KFS-miniatures Napisano 17 Listopada 2023 Share Napisano 17 Listopada 2023 (edytowane) Miniatura z Eduarda to zupełnie miły w sklejaniu model, choć oczywiście jest pole na drobne ulepszenia i dodatki własne, których część opisałem w relacji z budowy tego modelu Zresztą, zakładając raczej bezproblemową budowę, wybrałem ten własnie model na drobny eksperyment, a mianowicie malowanie i wykończenie całości bez sięgania po aerograf ..z takim oto rezultatem: W osobnym artykule znajdziecie szczegółową relację z pędzelkowania (i trochę sprejowania, oczywiście): A przy okazji uwadze polecam przygotowaną we wspólpracy ze sklepem MojeHobby 'zakupową funkcjonalność', którą znajdziecie w tym materiale. Ciekaw jestem waszej opinii na temat tego rozwiązania, bo wbrew pozorom przygotowanie takiej funkcji to huk roboty. Edytowane 17 Listopada 2023 przez KFS-miniatures 19 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
zloty Napisano 18 Listopada 2023 Share Napisano 18 Listopada 2023 Znakomity laserunek! Taka niszowa , ekskluzywna technika w świecie naszych zabawek. 1 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
panDespota Napisano 18 Listopada 2023 Share Napisano 18 Listopada 2023 Świetny efekt. Gratulacje modelu i umiejętności. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
kozborn Napisano 18 Listopada 2023 Share Napisano 18 Listopada 2023 Pędzlowanie level bóstwo Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
KFS-miniatures Napisano 18 Listopada 2023 Autor Share Napisano 18 Listopada 2023 4 godziny temu, zloty napisał: Taka niszowa , ekskluzywna technika w świecie naszych zabawek. śmiałe i niekoniecznie zgodne z prawdą twierdzenie. Budowanie koloru na modelach jest wcale popularne, a korzystanie w tym z aerografu tylko sprawę ułatwia 39 minut temu, kozborn napisał: Pędzlowanie level bóstwo nie przesadzajmy. Nie ma nic boskiego w rozcieńczaniu farb Zresztą starałem sie tę kwestię w miarę dokłądnie opisać. W kazdym razie, dziekuję za przychylne opinie. Mam przy tym nadzieję, że opisane w artykule techniki okażą się przydatne. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
kozborn Napisano 18 Listopada 2023 Share Napisano 18 Listopada 2023 6 minut temu, KFS-miniatures napisał: nie przesadzajmy. Nie ma nic boskiego w rozcieńczaniu farb Nie przesadzajmy. Ze skromnością. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
KFS-miniatures Napisano 18 Listopada 2023 Autor Share Napisano 18 Listopada 2023 To nie skromność - raczej realizm. Ufam, że wciąz jeszcze umiem spojrzeć krytycznie także na swoje prace, więc w tym konkretnym przypadku, o ile oczywiście jestem zadowolony z rezultatu (gdybym nie był, to nie szastałbym w internecie zdjęciami tej miniatury), to jednak uważam, ze wiele rzeczy można było zrobić lepiej. Zresztą właśnie z tej przyczyny planuje wrócić do tego - jak to nazwałem - eksperymentu. Nawet upatrzyłem już sobie ofiarę Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
zloty Napisano 18 Listopada 2023 Share Napisano 18 Listopada 2023 (edytowane) Godzinę temu, KFS-miniatures napisał: śmiałe i niekoniecznie zgodne z prawdą twierdzenie. Budowanie koloru na modelach jest wcale popularne, a korzystanie w tym z aerografu tylko sprawę ułatwia budowanie koloru pędzlem jest niespotykane przyznasz? swoja drogą inspirująca(w kontekście Twojego modelu) jest możliwość łączenia psikawki z pędzlem. Edytowane 18 Listopada 2023 przez zloty Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
kowal76 Napisano 18 Listopada 2023 Share Napisano 18 Listopada 2023 Model wygląda super. I to jeszcze malowany pędzlem. Szacunek i gratulacje. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
KFS-miniatures Napisano 18 Listopada 2023 Autor Share Napisano 18 Listopada 2023 29 minut temu, zloty napisał: budowanie koloru pędzlem jest niespotykane przyznasz? Jeżeli mowa o modelach tak zwanych 'redukcyjnych', to owszem, niezbyt popularne. Ale w figurkach? Chleb powszedni Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Rekomendowane odpowiedzi