mysiek13 Napisano 3 Lutego Share Napisano 3 Lutego (edytowane) Dość dawno zaczęty model w skali 1/72, będzie z szachownicami... jak ktoś zgadnie to ma Plus 100 do prestiżu dzis zamykam kadłub... pozdrawiam Michał Edytowane 3 Lutego przez mysiek13 9 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
arhtus Napisano 3 Lutego Share Napisano 3 Lutego An-12 1 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
mysiek13 Napisano 3 Lutego Autor Share Napisano 3 Lutego Brawo, muszę zmienić zaraz tytuł Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
arhtus Napisano 3 Lutego Share Napisano 3 Lutego Dopisuję sobie punkciki i dumnie zasiadam na widowni Te ruskie giganty mają to coś w sobie Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Grzes Napisano 3 Lutego Share Napisano 3 Lutego 23 minuty temu, mysiek13 napisał: będzie z szachownicami ooo piękny! Biało-czerwony 1 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
mysiek13 Napisano 3 Lutego Autor Share Napisano 3 Lutego Proszę dopisać sobie 1000 punktów z uwagi na czas komentarza Model z blaszkami Ace i troszkę swoich dodatków, w tym szpachli... stan na dziś rano... Ogólnie tragedii nie ma, ale trochę rzeźbienia jest. Blaszki wg mnie niezbędne, natomiast kola calkiem fajne i wg mnie wymienić nie ma potrzeby. Czy ktoś kojarzy kalki do tych egzemplarzy do naszego lotnictwa? Bo ja nie znalazłem 2 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Grzes Napisano 3 Lutego Share Napisano 3 Lutego 2 minuty temu, mysiek13 napisał: Czy ktoś kojarzy kalki do tych egzemplarzy do naszego lotnictwa? https://mrdecal.zolnierowi.cz/pricing/lotnictwo 128zł 1 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
barszczo Napisano 3 Lutego Share Napisano 3 Lutego Ambitnie, bardzo mi się podoba . 1 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
mysiek13 Napisano 3 Lutego Autor Share Napisano 3 Lutego Dziękuję za miły odzew. Grzesiu pięknie Ci dziękuję za namiar, a co ciekawe przeglądałem stronę Me Decal, bo chyba tylko u niego można znaleźć takie ciekawostki, i nie znalazłem Kadłub złożony, miałem straszne obawy o ten etap jak się zejdzie wewnątrz podłoga i sufit, ale poszło nadspodziewanie dobrze. Jutro dodatkowy ultra thin i obróbka... porównanie wielkości z Mustangiem D z Tamki 3 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
barszczo Napisano 3 Lutego Share Napisano 3 Lutego 4 minuty temu, mysiek13 napisał: porównanie wielkości z Mustangiem D z Tamki Rozumiem, że Mustang w 1:48 1 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
socjo1 Napisano 3 Lutego Share Napisano 3 Lutego Bardzo ciekawy model i warsztat. Będę zaglądał! Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Grzes Napisano 3 Lutego Share Napisano 3 Lutego Żeby było wiadomo co tu się wyrabia... Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
barszczo Napisano 3 Lutego Share Napisano 3 Lutego Uzupełnieniem dwie fotki z Balic: Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
mysiek13 Napisano 4 Lutego Autor Share Napisano 4 Lutego Pięknie dziękuję za super fotki, ja myślałem o czymś takim na scenkę, źródło to Lotnictwo 02/22, też są fajne z BWPami ,tylko nie mogę znaleźć teraz : Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
barszczo Napisano 4 Lutego Share Napisano 4 Lutego Mam takie: Mam gdzieś jeszcze fajne fotki z załadunku gabarytów ze strony Muzeum Lotnictwa Polskiego, tylko muszę je odgrzebać. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
mysiek13 Napisano 4 Lutego Autor Share Napisano 4 Lutego Dokładnie to Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
zenek_65 Napisano 4 Lutego Share Napisano 4 Lutego (edytowane) Super, zasiadam i podglądam - mam go w planach na ten rok. Także poproszę o opisywanie wszelkich poprawek jakie bedziesz wykonywał w tym modelu. Pierwsze pytanie mam o kolor ładowni. Cała szara czy dwukolorowa tak jak na poniższych zdjęciach? Edytowane 4 Lutego przez zenek_65 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
zenek_65 Napisano 4 Lutego Share Napisano 4 Lutego 8 godzin temu, mysiek13 napisał: Pięknie dziękuję za super fotki, ja myślałem o czymś takim na scenkę, źródło to Lotnictwo 02/22, też są fajne z BWPami ,tylko nie mogę znaleźć teraz : A może gazika zamiast bwpa? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
mysiek13 Napisano 4 Lutego Autor Share Napisano 4 Lutego Zenek - Ładownia szara, w instrukcji są dwukolorowe dla późniejszych ukraińskich egzemplarzy, gdzieś czytałem ( chyba TBiU) że nasze były szare...). Daj maila na Priv to Ci podeślę materiały które pościągałem do niego... Gazik też fajny ale za dużo roboty z tym ustrojstwem do zrzutu na spadochronie, 1 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
zenek_65 Napisano 4 Lutego Share Napisano 4 Lutego 27 minut temu, mysiek13 napisał: Zenek - Ładownia szara, w instrukcji są dwukolorowe dla późniejszych ukraińskich egzemplarzy, gdzieś czytałem ( chyba TBiU) że nasze były szare...). Daj maila na Priv to Ci podeślę materiały które pościągałem do niego... Gazik też fajny ale za dużo roboty z tym ustrojstwem do zrzutu na spadochronie, Mam gdzieś ten zeszycik tbiu - zaraz sprawdzę. Widziałem gdzieś fotki właśnie ukraińskich tyle że w ich barwach narodowych - żółto niebieskie. Wysłałem Ci wiadomość z moim @ 1 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Grzes Napisano 4 Lutego Share Napisano 4 Lutego 17 minut temu, zenek_65 napisał: zeszycik tbiu Taka ciekawostka - w tym zeszycie na stronie 8 są fotki szczegółów An-26 podpisane jako An-12 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
zenek_65 Napisano 4 Lutego Share Napisano 4 Lutego (edytowane) 31 minut temu, Grzes napisał: Taka ciekawostka - w tym zeszycie na stronie 8 są fotki szczegółów An-26 podpisane jako An-12 Właśnie miałem to napisać A o szarym malowaniu ładowni nic tam nie ma, Edytowane 4 Lutego przez zenek_65 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
flynavy Napisano 5 Lutego Share Napisano 5 Lutego Witam. Model Rodena ma gondolę radaru która jest wizualnie większa od tej jaka była na naszych. Jakaś przeróbka się szykuje? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
zenek_65 Napisano 6 Lutego Share Napisano 6 Lutego (edytowane) Przeglądając swoje archiwum trafiłem na kilka fotek, których tutaj niezamieszczono. Są dwa z ładowni i wychodzi na to, że jej wnętrze było dwubarwne - tylko jakie to kolory były . Obstawiam kremowy i brązowy, ale pewności nie mam. Edytowane 7 Lutego przez zenek_65 1 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
mysiek13 Napisano 7 Listopada Autor Share Napisano 7 Listopada Żeby nie było ze temat całkiem umarł, toczy się baaardzo ale to baardzo powoli... Głownie z powodu braku czasu oraz obawy - gdzie ja to postawię jak przykleję skrzydła 5 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Rekomendowane odpowiedzi