winrich Napisano 23 Października 2023 Share Napisano 23 Października 2023 (edytowane) Witam po przerwie, kolejna figurka od Medieval Forge i kolejny blaszak. Edytowane 23 Października 2023 przez winrich 12 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Marcin M. Napisano 23 Października 2023 Share Napisano 23 Października 2023 Ajajaj, piękny. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
M.A.V. Napisano 23 Października 2023 Share Napisano 23 Października 2023 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
pmroczko Napisano 23 Października 2023 Share Napisano 23 Października 2023 Bardzo ładnie wyszedł... A co tam jest w kubełku - podroby? Pozdrawiam! Paweł Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
winrich Napisano 23 Października 2023 Autor Share Napisano 23 Października 2023 miło mi, że się podoba. 52 minuty temu, pmroczko napisał: A co tam jest w kubełku - podroby? Pozdrawiam! raczej pomidory się wysypały, Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
zaruk Napisano 23 Października 2023 Share Napisano 23 Października 2023 Miodzio, Piotrze. Uczta. Wszystko mi się podoba, szczególnie szata i pióra. Ta druga broń to pewnie jakiś tasak... Pytanie o miecz - wygląda na wykrzywiony. Czy dałbyś radę "wykuć" własne, proste ostrze? I osadzić na trzonie... Nie wygląda to na sprawę niemożliwą. Niezależnie od tego, moje głębokie pokłony. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
winrich Napisano 24 Października 2023 Autor Share Napisano 24 Października 2023 Dziękuję Marcinie. Ten miecz aż tak krzywo w realu nie wygląda. W każdym razie nic z tym nie będę robił, bo lepiej na pewno nie będzie. Ten tasak ma jakąś nazwę, gdzieś widziałem na filmie o landsknechtach. Jak odnajdę to napiszę. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
M.A.V. Napisano 24 Października 2023 Share Napisano 24 Października 2023 (edytowane) 37 minut temu, winrich napisał: Ten tasak ma jakąś nazwę... wygląda jak katzbalger EDIT -------------------- 19 godzin temu, zaruk napisał: Ta druga broń to pewnie jakiś tasak... potwierdziłem - to jest cuś takiego : Edytowane 24 Października 2023 przez M.A.V. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
winrich Napisano 24 Października 2023 Autor Share Napisano 24 Października 2023 o, o to właśnie. Dzięki. mi chodziło o ten film: Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
gren Napisano 25 Października 2023 Share Napisano 25 Października 2023 ŚWIETNY. to przy boku to Katzbalger, krótki miecz do cięcia i kłucia ,a w rękach Zweihander też cięcie i kłucie (sądzę ze bardziej cięcie i to najlepiej gdy wrogów kupa ) 2m lub ciut więcej długości i masa ,no tu jest różnie od 2 do 6,5 kg.( Taki Katzbalger ważył 1,5kg przy długości 0,8 m a Flamberge 3,4 kg przy długosci 1,3-1,5 m) Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Rekomendowane odpowiedzi