kopernik Napisano 7 Kwietnia Autor Share Napisano 7 Kwietnia Według autora, próbne składanie. Skala 1:32. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Grzes Napisano 7 Kwietnia Share Napisano 7 Kwietnia 56 minut temu, kopernik napisał: Kurcze, expresowo to idzie... Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
kopernik Napisano 10 Kwietnia Autor Share Napisano 10 Kwietnia (edytowane) Gotowy model, 1:32. Terminy realizacji zamówień faktycznie, wydłużają się. Moce przerobowe nie są chyba gotowe na taką ilość zamówień. Więcej zdjęć modelu na str projektanta/producenta ( zamieszczone pochodzi z tego źródła ) Edytowane 10 Kwietnia przez kopernik Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Grzes Napisano 10 Kwietnia Share Napisano 10 Kwietnia @kopernik jak jest więcej zdjęć tego Sm-2 to prosiłbym. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
kopernik Napisano 10 Kwietnia Autor Share Napisano 10 Kwietnia Proszę. Model podobno sklejony prosto z pudła. Autor zapowiada, że nie będzie skali 1:72. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Grzes Napisano 10 Kwietnia Share Napisano 10 Kwietnia (edytowane) 11 minut temu, kopernik napisał: Proszę Dzięki 11 minut temu, kopernik napisał: Autor zapowiada, że nie będzie skali 1:72 Ciekawe czemu? Ale jak nie, to nie. Mam go w du... pupie Edytowane 10 Kwietnia przez Grzes 1 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
kopernik Napisano 10 Kwietnia Autor Share Napisano 10 Kwietnia 17 minut temu, Grzes napisał: Dzięki Ciekawe czemu? Ale jak nie, to nie. Mam go w du... pupie Info z dyskusji : W 1:72 chyba nie będę robił, bo będzie problem z strasznie cienkimi ramkami szyb; Ja wydrukuję tylko wklejenie szkła w 1:72 słabo widzę Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
kopernik Napisano 10 Kwietnia Autor Share Napisano 10 Kwietnia 21 minut temu, Grzes napisał: Ale jak nie, to nie. Mam go w du... pupie A ja mam Broplana i musi wystarczyć. Do leżenia w szafie może być, nawet nie wiem kiedy może trafić na warsztat 1 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Grzes Napisano 10 Kwietnia Share Napisano 10 Kwietnia Teraz, kopernik napisał: A ja mam Broplana Ja również, dlatego luzik Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
BRAVO112 Napisano 11 Kwietnia Share Napisano 11 Kwietnia szkoda tylko, ze w tle balagan u mnie na warsztacie takiego nie ma, a zeby zaprezentoeac zrobiony model ( jako reklame ),ktory wyglada niezle ( ! ), mozna by troche posprzatac, albo wyniesc model na trawnik Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
rymulus Napisano 11 Kwietnia Share Napisano 11 Kwietnia 13 godzin temu, kopernik napisał: Info z dyskusji : W 1:72 chyba nie będę robił, bo będzie problem z strasznie cienkimi ramkami szyb; Ja wydrukuję tylko wklejenie szkła w 1:72 słabo widzę To chyba mądra decyzja bo jak widać już w 1/32 spasowanie szyb jest delikatnie mówiąc rozczarowujące. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
BRAVO112 Napisano 11 Kwietnia Share Napisano 11 Kwietnia " dach " i nos robilbym juz z przezroczystego plastiku i maskowal "okna" dach jest plaski, wiec zaden problem, a nos to juz wytloczka Co z reszta? to juz trzeba by pokombinowac, jak na przyklad z Wilga os Amodela... Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Piotr Dmitruk Napisano 11 Kwietnia Share Napisano 11 Kwietnia 17 godzin temu, kopernik napisał: Proszę. Model podobno sklejony prosto z pudła. Autor zapowiada, że nie będzie skali 1:72. Z rozmowy z autorem wynika że może jednak będzie, ma wypróbować inny sposób na ramki Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
India Napisano 11 Kwietnia Share Napisano 11 Kwietnia Kochani, coś się tu smutno-dziwne dzieje. A to w pupie, a to porządek za modelem. Człowiek coś robi, ocenia logicznie, czego może się podjąć. Czasem łapie się za model bez dobrej dokumentacji i ma spory oper.. Ale coś robi i chwała mu za to. Komentujący? Już niekoniecznie mają coś na swoim fizycznym koncie... 4 1 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
kopernik Napisano 11 Kwietnia Autor Share Napisano 11 Kwietnia No i jest też wersja z gondolami ( więcej zdjęć str Art of Trans ). Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
kopernik Napisano 11 Kwietnia Autor Share Napisano 11 Kwietnia 8 godzin temu, BRAVO112 napisał: szkoda tylko, ze w tle balagan u mnie na warsztacie takiego nie ma, a zeby zaprezentoeac zrobiony model ( jako reklame ),ktory wyglada niezle ( ! ), mozna by troche posprzatac, albo wyniesc model na trawnik Ale można też podpatrzeć co tam na warsztacie jest używane ... A model czysto sklejony, schludnie, nic nie czepia się farby ani nie przywiera do oszklenia. Nie widać śmieci i całego bajzlu po wycinaniu, szlifowaniu , rozlanych farb itd ... Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
BRAVO112 Napisano 11 Kwietnia Share Napisano 11 Kwietnia no ten z gondolami juz wyniesiony na trawnik 14 minut temu, kopernik napisał: Ale można też podpatrzeć co tam na warsztacie jest używane noooo aceton nie zakrecony.... 2 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Grzes Napisano 11 Kwietnia Share Napisano 11 Kwietnia 3 godziny temu, India napisał: Kochani, coś się tu smutno-dziwne dzieje. A to w pupie, Ojtam, nie bierz moich słów tak dosłownie. To tylko szybka reakcja na rezygnację z robienia Sm-2 w skali 1:72. 3 godziny temu, India napisał: Ale coś robi i chwała mu za to Dlatego też nigdzie nie krytykuję tego co i jak robi, a jedynie z ciekawością obserwuję. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
kopernik Napisano 11 Kwietnia Autor Share Napisano 11 Kwietnia Godzinę temu, BRAVO112 napisał: no ten z gondolami juz wyniesiony na trawnik noooo aceton nie zakrecony.... Pewnie był też bez kapci. Bez sensu. Jaki wpływ na prezentację całkowicie swojego projektu ma niezakręcony aceton ? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
JJ62 Napisano 12 Kwietnia Share Napisano 12 Kwietnia 10 godzin temu, kopernik napisał: Jaki wpływ na prezentację całkowicie swojego projektu ma niezakręcony aceton ? Nie wiesz? Jak nie wdychałeś to nie zauważasz, że świat staje się piękniejszy, śpiewają ptaszki, wokół kwiaty... Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
India Napisano 12 Kwietnia Share Napisano 12 Kwietnia I dzięki tym zapachom człowiek opracował tyle modeli naszych samolotów i teraz, śmigłowców. Teraz żart: i z powodu stężenia, tychże występują czasami błędy . ( Koniec żartu). PS, A na serio - szacun. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
TM48 Napisano 12 Kwietnia Share Napisano 12 Kwietnia 12 godzin temu, kopernik napisał: Jaki wpływ na prezentację całkowicie swojego projektu ma niezakręcony aceton ? Żaden, tak jak prezentacja na zaśmieconym stole, a sam mam nawet gorszy. Tyle, że to świadczy o poczuciu estetyki i lenistwie autora któremu nie chce się dać kawałek białego tła i zrobić w miarę porządnych i wyraźnych zdjęć do oceny modelu. Co klient ma sądzić o estetyce modeli w takim kontekście? 4 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
BRAVO112 Napisano 12 Kwietnia Share Napisano 12 Kwietnia 13 godzin temu, kopernik napisał: Jaki wpływ na prezentację całkowicie swojego projektu ma niezakręcony aceton ? zaden po prostu obserwowalem warsztat... Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
kopernik Napisano 12 Kwietnia Autor Share Napisano 12 Kwietnia (edytowane) No to popatrzcie co w bajzlu powstaje. Ruszył kolejny projekt . Docelowo ma to być PZL M-20 Mewa. Co wyjdzie, zobaczymy . Edytowane 12 Kwietnia przez kopernik Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
India Napisano 12 Kwietnia Share Napisano 12 Kwietnia Czyli i powinna być Iskierka. To w końcu składak z elementów Mewy. 1 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Rekomendowane odpowiedzi