panDespota Napisano 16 Maja Share Napisano 16 Maja Mi się podoba wykonanie. Zagęścił bym ze dwa razy Jak robione? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
WPR Napisano 16 Maja Autor Share Napisano 16 Maja (edytowane) W dniu 15.05.2024 o 19:09, pmroczko napisał: Gałęzie są dobre - spróbuj zrobić drugie takie, posmarować klejem i obsypać herbatą, może lepsze liście z tego będą. Życzę powodzenia i pozdrawiam Paweł Dzięki, tak następnym razem zrobię zupełnie inną techniką stelaż z drutu i liście może jakiś gotowy produkt. 3 godziny temu, panDespota napisał: Mi się podoba wykonanie. Zagęścił bym ze dwa razy Jak robione? Dzięki. Tak też uważam, żę brakuje mu gęstości gałęzi, ale już skończył mi się patyczki i cierpliwość. Zrobione jest z jakiegoś suchego kawałka krzewu z parku a reszta gałęzi podoklejana z małych patyczków. Liście są wycięte z papieru, w który zawijane są buty. Wycięte takim stemplem od AK. Ale są trochę za duże w tej skali. Aha i patyczki klejone na CA i następnie całość połączenia malowana tamiya putty zmieszaną z klejem thin cement. Edytowane 16 Maja przez WPR 1 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
halset Napisano 16 Maja Share Napisano 16 Maja Szarpnij się na komosę ciernistą - tutaj byłaby idealna właśnie do tych mniejszych gałązek, całość nabrałaby gęstości. 2 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
MayonesEXG7 Napisano 17 Maja Share Napisano 17 Maja Mam komose seafoam z aliexpress.95 % zawartosci jeszcze zapakowana. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
WPR Napisano 17 Maja Autor Share Napisano 17 Maja Spoko. na razie zarzuciłem temat drzewa. W miejsce, w którym planowałem drzewo posadziłem krzaki z AK. https://ak-interactive.com/product/summer-green-shrubberies-135-75mm-90mm/ Wyglądają bardzo fajnie IMO. To drzewo dam na starą winietkę z pak, którą kiedyś zrobiłem. Nie zaszkodzi jej Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
WPR Napisano 1 Czerwca Autor Share Napisano 1 Czerwca (edytowane) Witam, Podstawka została skończona i model uznaję za skończony. można go obejrzeć na Babarybie. Trochę zdjęć z wcześniejszych etapów budowy. Baza to glina DAS + balsa + XPS. Tutaj już posadzona trawa statyczna + listki takiej roślin, którą dodają do bukietów jako wypełniacz. Większe kępki i paprotka to gotowe produkty. Nie trudno zauważyć skąd inspiracje do takiej a nie innej formy tej podstawki. Korzenie przy brzegu z roślin z parku przy mauzoleum żołnierzy radzieckich więc powinny mieć zaklętą w sobie moc! Trawę sadziłem sadzarką z muchołapki, na którą przepis można znaleźć na forum. Działa, ale ma dość słabą moc moim zdaniem. Co do wody to najpierw całość była uszczelniona dwiema warstwami stillwater od vallejo. Następnie dwie warstwy resin water od AK z kroplą zielonej farby. Fakturę powierzchni wody nadawałem still water, ale ta od vallejo matowiała więc musiałem poprawić tą od AK. dziękuję. Edytowane 1 Czerwca przez WPR 7 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
robertmodelarz Napisano 1 Czerwca Share Napisano 1 Czerwca Tylko śpiewać: Na niebie obłoki, po wsiach pełno bzu, gdzież ten świat daleki pełen dobrych snów? Powrócimy wierni my czterej pancerni, "Rudy" i nasz pies. My czterej pancerni powrócimy wierni po wiosenny bez! 1 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
grzesioc Napisano 1 Czerwca Share Napisano 1 Czerwca Bardzo podoba mi się pomysł na dioramę. Choć nie lubię mocnego brydzenia to dla mnie czołg nienaturalnie czysty. Ogólnie jestem na tak. 1 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
MayonesEXG7 Napisano 1 Czerwca Share Napisano 1 Czerwca (edytowane) Fajnie,rozpędzony bo uszy comandiera fruwają. Dlatego,taki pomysł. Ja bym go na początek lub środek położył a za nim z waty kurz zrobił. Pewnie gdzie stoi nie ma odbić gąsek i może ktoś przed nim jechał.Czysty ale kolorki ładne. Powiedzmy,świeżak dopiero co puszczony w teren. Edytowane 1 Czerwca przez MayonesEXG7 1 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
FAHR Napisano 2 Czerwca Share Napisano 2 Czerwca Kierowca-mechanik coś widzi? 1 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
bulik58 Napisano 2 Czerwca Share Napisano 2 Czerwca 1 godzinę temu, FAHR napisał: Kierowca-mechanik coś widzi? Może ma w czołgu kogoś podobnego do Czereśniaka (ojca) który przemawiał do Grzegorza jak woźnica do konia 1 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
MayonesEXG7 Napisano 2 Czerwca Share Napisano 2 Czerwca (edytowane) Miałem kiedyś w zawodówce-wf'istę..po nazwisku i przerywnik: "pedale dresy i na boisko...". Czereśniak ksywkę miał,gdzieś z wiochy pochodził. Zima,mróz wtedy -10 a on w butach lekarskich z pkp-szkoła i powrót..łeb tempy prosty. Chłopaki starsze,aż chcieli po gębie dać,za te odzywki @bulik58Może kierowca na echolokację jeździł-ja sem netoperek.., przy zamkniętym włazie kierowcy. Zastanawia mnie, jaka częstotliwość pojazdu była wykalibrowana do jego słuchu-jadać na ślepo.. Edytowane 2 Czerwca przez MayonesEXG7 1 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
WPR Napisano 2 Czerwca Autor Share Napisano 2 Czerwca Widzi, widzi, patrzy sobie przez jedną patrzałkę. To strachliwy chłop był bał się otwierać drzwi nawet jak dzwonek zadzwonił. A co dopiero jak szkop strzelał. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Evildead Napisano 2 Czerwca Share Napisano 2 Czerwca Podstawka fajna choć mogła by być kilka centymetrów dłuższa wtedy czołg by się zmieścił. 3 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Paweł Czarnocki Napisano 2 Czerwca Share Napisano 2 Czerwca Łomatko ten model podziwiałem w sobotę na Babarybie. Petarda winietka 1 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
bulik58 Napisano 2 Czerwca Share Napisano 2 Czerwca 6 godzin temu, MayonesEXG7 napisał: Bez adwokata nie odpowiem na żadne pytanie Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
grzesioc Napisano 2 Czerwca Share Napisano 2 Czerwca Na żywo diorama wygląda świetnie. Gratuluję efektu. 1 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
WPR Napisano 2 Czerwca Autor Share Napisano 2 Czerwca W dniu 1.06.2024 o 21:40, grzesioc napisał: Bardzo podoba mi się pomysł na dioramę. Choć nie lubię mocnego brydzenia to dla mnie czołg nienaturalnie czysty. Ogólnie jestem na tak. No tak z tym mam problem. Nie umiem ładnie pobrudzić. Godzinę temu, Paweł Czarnocki napisał: Łomatko ten model podziwiałem w sobotę na Babarybie. Petarda winietka 10 minut temu, grzesioc napisał: Na żywo diorama wygląda świetnie. Gratuluję efektu. Dziękować. 5 godzin temu, Evildead napisał: Podstawka fajna choć mogła by być kilka centymetrów dłuższa wtedy czołg by się zmieścił. Bałem się, że wyjdzie za duża, a ostatecznie wyszła za mała. Musiałem też przez to obie lufy ustawić praktycznie tak samo co też pewnie nie pomogło kompozycji. Galeria zdjęć tutaj. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Rekomendowane odpowiedzi