mysiek13 Napisano 3 Lutego 2024 Napisano 3 Lutego 2024 (edytowane) Dość dawno zaczęty model w skali 1/72, będzie z szachownicami... jak ktoś zgadnie to ma Plus 100 do prestiżu dzis zamykam kadłub... pozdrawiam Michał Edytowane 3 Lutego 2024 przez mysiek13 10 Cytuj
arhtus Napisano 3 Lutego 2024 Napisano 3 Lutego 2024 Dopisuję sobie punkciki i dumnie zasiadam na widowni Te ruskie giganty mają to coś w sobie Cytuj
Grzes Napisano 3 Lutego 2024 Napisano 3 Lutego 2024 23 minuty temu, mysiek13 napisał: będzie z szachownicami ooo piękny! Biało-czerwony 1 Cytuj
mysiek13 Napisano 3 Lutego 2024 Autor Napisano 3 Lutego 2024 Proszę dopisać sobie 1000 punktów z uwagi na czas komentarza Model z blaszkami Ace i troszkę swoich dodatków, w tym szpachli... stan na dziś rano... Ogólnie tragedii nie ma, ale trochę rzeźbienia jest. Blaszki wg mnie niezbędne, natomiast kola calkiem fajne i wg mnie wymienić nie ma potrzeby. Czy ktoś kojarzy kalki do tych egzemplarzy do naszego lotnictwa? Bo ja nie znalazłem 2 Cytuj
Grzes Napisano 3 Lutego 2024 Napisano 3 Lutego 2024 2 minuty temu, mysiek13 napisał: Czy ktoś kojarzy kalki do tych egzemplarzy do naszego lotnictwa? https://mrdecal.zolnierowi.cz/pricing/lotnictwo 128zł 1 Cytuj
mysiek13 Napisano 3 Lutego 2024 Autor Napisano 3 Lutego 2024 Dziękuję za miły odzew. Grzesiu pięknie Ci dziękuję za namiar, a co ciekawe przeglądałem stronę Me Decal, bo chyba tylko u niego można znaleźć takie ciekawostki, i nie znalazłem Kadłub złożony, miałem straszne obawy o ten etap jak się zejdzie wewnątrz podłoga i sufit, ale poszło nadspodziewanie dobrze. Jutro dodatkowy ultra thin i obróbka... porównanie wielkości z Mustangiem D z Tamki 3 Cytuj
barszczo Napisano 3 Lutego 2024 Napisano 3 Lutego 2024 4 minuty temu, mysiek13 napisał: porównanie wielkości z Mustangiem D z Tamki Rozumiem, że Mustang w 1:48 1 Cytuj
socjo1 Napisano 3 Lutego 2024 Napisano 3 Lutego 2024 Bardzo ciekawy model i warsztat. Będę zaglądał! Cytuj
mysiek13 Napisano 4 Lutego 2024 Autor Napisano 4 Lutego 2024 Pięknie dziękuję za super fotki, ja myślałem o czymś takim na scenkę, źródło to Lotnictwo 02/22, też są fajne z BWPami ,tylko nie mogę znaleźć teraz : Cytuj
barszczo Napisano 4 Lutego 2024 Napisano 4 Lutego 2024 Mam takie: Mam gdzieś jeszcze fajne fotki z załadunku gabarytów ze strony Muzeum Lotnictwa Polskiego, tylko muszę je odgrzebać. Cytuj
zenek_65 Napisano 4 Lutego 2024 Napisano 4 Lutego 2024 (edytowane) Super, zasiadam i podglądam - mam go w planach na ten rok. Także poproszę o opisywanie wszelkich poprawek jakie bedziesz wykonywał w tym modelu. Pierwsze pytanie mam o kolor ładowni. Cała szara czy dwukolorowa tak jak na poniższych zdjęciach? Edytowane 4 Lutego 2024 przez zenek_65 Cytuj
zenek_65 Napisano 4 Lutego 2024 Napisano 4 Lutego 2024 8 godzin temu, mysiek13 napisał: Pięknie dziękuję za super fotki, ja myślałem o czymś takim na scenkę, źródło to Lotnictwo 02/22, też są fajne z BWPami ,tylko nie mogę znaleźć teraz : A może gazika zamiast bwpa? Cytuj
mysiek13 Napisano 4 Lutego 2024 Autor Napisano 4 Lutego 2024 Zenek - Ładownia szara, w instrukcji są dwukolorowe dla późniejszych ukraińskich egzemplarzy, gdzieś czytałem ( chyba TBiU) że nasze były szare...). Daj maila na Priv to Ci podeślę materiały które pościągałem do niego... Gazik też fajny ale za dużo roboty z tym ustrojstwem do zrzutu na spadochronie, 1 Cytuj
zenek_65 Napisano 4 Lutego 2024 Napisano 4 Lutego 2024 27 minut temu, mysiek13 napisał: Zenek - Ładownia szara, w instrukcji są dwukolorowe dla późniejszych ukraińskich egzemplarzy, gdzieś czytałem ( chyba TBiU) że nasze były szare...). Daj maila na Priv to Ci podeślę materiały które pościągałem do niego... Gazik też fajny ale za dużo roboty z tym ustrojstwem do zrzutu na spadochronie, Mam gdzieś ten zeszycik tbiu - zaraz sprawdzę. Widziałem gdzieś fotki właśnie ukraińskich tyle że w ich barwach narodowych - żółto niebieskie. Wysłałem Ci wiadomość z moim @ 1 Cytuj
Grzes Napisano 4 Lutego 2024 Napisano 4 Lutego 2024 17 minut temu, zenek_65 napisał: zeszycik tbiu Taka ciekawostka - w tym zeszycie na stronie 8 są fotki szczegółów An-26 podpisane jako An-12 Cytuj
zenek_65 Napisano 4 Lutego 2024 Napisano 4 Lutego 2024 (edytowane) 31 minut temu, Grzes napisał: Taka ciekawostka - w tym zeszycie na stronie 8 są fotki szczegółów An-26 podpisane jako An-12 Właśnie miałem to napisać A o szarym malowaniu ładowni nic tam nie ma, Edytowane 4 Lutego 2024 przez zenek_65 Cytuj
flynavy Napisano 5 Lutego 2024 Napisano 5 Lutego 2024 Witam. Model Rodena ma gondolę radaru która jest wizualnie większa od tej jaka była na naszych. Jakaś przeróbka się szykuje? Cytuj
zenek_65 Napisano 6 Lutego 2024 Napisano 6 Lutego 2024 (edytowane) Przeglądając swoje archiwum trafiłem na kilka fotek, których tutaj niezamieszczono. Są dwa z ładowni i wychodzi na to, że jej wnętrze było dwubarwne - tylko jakie to kolory były . Obstawiam kremowy i brązowy, ale pewności nie mam. Edytowane 7 Lutego 2024 przez zenek_65 1 Cytuj
mysiek13 Napisano 7 Listopada 2024 Autor Napisano 7 Listopada 2024 Żeby nie było ze temat całkiem umarł, toczy się baaardzo ale to baardzo powoli... Głownie z powodu braku czasu oraz obawy - gdzie ja to postawię jak przykleję skrzydła 6 Cytuj
Rekomendowane odpowiedzi