Tomasz_Dusza Napisano 2 Listopada 2023 Share Napisano 2 Listopada 2023 Witam Korzystam przy klejeniu modeli z kleju Revell Contacta z igłą. Kupiłem właśnie dwie tubki. Niestety nie wiem co z nimi jest nie tak ale klej z igły nie chce lecieć. I co mam zrobić? Czy ma ktoś jakiś patent aby zmusić klej ten do użytku??? Ewentualnie czy może mi ktoś polecić inny klej z igłą gdzie nie będzie tak wielkich problemów?? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
giberes Napisano 2 Listopada 2023 Share Napisano 2 Listopada 2023 (edytowane) Po prostu klej zasechł w igle. Musisz jakimś cienkim drutem ja przepchać. Ja po skończonej pracy ustawiam igłę pionowo wylotem do góry, ściskam lekko pojemnik, żeby klej który został w igle wypłyną, wycieram. Dzięki temu w igle nie zostaje nic, co mogłoby zaschnąć. Po prostu ten klej jest na tyle gęsty, że sam nie spływa do pojemnika. Edytowane 2 Listopada 2023 przez giberes Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Thalgonis Napisano 2 Listopada 2023 Share Napisano 2 Listopada 2023 Wyjmij tę igłę i podgrzej zapalniczką a potem jak giberes napisał 1 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Endrju Napisano 2 Listopada 2023 Share Napisano 2 Listopada 2023 42 minuty temu, Thalgonis napisał: Wyjmij tę igłę i podgrzej zapalniczką a potem jak giberes napisał Robię dokładnie tak samo. Podgrzewam zapalniczką. Sprawdzona metoda. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Fixer Napisano 2 Listopada 2023 Share Napisano 2 Listopada 2023 Tylko ostrożnie z tym podgrzewaniem, bo klej może wystrzelić z igły. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Tomasz_Dusza Napisano 2 Listopada 2023 Autor Share Napisano 2 Listopada 2023 OK dziękuje wszystkim za rady. Spróbuje podgrzać igłe zapalniczką. Będe musiał pożyczyć od ojca zapalniczke bo sam nie pale Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
KayFranz Napisano 2 Listopada 2023 Share Napisano 2 Listopada 2023 Może być świeczka i zapałki... Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
robertmodelarz Napisano 3 Listopada 2023 Share Napisano 3 Listopada 2023 Takie tam: Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Rekomendowane odpowiedzi