Roland_Sebastian Napisano 20 Października 2023 Share Napisano 20 Października 2023 Czołem! Ci, którzy śledzą moje poczynania na Facebooku wiedzą, że od jakiegoś czasu pracuję nad nowym projektem. Postanowiłem powiększyć swoją kolekcję Hurricanów o kolejny model. Tym razem wybrałem przeciwpancerną wersję wydaną nie tak dawno przez Arma Hobby. Podobnie jak w przypadku Sea Hurricane zestaw zawiera ramki z wersją II C i zestaw do konwersji na II D w postaci kilku części drukowanych 3D. Krótki przegląd zawartości można zobaczyć tutaj: https://youtu.be/g1ip09eQ3KI Zdecydowałem się na ostatni schemat malowania, czyli HW874/X z 20stego Dywizjonu RAF, lotnisko Monywa, Birma, wiosna 1945. Na YouTube można zobaczyć już pierwszą część filmu z budowy: oraz kilka zdjęć z tego etapu: 6 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
wuwumaster Napisano 20 Października 2023 Share Napisano 20 Października 2023 Elegancki garbusek Odremontowałem niedawno Mk IId z Matchboxa, ale to jak Arma ten model wyrzezała to aż korci żeby 2giego ulepić, koniecznie z pustyni! Pozdr ww 1 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
greatgonzo Napisano 20 Października 2023 Share Napisano 20 Października 2023 Trochę nienaturalnie się ułożył ten Sutton. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Roland_Sebastian Napisano 20 Października 2023 Autor Share Napisano 20 Października 2023 Godzinę temu, greatgonzo napisał: Trochę nienaturalnie się ułożył ten Sutton. Wiem, trochę to daje po oczach, nieco mnie pociesza, że we wnętrzu kabiny już tak bardzo nie rzuca się w oczy. Podstawą były blachy Edka które mają już nadany określony kształt, niestety nie do końca taki jaki być powinien: Żeby osiągnąć coś w ten deseń: Musiałem pociąć to co dał edek na kilka kawałków i nieco zmusić niektóre fragmenty żeby leżały tam gdzie leżą. Efek jest taki, że lewy pas lekko się rozjechał. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
kozborn Napisano 22 Października 2023 Share Napisano 22 Października 2023 Jak dla mnie kawał dobrej roboty z tymi pasami. Blachy od Edka jeśli chodzi o pasy to wg mnie totalna jazda po bandzie, która naprawdę NIJAK się ma do stanu faktycznego. Nie sądziłem, że przyjdzie mi kiedyś krytykować Edka no ale trudno 1 1 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Roland_Sebastian Napisano 4 Listopada 2023 Autor Share Napisano 4 Listopada 2023 Od wczoraj na YouTube można obejrzeć już drugą część filmu z budowy Hurricana: W wolnej chwili wrzucę porządną galerię. 4 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
kozborn Napisano 4 Listopada 2023 Share Napisano 4 Listopada 2023 Zasubskrybowano 1 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Rekomendowane odpowiedzi