejny projekt . Docelowo ma to być PZL M-20 Mewa. Co wyjdzie, zobaczymy . Edytowane 12 Kwietnia 2024 przez kopernik Cytuj
India Napisano 12 Kwietnia 2024 Napisano 12 Kwietnia 2024 Czyli i powinna być Iskierka. To w końcu składak z elementów Mewy. 1 Cytuj
Rekomendowane odpowiedzi