bart207skw Napisano 10 Lutego Share Napisano 10 Lutego Witam. Poniżej galeria ukończonego modelu. Jak dla mnie jeden z trudniejszych modeli w moim życiu jakie robiłem. Trudność bierze się z jakości plastiku z jakiego wykonany jest model - twardy i kruchy, oszklenia vacu (nie jest łatwo spasować w tym modelu oszklenie) oraz trudność w maskowaniu modelu z uwagi na wszechobecne uszczelki oraz fantazje w postaci trójkolorowego małego wirnika tylnego i płozy. Najważniejsze, że się udało go dokończyć choć wiem, że wiele można by w nim było poprawić. Mam jeszcze jeden model wiec może z czasem... Model malowany pędzlem farbami akrylowymi Hataka, Revell oraz Pactra. Nie użyłem zestawowych kalek ponieważ posiadam zestaw podarowany mi kiedyś przez producenta - kalki wymagają wycinania - film był na całej kalce. Podsumowując - model i jego wykonanie to typowy pułkownik cieszący moje oko na półce - i jak na niego patrzę cieszę się, że go skończyłem bo łatwo nie było. P.s. Wiem, że nie jest jakoś super wykonany - ale jest. Ponadto zdjęcia robione na czarnym tle w słonecznym miejscu i widzę po fotkach, że aparat w telefonie trochę pogubił ostrość (może to i dobrze bo nie widać wszystkiego!) 11 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Mitrandir Napisano 10 Lutego Share Napisano 10 Lutego Brawo Krzychu za konsekwencje i determinację. Kawał roboty z tym Broplanem 1 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Grzes Napisano 10 Lutego Share Napisano 10 Lutego 4 godziny temu, bart207skw napisał: cieszący moje oko na półce I to jest najważniejsze! To chyba pierwszy zrobiony Puszczyk jaki widzę z tego zestawu. 1 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
kopernik Napisano 10 Lutego Share Napisano 10 Lutego Zestaw wyjściowy jest naprawdę dla pomyleńców ! Ale, jak widać takich tu nie brakuje. Brawo za bardzo udany model !!! Może wklej jeszcze fotkę z jakimś innym śmigłowcem, dla uświadomienia nieuświadomionym o jego wielkości ( małości ). 1 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Bikernytzu Napisano 10 Lutego Share Napisano 10 Lutego Widzę , że zmagania zakończone sukcesem mimo iż tyle narzekałeś na niego Wyszedł elegancko! Kawał dobrej roboty Krzychu !!! 1 1 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
bart207skw Napisano 10 Lutego Autor Share Napisano 10 Lutego Godzinę temu, Grzes napisał: I to jest najważniejsze! To chyba pierwszy zrobiony Puszczyk jaki widzę z tego zestawu. Coś kojarzę, że kiedyś był na tym forum przed zmianami serwerowymi - ale jak przez mgłę. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Rekomendowane odpowiedzi