siedmioglowy Napisano 27 Stycznia Share Napisano 27 Stycznia (edytowane) Cześć Chyba 30 lat temu zrobiłem ostatni model plastikowy. Humbrole i pędzelek. Później kilka lat w kartonie i długo długo nic, życie Ale szafa w miedzyczasie była zapełniana samolotami w siedem dwójce, żona kupiła mi aerograf no to w końcu przyszedł czas by go wypróbować. Technika modelarska poszła tak do przodu, że obawiałem się na poczatku czy sobie z tym poradzę Su-22, moja ulubiona rura Założenie było takie, że jak coś zbabram i ma polecieć do kosza to niech to bedzie jak najtańsze, stąd ZTS Plastyk Kabina i inne detale skopiowałem z zestawu dodatków do modelu Bilka, przy okazji przetestowałem co można zrobić z masy MILIPUTA i Green Stuffu, z tego ostatniego zrobilem kopię pilota. Jak zacząłem rzeźbić z kabiną i stożkiem wlotowym to zdecydowałem że wymienię też płetwy na grzbiecie centropłata i belki podwieszeń, za wzór służyły wypraski Modelsvitu W pierwszym zamyśle sunia miała być goła ale znalazłem gdzieś w necie zdjęcie belki MBD i zdecydowałem że będą jednak cukierki. Tylko trzeba było wyrzeźbić belkę a za bomby zapłacić 2x tyle co za cały model Zdecydowałem też by zużyć cześć blaszki foto - osłony obok działek oraz wyrzutnie pułapek. Lufy działek wykonałem z igieł lekarskich. Kabina Pavla. Malowany Hatakami serią Orange na jasnym podkładzie Bilmodelu Na koniec spróbowałem panelinera MiG-a do zaznaczenia lini i by delikatnie całość pobrudzić, fajna zabawa Jestem świadomy niedoskonałości tego modelu np konstrukcji zasobników pod sterem kierunku, dyszom i losowym liniom podziału. Nie do końca dobrze też odwzorowałem plamy kamuflażu Dobre modele czekają, Modelsvit ma świetne wypraski i sporo wersji, trzeba bedzie kiedyś wrócić do niej i do innych malowań Edytowane 27 Stycznia przez siedmioglowy 14 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
siedmioglowy Napisano 27 Stycznia Autor Share Napisano 27 Stycznia Dodatkowe 3 zdjęcia, bo limit uciął, chociaż zrobiłem spore zmniejszenie 7 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
wuwumaster Napisano 27 Stycznia Share Napisano 27 Stycznia No panie, wstydu nie ma Powiem nawet że wyszło elegancko To kopiowanie to wszystko milputem i green stuffem? (Zwłaszcza kokpit - chwyciło tak odciśnięte detale? Wydawało mi się że milput jest trochę za twardy na takie detale, że tu już tylko żywica i klonowanie w silikonie) Pozdr ww Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
siedmioglowy Napisano 27 Stycznia Autor Share Napisano 27 Stycznia 18 minut temu, wuwumaster napisał: No panie, wstydu nie ma Powiem nawet że wyszło elegancko To kopiowanie to wszystko milputem i green stuffem? (Zwłaszcza kokpit - chwyciło tak odciśnięte detale? Wydawało mi się że milput jest trochę za twardy na takie detale, że tu już tylko żywica i klonowanie w silikonie) Pozdr ww Dzięki Miliputem pracowało mi sie lepiej niz Green Stuffem. Po wyschnięciu super się obrabia i szlifuje Przy dobrym nacisku podczas wypelniania form oddaje dobrze drobiazgi Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
neptun1939 Napisano 27 Stycznia Share Napisano 27 Stycznia Bardzo ładna Suka Ci wyszła. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
skarczu Napisano 28 Stycznia Share Napisano 28 Stycznia Mój ulubiony samolot. Jestem na tak . Podobają mi się wszelkie przeróbki, które zastosowałeś w modelu. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Kon_Bar Napisano 29 Stycznia Share Napisano 29 Stycznia Bardzo dobrze wyszło. Czyli nie liczy się Plastyk a modelarz Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
BRAVO112 Napisano 30 Stycznia Share Napisano 30 Stycznia wszystko bardzo ladnie, tylko..... te grube prowadnice strug na skrzydle troche przeszkadzaja Jak zrozumialem, skopiowales je? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
siedmioglowy Napisano 31 Stycznia Autor Share Napisano 31 Stycznia 13 godzin temu, BRAVO112 napisał: wszystko bardzo ladnie, tylko..... te grube prowadnice strug na skrzydle troche przeszkadzaja Jak zrozumialem, skopiowales je? Tak, skopiowałem z Modelsvita Nie są grube, kwestią zdjęcia Są na pewno cieńsze niż oryginalne które z rzeczywistością nie miały nic wspólnego Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
BRAVO112 Napisano 31 Stycznia Share Napisano 31 Stycznia OK dzieki Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Rekomendowane odpowiedzi