bart207skw Napisano 10 Lutego 2024 Share Napisano 10 Lutego 2024 Witam. Poniżej galeria ukończonego modelu. Jak dla mnie jeden z trudniejszych modeli w moim życiu jakie robiłem. Trudność bierze się z jakości plastiku z jakiego wykonany jest model - twardy i kruchy, oszklenia vacu (nie jest łatwo spasować w tym modelu oszklenie) oraz trudność w maskowaniu modelu z uwagi na wszechobecne uszczelki oraz fantazje w postaci trójkolorowego małego wirnika tylnego i płozy. Najważniejsze, że się udało go dokończyć choć wiem, że wiele można by w nim było poprawić. Mam jeszcze jeden model wiec może z czasem... Model malowany pędzlem farbami akrylowymi Hataka, Revell oraz Pactra. Nie użyłem zestawowych kalek ponieważ posiadam zestaw podarowany mi kiedyś przez producenta - kalki wymagają wycinania - film był na całej kalce. Podsumowując - model i jego wykonanie to typowy pułkownik cieszący moje oko na półce - i jak na niego patrzę cieszę się, że go skończyłem bo łatwo nie było. P.s. Wiem, że nie jest jakoś super wykonany - ale jest. Ponadto zdjęcia robione na czarnym tle w słonecznym miejscu i widzę po fotkach, że aparat w telefonie trochę pogubił ostrość (może to i dobrze bo nie widać wszystkiego!) 11 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Mitrandir Napisano 10 Lutego 2024 Share Napisano 10 Lutego 2024 Brawo Krzychu za konsekwencje i determinację. Kawał roboty z tym Broplanem 1 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Grzes Napisano 10 Lutego 2024 Share Napisano 10 Lutego 2024 4 godziny temu, bart207skw napisał: cieszący moje oko na półce I to jest najważniejsze! To chyba pierwszy zrobiony Puszczyk jaki widzę z tego zestawu. 1 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
kopernik Napisano 10 Lutego 2024 Share Napisano 10 Lutego 2024 Zestaw wyjściowy jest naprawdę dla pomyleńców ! Ale, jak widać takich tu nie brakuje. Brawo za bardzo udany model !!! Może wklej jeszcze fotkę z jakimś innym śmigłowcem, dla uświadomienia nieuświadomionym o jego wielkości ( małości ). 1 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Bikernytzu Napisano 10 Lutego 2024 Share Napisano 10 Lutego 2024 Widzę , że zmagania zakończone sukcesem mimo iż tyle narzekałeś na niego Wyszedł elegancko! Kawał dobrej roboty Krzychu !!! 1 1 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
bart207skw Napisano 10 Lutego 2024 Autor Share Napisano 10 Lutego 2024 Godzinę temu, Grzes napisał: I to jest najważniejsze! To chyba pierwszy zrobiony Puszczyk jaki widzę z tego zestawu. Coś kojarzę, że kiedyś był na tym forum przed zmianami serwerowymi - ale jak przez mgłę. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Rekomendowane odpowiedzi