Artez Napisano 14 Września 2008 Share Napisano 14 Września 2008 Witam. Jako że ostatnią figurkę zrobiłem ze 3-4 lata temu może , postanowiłem znów wrócić do urozmaicania pojazdów , jakimś załogantem etc. Moje pytanie odnosi się do malowania skóry olejanymi dla plastyków po bazowej nałożonej farbie( kolejność nakładania kolorów , miejsca na twarzy itp. ) , kolory posiadam do cieniowania skóry takie, więc: -Żółć kadmowa jasna -Ochra żółta -Sienna palona -Umbra naturalna -Biel ( chyba tytanowa ) -Czerń kostna Jeżeli jakiegoś koloru niezbędnego do cieniowania nie ma , pisać Więc tu prośba do figurantów , o opis malowania twarzy z zastosowaniem tych olejnych farb dla plastyków . Jak pisałem kolejność nakładania kolorów , miejsca nakładania na twarzy itp. Pzd|2 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Artur Wałachowski Napisano 14 Września 2008 Share Napisano 14 Września 2008 Na pomalowany ,najczęściej na żółto podkład daje się po kolei: -sienę paloną-na całość-może byc gęściejsza,po czym wyciera sie nadmiar pędzlami,często je zmieniając,lub czyszcząc,tak że pozostaje potem w zagłebieniach. -żołtą ochrę-małym pędzelkiem w miejscach kości policzkowych,czoła,nosa,itp-rozprowadzając delikatnie tak aby uzyskać jak najłagodniejsze przejścia pomiędzy kolorami. -żółć kadmową-jak wyżej dla rozświetlenia powierzchni -biel-na koniec -jak wyżej -umbra naturalna -dla imitacji zarostu Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Artez Napisano 14 Września 2008 Autor Share Napisano 14 Września 2008 Z góry dziękuje Arturze Pzd|2 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Corsair Napisano 14 Września 2008 Share Napisano 14 Września 2008 umbra naturalna -dla imitacji zarostu U kobiet można pominąć... no chyba że typ urody śródziemnomorski... Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Egon Napisano 5 Czerwca 2009 Share Napisano 5 Czerwca 2009 Pomocna stronka http://www.atakmodel.com.pl/pliki/porady_1.htm Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
wiec4-13 Napisano 5 Czerwca 2009 Share Napisano 5 Czerwca 2009 Może i ja się dołącze do tematu. Otóż jak poradzić sobie z rozpuszczaniem podkładu przez oleje. W skrócie rozprowadzam biel na policzkach po czym zaczyna przebijać szary kolor plastiku. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Egon Napisano 5 Czerwca 2009 Share Napisano 5 Czerwca 2009 Aż taki fachura to nie jestem ale wydaje mi się że podkład Ci nie wysechł... Podkład olejny???? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Egon Napisano 6 Czerwca 2009 Share Napisano 6 Czerwca 2009 To też jest niezła stronka... http://figurki.org/content/view/136/130/ Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Rekomendowane odpowiedzi