KFS-miniatures Napisano 17 Listopada 2023 Napisano 17 Listopada 2023 (edytowane) Miniatura z Eduarda to zupełnie miły w sklejaniu model, choć oczywiście jest pole na drobne ulepszenia i dodatki własne, których część opisałem w relacji z budowy tego modelu Zresztą, zakładając raczej bezproblemową budowę, wybrałem ten własnie model na drobny eksperyment, a mianowicie malowanie i wykończenie całości bez sięgania po aerograf ..z takim oto rezultatem: W osobnym artykule znajdziecie szczegółową relację z pędzelkowania (i trochę sprejowania, oczywiście): A przy okazji uwadze polecam przygotowaną we wspólpracy ze sklepem MojeHobby 'zakupową funkcjonalność', którą znajdziecie w tym materiale. Ciekaw jestem waszej opinii na temat tego rozwiązania, bo wbrew pozorom przygotowanie takiej funkcji to huk roboty. Edytowane 17 Listopada 2023 przez KFS-miniatures 19 Cytuj
zloty Napisano 18 Listopada 2023 Napisano 18 Listopada 2023 Znakomity laserunek! Taka niszowa , ekskluzywna technika w świecie naszych zabawek. 1 Cytuj
panDespota Napisano 18 Listopada 2023 Napisano 18 Listopada 2023 Świetny efekt. Gratulacje modelu i umiejętności. Cytuj
KFS-miniatures Napisano 18 Listopada 2023 Autor Napisano 18 Listopada 2023 4 godziny temu, zloty napisał: Taka niszowa , ekskluzywna technika w świecie naszych zabawek. śmiałe i niekoniecznie zgodne z prawdą twierdzenie. Budowanie koloru na modelach jest wcale popularne, a korzystanie w tym z aerografu tylko sprawę ułatwia 39 minut temu, kozborn napisał: Pędzlowanie level bóstwo nie przesadzajmy. Nie ma nic boskiego w rozcieńczaniu farb Zresztą starałem sie tę kwestię w miarę dokłądnie opisać. W kazdym razie, dziekuję za przychylne opinie. Mam przy tym nadzieję, że opisane w artykule techniki okażą się przydatne. Cytuj
kozborn Napisano 18 Listopada 2023 Napisano 18 Listopada 2023 6 minut temu, KFS-miniatures napisał: nie przesadzajmy. Nie ma nic boskiego w rozcieńczaniu farb Nie przesadzajmy. Ze skromnością. Cytuj
KFS-miniatures Napisano 18 Listopada 2023 Autor Napisano 18 Listopada 2023 To nie skromność - raczej realizm. Ufam, że wciąz jeszcze umiem spojrzeć krytycznie także na swoje prace, więc w tym konkretnym przypadku, o ile oczywiście jestem zadowolony z rezultatu (gdybym nie był, to nie szastałbym w internecie zdjęciami tej miniatury), to jednak uważam, ze wiele rzeczy można było zrobić lepiej. Zresztą właśnie z tej przyczyny planuje wrócić do tego - jak to nazwałem - eksperymentu. Nawet upatrzyłem już sobie ofiarę Cytuj
zloty Napisano 18 Listopada 2023 Napisano 18 Listopada 2023 (edytowane) Godzinę temu, KFS-miniatures napisał: śmiałe i niekoniecznie zgodne z prawdą twierdzenie. Budowanie koloru na modelach jest wcale popularne, a korzystanie w tym z aerografu tylko sprawę ułatwia budowanie koloru pędzlem jest niespotykane przyznasz? swoja drogą inspirująca(w kontekście Twojego modelu) jest możliwość łączenia psikawki z pędzlem. Edytowane 18 Listopada 2023 przez zloty Cytuj
kowal76 Napisano 18 Listopada 2023 Napisano 18 Listopada 2023 Model wygląda super. I to jeszcze malowany pędzlem. Szacunek i gratulacje. Cytuj
KFS-miniatures Napisano 18 Listopada 2023 Autor Napisano 18 Listopada 2023 29 minut temu, zloty napisał: budowanie koloru pędzlem jest niespotykane przyznasz? Jeżeli mowa o modelach tak zwanych 'redukcyjnych', to owszem, niezbyt popularne. Ale w figurkach? Chleb powszedni Cytuj
Rekomendowane odpowiedzi