Mateusz_ Napisano 9 Października 2023 Share Napisano 9 Października 2023 (edytowane) Czesc, ta galeria witam sie z forum. Kiedyś wpadłem na pomysł wrócić do tego hobby z czasów podstawówki. Kupiłem ten model i skończenie go zajęło mi bardzo długo. Ale w końcu się udało. Pierwszy i mam nadzieje nie ostatni, bo kolejny już się maluje. Zestaw Trumpeter 00312 Russian KV-2 Siatki eduardo Metalowa lufa Droga była dluga: -siatki zakładałem trzykrotnie i dopiero drugi zupełnie nowy zestaw „jakos wyszedł” -malowany 3 razy, pierwszy wyszedł zle, za drugim razem przy ostatnich poprawkach zaplułem pol modelu, -końcowa walka z jedna gasienica, nie wiem co złe zrobiłem ale jest ostatecznie sklejona na sztywno CA i widać ze nie układa się tak jak powinna, ale już nie ruszam, Błędy: - gąsienice - niewyszlifowane dokładnie wszystkie kolka - wyszło na późnym etapie - linki robione z drutu, zamiast kupować gotowce - poniosło mnie na etapie „uszkodzeń” Edytowane 25 Października 2023 przez Mateusz_ Podmiana zdjec na inny hosting 4 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
halset Napisano 10 Października 2023 Share Napisano 10 Października 2023 (edytowane) No to może ja. Jak na pierwszy model to jest ok, widać początki modulacji, widać 2-kolorowe obicia, widać też że mogłeś posiedzieć nad nim dłużej i nie spieszyć się z galerią Efekty są trochę nieproporcjonalnie duże do skali modelu, odpryski mogłyby być mniejsze i tak dalej. Dobre rezultaty potrzebują czasu. Pierwsze koty za płoty, załóż warsztat dla następnego modelu i na pewno koledzy będą podpowiadać. Swoją drogą to bardzo wdzięczny model pomimo niskiej ceny, bardzo fajnie się klei. Edytowane 10 Października 2023 przez halset Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
M.A.V. Napisano 10 Października 2023 Share Napisano 10 Października 2023 Jak decydujesz się robić galerię to przydałoby się zrobić lepsze zdjęcia ---> oświetlenie do poprawy W dniu 9.10.2023 o 19:22, Mateusz_ napisał: Z fotografia mam zero do czynienia, aparat w telefonie, bawiłem się tez trochę światłem dlatego takie różnice miedzy zdjęciami. polecam przeczytać ten wątek - tu jest b.dużo pomocnych wskazówek : 1 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Mateusz_ Napisano 25 Października 2023 Autor Share Napisano 25 Października 2023 (edytowane) Fotosik uznał ze przekroczyłem limit zdjęć i zawiesił wyświetlanie, zamiast tylko zmienić hosting zrobiłem nowe zdjęcia zmieniając parę rzeczy w oświetleniu. Mam nadzieje ze teraz jest lepiej. Dzięki za dotychczasowe opinie Edytowane 25 Października 2023 przez Mateusz_ Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Evildead Napisano 25 Października 2023 Share Napisano 25 Października 2023 (edytowane) No lepiej niż było, brudzenie wygląda dosyć spójnie, poobijany faktycznie za bardzo, kolor jak kolor,,zielony, pasowała by chyba jakaś podstawka do tego. Edytowane 25 Października 2023 przez Evildead Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Markuz Napisano 3 Listopada 2023 Share Napisano 3 Listopada 2023 Jak na pierwszy model to nie ma co wyliczać niuansów. W mojej ocenie jest ok Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Bartosz Ciesielski Napisano 7 Listopada 2023 Share Napisano 7 Listopada 2023 jak na powrót po po latach do hobby idziesz w dobrą stronę Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Rekomendowane odpowiedzi